[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: RaresLuc
Forum Index » Profile for RaresLuc » Messages posted by RaresLuc
Error on line 63, column 41 in default/user_posts_show.htm topics.get(post.topicId) is undefined. It cannot be assigned to topic The problematic instruction: ---------- ==> assignment: topic=topics.get(post.topicId) [on line 63, column 41 in default/user_posts_show.htm] ---------- Java backtrace for programmers: ---------- freemarker.core.InvalidReferenceException: Error on line 63, column 41 in default/user_posts_show.htm topics.get(post.topicId) is undefined. It cannot be assigned to topic at freemarker.core.Assignment.accept(Assignment.java:111) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:221) at freemarker.core.MixedContent.accept(MixedContent.java:92) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:221) at freemarker.core.IteratorBlock$Context.runLoop(IteratorBlock.java:167) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:428) at freemarker.core.IteratorBlock.accept(IteratorBlock.java:102) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:221) at freemarker.core.MixedContent.accept(MixedContent.java:92) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:221) at freemarker.core.Environment.process(Environment.java:199) at freemarker.template.Template.process(Template.java:259) at net.jforum.JForum.processCommand(JForum.java:262) at net.jforum.JForum.service(JForum.java:228) at javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet.java:717) at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.internalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:290) at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.doFilter(ApplicationFilterChain.java:206) at fr.xebia.servlet.filter.ExpiresFilter.doFilter(ExpiresFilter.java:1243) at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.internalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:235) at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.doFilter(ApplicationFilterChain.java:206) at net.jforum.util.legacy.clickstream.ClickstreamFilter.doFilter(ClickstreamFilter.java:59) at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.internalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:235) at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.doFilter(ApplicationFilterChain.java:206) at org.apache.catalina.core.StandardWrapperValve.invoke(StandardWrapperValve.java:233) at org.apache.catalina.core.StandardContextValve.invoke(StandardContextValve.java:191) at org.apache.catalina.authenticator.AuthenticatorBase.invoke(AuthenticatorBase.java:433) at org.apache.catalina.core.StandardHostValve.invoke(StandardHostValve.java:128) at org.apache.catalina.valves.ErrorReportValve.invoke(ErrorReportValve.java:102) at org.apache.catalina.core.StandardEngineValve.invoke(StandardEngineValve.java:109) at org.apache.catalina.connector.CoyoteAdapter.service(CoyoteAdapter.java:286) at org.apache.coyote.ajp.AjpProcessor.process(AjpProcessor.java:437) at org.apache.coyote.ajp.AjpProtocol$AjpConnectionHandler.process(AjpProtocol.java:366) at org.apache.tomcat.util.net.JIoEndpoint$Worker.run(JIoEndpoint.java:447) at java.lang.Thread.run(Thread.java:619) Messages posted by RaresLuc
pH-ul acvariului poate varia din mai multe motive:
-duritatea carbonatilor (daca vrei sa o masori se gasesc teste de KH) din apa este foarte mica, se produc acizi in apa si din acest caz pH-ul scade brusc (pentru ca se stie ca un pH mai mic de 7 inseamna apa acida); daca duritatea carbonatilor este mai mare atunci aceasta are puterea sa "absoarba" acizii formati. Cu cat duritatea carbonatilor absoarbe mai multi acizi cu atat aceasta scade mai mult. Deci e bine sa ai cateva grade de duritate a carbonatilor de rezerva, cam 4-5.
Acizii din acvariu pot rezulta fara ca tu sa-ti dai seama sau sa-i vezi.
Pe scurt, amoniacul care rezulta din materia organica din acvariu este transformat in nitriti si apoi in nitrati. Nitratii in combinatie cu apa sunt un acid.
Deci daca ai multe resturi organice in acvariu: frunzulite sau bucati de plante, mancare, excremente, incearca sa le aspiri pe toate, fara exceptie, la schimburile de apa ca sa nu-ti scada pH-ul.
Daca acvariul e neciclat nu cred ca influenteaza pH-ul pentru ca nu poate avea loc ciclul azotului si deci nu rezulta nitrati (acid), doar amoniac (ce este toxic si in cantitati mici pentru pesti ).

Este foarte posibil ca pestilor tai sa nu le placa pH-ul si sa moara din cauza asta.
Pestii sufera chiar un soc de pH daca acesta se schimba brusc si li se mananca innotatoarele sau chiar mustatile.
Si eu am avut de multe ori problema asta cand mutam pestii dintr-un acvariu in altul, si nu stiam de ce, pana am dat de forumul asta.

