| Message |
|
|
|
Eu as zice sa schimbi granulatia pietrisului cu unul bob de orez.
|
 |
|
|
|
Asta e problema cu ei. Am si eu unul si aproape s-a dublat intr-o luna. Poate daca iti cumperi mai multi sa faci ceva treaba.
|
 |
|
|
|
O bucata, are cam 6 cm, doar pentru Sibiu, pret 10 RON.
|
 |
|
|
|
Daca nu vrei sa rupi frunzele poti sa incerci eventual cu inmuierea in solutie de clor asa cum scrie la prevenire, dar nu stiu daca o sa-ti moara algele plus ca planta se opreste din crestere ceva timp sau chiar poate sa moara. Aportul de CO2 am observat ca le face albe dar nu pot sa spun ca le opreste prea tare din crestere. Nici chiar SAE nu am vazut sa le manance pe cele mari dar am vazut ca mananca intr-una de pe sticla. Poti incerca si cu SAE daca nu ai deja.
|
 |
|
|
Incearca sa o legi cu ata mai moale pentru ca nailonul daca nu esti atent iti poate taia planta...si nu o strange prea tare.
Cu placere!
Bafta!
|
 |
|
|
@alber
alber wrote:dupa cum te-a "mirosit" andreic
...
RaresLuc wrote:cred ca:
3. anubias coffefolia (nu se tine cu radacinile ingropate!)
Antoniot wrote:A treia Anubias probabil coffeefolia, nu ar trebui s o ingropi asa mult in substrat, rizomul trebuie sa stea in afara substratului daca o doresti plantata.

|
 |
|
|
Lofty wrote:
Eu pariez pe Ophiopogon Japonicus Kyoto Dwarf.
Seamana foarte bine intradevar si cu planta zisa de tine, sunt curios cum arata spatele frunzelor ca in poza nu se vede prea bine.
|
 |
|
|
|
cred ca: 2. sagitaria subulata 3. anubias coffefolia (nu se tine cu radacinile ingropate!) 4. cauta pe net ce specie de echinodorus este.
|
 |
|
|
|
Vand revista Aquarium & terrarium ultimul numar la pret de 8 lei. Doar pentru Sibiu.
|
 |
|
|
|
Nu stiam ca tenellusii pot face asa probleme, credeam ca sunt niste plante mai usoare... in special varietatea asta.
|
 |
|
|
|
Oare sa fie de la spectrul becurilor economice?
|
 |
|
|
adriancalotescu wrote:
Acum mai am doar un singur fir in alt acvariu cu fertilizare de la jbl(aquabasis plus, ferropol si ferropol 24 ), co2, difuzor si nu vrea neam sa se inmulteasca.
La mine se inmulteste chiar bine...
|
 |
|
|
|
Foarte fain proiectul tau! Felicitari!!
Vreau sa te intreb si eu ceva, cum ai atasat blaturile de PAL la cadru?
|
 |
|
|
|
La o adancime de 35 de cm, 0,55 watti/litru cred ca sunt exact ok pentru tenellusi mei in conditiile in care cei de la tropica recomanda lumina de la mediu la foarte multa.
Cred ca se vede si din poze, tenellusii mei care au probleme sunt varianta pe care o comercializeaza cei de la tropica, adica au frunzele deschise la culoare si mai late decat cei clasici care sunt verde inchis si mai lungi. Am si ultima varianta in acvariu dar nu au asemenea carente si par ca se dezvolta destul de bine...cu toate ca ar putea sa creasca ceva mai repede...
Singurul test care l-am facut zilele astea este de pH = 6,8 - 7,0.
|
 |
|
|
|
Niet. Vax teste. (in momentul de fata)
|
 |
|
|
Exact Dolly, dar carenta de fier nu prea cred eu ca are cum sa fie ca fertilizez cu fier destul de mult si suficient dupa parerea mea, adica exact dozele prescrise la carte  . Fertilizantul zilnic e chiar putin peste doza...
|
 |
|
|
Salutare la toata lumea mai deschid si eu cate-un topic... Am o problema cu tenellusii mei care deja ma pune pe jar si m-am hotarat sa aud si niste sfaturi de la voi. Am fertilizare completa JBL (mai putin codoi care nu este in acvariu nici de la JBL nici de altundeva) adica: aquabasis plus, ferropol si ferropol 24 + 0,55 watti/litru becuri economice philips daylight. Temperatura 22 de grade C +. Schimburi de apa saptamanale 25%. 
|
 |
|
|
Fain edlerul
|
 |
|
|
methos wrote:
cu Panasonic nici nu vei reusi. E o marca cunoscuta pentru dezavantajul asta: granulatie si zgomot mare.
Daca citesti mai sus vezi ca am precizat ca la acvarii nu am reusit sa fac poze cu zgomot (=granulatie) mic. Aparatul e excelent nu ma plang deloc de el.
Dar sa nu mai poluam topicul  .
|
 |
|
|
|
Mersi Lofty!
|
 |
|
|