[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: RaresLuc
Forum Index » Profile for RaresLuc » Messages posted by RaresLuc
aripel wrote:pentru a favoriza transformarea nitratilor in azot de catre plante...dar acesti nitrati tre sa vina din niste nitrita care nu stiu exact cum sa-i "produc"!

Azotul rezultat din descompunerea mancarii, excrementelor, plantelor si altor materii biologice se transforma in amoniac.
Amoniacul este transformat de un anumit tip de bacterii denitrificatoare in nitriti care sunt toxici chiar si in cantitati foarte mici.
Nitritii sunt transformati in nitrati de alt tip de bacterii denitrificatoare.
Nitratii sunt nutrientul pentru plante.
Algele albastre-verzui arata deobicei calitatea proasta a apei si se gasesc in acvarii cu nitrati putini.
Deci te-as sfatui sa conditionezi apa cu aqutan si sa hranesti pestii mai mult.

Din propria experienta pot sa-ti spun ca am scapat de ele cu Helisoma Nigricans si bineanteles hranind pestii cu mai multa mancare.

Atentie! Trebuie sa ai si plante destule in acvariu astfel incat sa-ti consume o mare parte din nitrati daca nu s-ar putea sa te umpli de alte alge!
OK... am sa dau linkul mai explicit: aici.
Manuelita wrote:cred ( sunt convinsa ) ca ai dreptate si se numesc carasi pur si simplu (n-am gasit altceva), credeam ca asa cum crapul ornamental selectionat de chinezi se numeste koi si poti gasi cautand dupa denumirea asta informatii, si carasii ornamentali au un alt nume.

koala wrote:... pai ti-am zis deja care e denumirea lor ... caras comun ... adicatelea, pe Google, search for Common Goldfish ...

Pai aveam eu 2 siteuri despre ce se cauta aici, pe care, de altfel, le-am si dat in acest topic.
Avand in vedere ca sunt putini pui de tetra care rezista (cam 1-2 dintr-o serie) si viermii se inmultesc si ei in acvariu, putem vorbi de un ciclu.
I-mi cer scuze pentru offtopic dar de ce nu ies puii din ouale de neritine?
Incearca sa imprumuti un aparat foto de la cineva (ca presupun ca le-ai facut cu telefonul) si fa pozele iarasi ca eu nu am inteles mai nimic din pozele tale.
Incearca sa faci si o poza de ansamblu ca sa vedem totul cam cum arata.
Uite aici niste tipuri de carasi. Cred ca vorbesti despre al doilea tip din lista.
Daca vrei sa citesti mai mult despre ei si despre multe alte tipuri linkul asta cred ca te ajuta cel mai mult (dai click in prima coloana pe denumirea lor ).
Daca li se bulbuca ochii la propriu e de rau :muhaha: .

Eventual pune niste poze sa vedem ce ai facut.
andy_ostafi wrote:
Stii cineva ce lemn mai merge in afara de fag, salcie si vita de vie in acvariu?

Eu am una de anin in acvariu. Am fiert-o mult pana nu a mai plutit si am lasat-o scufundata in apa (am pus ceva pe ea pentru ca-i mai plutea un colt, probabil cum s-a imbibat cu sare) vre-o saptamana. Acum sta frumos pe fundul acvariului cu un anubias legat de ea...
Nu e bine sa le incetinesti cresterea.
La un acvariu de 600 de litri sistemul de curatare a apei este aspiratul cu un furtun al mizeriei de pe fund, 30% din apa pe saptamana.
Foloseste filtre canistra ca sunt cele mai bune si citeste Ciclul azotului ca sa intelegi despre ce este vorba.
Daca te-ai hoatrat sa-i ti in continuare i-ti spun de la inceput ca probleama este destul de delicata cu introducerea unora noi in acvariu si se poate lasa si cu victime pana se formeaza bancul (nu card ca ala-i de gaste ...greala mea).

Sa sti ca acvariul de 120 de litri este mic pentru niste Pirania care ating 20-25 de centimetri...

Poti planta acvariul cu plante naturale linistit, mai ales ca arata mult mai bine si dau oxigen mult pentru pesti.
Dupa parerea mea plantele artificiale arata urat si se mai si ranesc pestii in plasticul lor .