Un pH necorespunzator cu siguranta ii deranjaza si pe ceilalti pesti insa kryptopterusii poate sunt mai sensibili (nu stiu ca nu am avut niciodata).

Teste de nitrati nu i-ti trebuie pentru ca nu sunt toxici decat in cantitati foarte mari, iar daca schimbi apa zilnic nu cred ca este cazul.

Daca ies bule din substrat nu este un semn bun pentru ca poate fi acolo hidrogen sulfurat.
Eu am citit despre acumularea de fosfati a algelor pe termen chiar foarte lung, intr-o carte de la JBL si mi s-a parut foarte important .
Nu pot sa-ti dau un link insa am scanat pagina pentru tine.
Nu cred ca s-a mai spus pana acum: algele cresc foarte bine daca sunt fosfati multi in apa, mai mult decat atat, tin fosfatii in ele pentru o perioada lunga de timp si se hranesc cu ei.
Eu cred ca ar fi bine daca ai face un test de PO4 (daca nu cumva ai facut deja) si sa ti fosfatii cat mai jos pana se consuma din algele existente si duce la moartea lor.
Eu cred ca un minimum de teste ar fi testul de pH pentru ca asta ar putea fi cauza mortalitatii pestilor, testul de amoniac si de testul de nitriti pentru ca in concentratii relativ mici pot fi toxici pentru pesti.
Nitritii sunt letali la o concentratie de la 0,5 mg/l iar amoniacul este bine sa nu depaseasca 0,1 mg/l.
Oricum cred ca scrie in prospectul testelor ce trebuie sa faci.
Eu stiu ca salamandrele sunt animale rare si protejate de lege.
Te sfatuiesc sa nu fi partas la raul facut deja de cei de la pet-shop si sa le chinui la tine in casa.
chitron wrote:Nu te mai chinuii ,planta ta sigur este un ech.grandifolius.
Un ech.parviflorus nu ajunge la dimensiunea pe care o are plata ta nici daca o tragi de frunze.

Ma mir putin ca a crescut asa avand in vedere ca nu am CO2 (inca), fertilizanti folosesc foarte rar, am lumina de la un bec economic si pe Tropica scrie ca Echinodorus Grandiflorus se intretine difficult.
Am sa o iau insa de buna pentru ca am cautat de cateva zile foarte mult pe internet si nu am gasit (decat ce v-am aratat si voua) plante care sa arate ca a mea.
Ieri, planta mare a mai lansat o frunza spre univers si asta cred ca se va face si mai mare dupa cum arata iar planta mica (sunt doua una langa alta in ghiveci; nu stiu cum au ajuns amandoua acolo pentru ca am vazut ca fac tije...) a scos si ea o frunza.
O sa o mai tin sa vad cum se dezvolta frunzele cele noi iar daca se fac la fel de mari am sa dau planta.
Concluzia este ca planta mea poate sa-si dezvolte si frunze emerse si sa traiasca si sa le dezvolte deasupra apei fara probleme.
Multumesc pentru ajutor.
Hello
Scrie aici ceva despre acvarii si dimensiunile pestilor. E adevarat, de un studiu pe fiecare specie de peste testata cativa ani in diferite acvarii de diferite dimensiuni sa se vada rata de crestere inca nu am auzit dar cu siguranta pestii raman mai mici daca sunt tinuti in acvarii mai mici.
Eu tot mai mult tind sa cred ca este Parviflorus cu toate ca pe Tropica Parviflorus tropica nu seamana deloc cu ce am eu insa Parviflorus simplu aduce putin.
Pe langa asta am mai gasit pe Plantgeek, sub denumirea de Black Sword plant un Parviflorus care este identic cu ce am eu.
Astazi am mers galeria foto si am pus si pozele.

Asa avea planta frunzele cand am cumparat-o si asa le are acum.
Si niste poze cu planta de acum: Poza1, Poza2, Poza3.
Uite un site fain de betta: http://www.bettatalk.com/
Si aici ai ceva dragut .
Ma intereseaza foarte mult ce fel de echinodorus am pentru ca atunci o sa stiu sigur cat creste si daca intr-adevar se preteaza la acvariul meu.
Daca stiu ce varietate este o sa stiu si daca in momentul de fata este dezvoltat bine sau nu, si daca scoaterea frunzelor din apa este o cautare de lumina sau stiu eu mai ce, sau doar o dezvoltare foarte buna a plantei.
Sandu wrote:gladiola`n vaza de 70 de litrii

Nici nu vreau sa chinui planta insa vreau sa stiu care sunt cauzele "comportamentului" rebel.

Astazi am incercat sa pun niste poze cu planta cand am cumparat-o. Avea niste frunze cu totul diferite de ce vedeti voi acum insa mai galbene, nu asa verzi.
Din pacate nu a mers galeria.
Seara asta sau maine voi face tot posibilul sa pun niste poze cu planta de acum si cu frunzele emerse.
La 4 ancistrusi si modul in care-i hranesti intr-adevar nu se pune problema mizeriei.
Tot ce-i posibil sa fie un fel de alga sau ceva care se dezvolta in filtru.
Am sa las pe altii care s-au mai confruntat cu asa ceva sa-ti raspunda.
Bafta.
Cred ca este mizerie fina dina acvariu care trece prin burete.
Poate trebuie sa dai mai putina mancare pestilor si, poate sa mai raresti din ei.
Cati pesti ai?
Nu e rose.
Cand l-am cumparat avea cateva frunze mici, ascutite. Dupa ceva saptamani incepusera sa-i creasca niste frunze mai mari si mai rotunjite si l-am identificat ca fiind Rose.

Am cautat pe net si cred ca este Echinodorus Parviflorus.

La acvariul care are ~70 de litrii am deocamdata doar un bec economic Philips, care face fata cu brio cerintelor mele (pana acum).
In acvariu mai am un Ozelot (din care se vede putin in partea dreapta jos) si un Ceratopteris mare din care rup in fiecare saptamana aproape cate o mana de plantute mici ca i-mi umbreste Ozelotul.
Mai pun, cand vad ca-mi stau plantele pe loc, Sera Florena. N-am mai folosit asa ceva de mai bine de o luna pentru ca Ozelotul face si cate doua frunze deodata si celelalte o duc foarte bine deasemenea.
CO2 inca nu pun doar daca nu-mi merg plantele. Nu are rost sa pun acum.

Intrebarea mea ramane ca nu sunt lamurit: se poate transforma Echinodorusul meu in planta semi-acvatica?
Am pus rigla pe frunze si intr-adevar frunza cea mare are 50 de cm pentru ca sta deasupra substratului intr-un ghiveci de 10 cm, oricum am facut un decupaj in capacul de sticla ca sa nu se incolaceasca dedesubt...

Am cautat putin si prin galeria ta foto insa nu am gasit echinodorusul rose...

Am citit intr-o brosura de la JBL ca foarte multe plante de acvariu sunt crescute deasupra apei apoi adaptate incet-incet la conditiile acvatice.
Ma gandeam ca si planta mea a fost crescuta astfel si acum are loc procesul invers, adica isi reia viata de "deasupra" odata ce a dat de aer.

Asta-i echinodorusul meu acum vre-o luna:
image
Frunzele emerse au tija iesita din apa cu vre-o cativa cm si frunza este destul de mica, insa frunza a doua se face mai mare ca prima...

Am sa incerca sa fac niste poze cat de curand cu frunzele iesite din apa!
Am un Echinodorus Rose care de vre-o 2 saptamani a scos 2 frunze din apa.
Coloana acvariului meu este de 40 de cm iar echinodorusul a facut prima frunza de 50 si a doua, care inca nu s-a deschis (!), de 60 de cm.
Prima frunza pare ca s-a uscat putin la varf insa la a doua ii merge bine, straluceste de sanatate .
Dupa ce au iesit frunzele din apa am observat ca au inceput sa se "usuce" vreo 2 frunze de sub apa.
Acum va intreb: se poate ca planta sa inceapa sa-si dezvolte toate frunzele deasupra apei, devenind o planta semi-acvatica, iar frunzele din acvariu sa se usuce?
Maryan23m wrote:ca medicamente am mai folosit :costapur , baktopur , ectopur si acea sare gunjoasa

Incearca cyprinopur. Din cate am citit si eu din ghidurile de la sera medicamentul asta este cel mai bun pentru carasi, mai cu seama pentru petele rosii.
Ma tem insa ca boala carasului tau este intr-o stare cam avansata si este foarte probabil sa-l pierzi.
@Manuelita:
Sera Mineral Salt este ceea ce cauti:
Pentru condiţionarea apei cu mineralizare scăzută. Sera Mineral Salt conţine toate mineralele prezente în apa naturală. Apa de ploaie, apa de osmoză inversă sau de izvor condiţionată cu Sera Mineral Salt se poate folosi imediat.

Daca este "boala gaurilor" cea despre care vorbesti atunci eu cred ca e bine sa folosesti mineral salt pentru prevenire.
[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 

Information

An error has occurred.

For detailed error information, please see the HTML source code, and contact the forum Administrator.

Error on line 63, column 41 in default/user_posts_show.htm
topics.get(post.topicId) is undefined.
It cannot be assigned to topic

Forum Index