Daca te-ai hoatarat pe Pirania atunci cu cat acvariul este mai mare cu atat este mai bine. Cineva recomanda 100 de litri pentru peste ca sa le fie bine...
Nu o sa poti sa mai pui niciodata pestii impreuna pentru ca cel mare o sa-l manance pe cel mic la orice ora.
Pirania sunt pesti de card si se simt bine numai in card, adica cel putin 6-7.
In conditiile in care-i ai tu, doi pesti nu formeaza un card si sunt stresati, astfel cel dominant isi va cere drepturile si-l va manca pe cel mic.
Am avut si eu Pirania si dupa ce le-au crescut dintii am ramas cu trei din sase pentru ca nu le convenea marimea acvariului fiind cam mic. Ii gaseam pe cei mai slabi fara coada (vorbesc de coada nu de innotatoarea caudala!),chiar si abdomenul le era mancat, dupa care mureau.

E o copilarie sa crezi ca daca sunt pereche se vor intelege...
La Pirania nu se deosebeste femela de mascul doar la depunere.
Despre nisip... e bine ca acvariul sa fie amenajat dupa mediul lor natural.
Pirania cel mic s-ar putea sa-ti supravietuiasca daca i-a fost mancata doar innotatoarea dar s-ar putea sa nu-i mai creasca la loc.

Daca le este frica de tine nu este un semn bun si denota tocmai faptul ca se simt stresati ca nu sunt in protectia unui card. Numai in card Pirania isi arata personalitatea! Daca aveai inca vre-o 5-6 sa vezi cu ce ochi te priveau atunci...

Daca vrei sa tii Pirania fa-le mediul in acvariu cat mai aproape de Amazon (mai uita-te pe net la ecosisteme de Amazon si ia-te dupa ele) si mai cumpara cel putin 5-6 bucati de marimea alor tai.

Apropos: cati litri are acvariul tau si de care Pirania ai, Red Belly sau Black Piranha?
Nu e nevoie sa-ti ceri scuze . Am vrut doar sa subliniez ca sunt cam multi pesti.
mg_cmt wrote:si dupa cum amai zis am luat mai multi discusi ca sa raman cu ccativa care s-au dezvoltat bine si sa am de unde sa aleg

Am postat in acelas timp si nu am vazut raspunsul tau.
LooSeR wrote:Al naibi .. nu e edit

http://www.willegal.net/tropical_fish/jack-dempsey.htm
Ce e fascinant la ei este cum au grija de pui ! dupa ce se nasc .. stau numai dupa ei !

Toate ciclidele au grija de pui. In acvariu mai ai surprize cate-odata sa-i manance din cauza ca nu le convine ceva.
Intr-adevar e fascinant sa vezi cum omoara alti pesti intr-un mod feroce si cu cata atentie au grija de puii lor, pe cand celelalte specii pasnice isi mananca puii cu placere.
Faini discusii!
I-ti spun ceva ca sa sti la ce sa te astepti pe viitor. O sa se aleaga vreo cateva perechi de discusi mai incolo. Pastreaza numa una care-ti place tie mai mult si restul va trebui sa-i dai. Daca vei vrea si pui va trebui sa dai toti pestii ceilalti (daca or mai fi toti pana atunci) mai putin ancistrusii si corydorasii care nu prea au treaba cu puii.
Acum sunt prea multi pesti in acvariu. As mai adauga pe langa ce ai spus tu si neonii de care ai uitat...
Ca si estetica e fain acvariul insa putin dezordonat dupa parerea mea.
Am sa deschid altul nou pe aceeas tema, daca nu e cu suparare...
Ai idee daca se gasesc pe la Sibiu, sau numa in campie?
Spre rusinea mea nu stiu ce-s aia garizi (sau poate stiu dar nu sub denumirea asta).As aprecia daca poti sa-mi spui si mie ce sunt si cu ce se ocupa si o poza daca se poate.
Mersi.
Ar fi foarte bine sa ne ajute cineva sa ajungem la forumul vechi desi am inteles ca nu se poate. Pana acum orice link spre acel forum era gol: Page not found.

Forum Index » Profile for RaresLuc » Messages posted by RaresLuc
Go to: