| Message |
|
|
Copiaz-o pe un server si dup-aia pune-o intre [img]. Nu are cum sa-ti mearga direct de pe calculator! (pune-o in galeria foto de pe forum sau aici).
|
 |
|
|
Cu scalarii poti sa tii niste Charachidae de Amazon cum sunt Tetra vaduva (Tetra negru). Plantezi bine acvariul, in principal cu valisneria caci scalarilor si la tetre le place sa se ascund prin ele si eu cred ca este frumos.
P.S. Bafta la Bac! 
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
ciprian_sb wrote:
RaresLuc wrote:
Ma bate capul sa-mi iau oscari iarasi...
mda, du-te si tu si ia o bere de la un supermarket si s-ar putea sa capeti vreo cativa... 
Multumesc frumos pentru oferta  dar prima data trebuie sa le fac un acvariu frumos de vreo 300 de litri dotat "profesional"  . Asta o sa dureze ceva timp pentru ca stau cam prost cu finantele  .
@Manuelita: Incearca sa-i infometezi vre-o 3 zile fara sa le dai nimic de mancare (da nimic). Apoi da-le ceva de mancare ca poate or sa vina.
Daca nu merge cu trei zile incearca pe mai multe zile (dupa cate stiu pestii stau o luna fara sa manance nimic si nu mor).
In acvariu ai grija sa fie un mediu perfect pentru oscari!
Eu cred ca vei avea succes.
P.S. Ai mare grija cu ramele ca daca le dai direct din gradina sunt pline de toxine si fac rau pestilor! Ramele trebuiesc tinute cateva zile intr-un borcan sau o cutie pana elimina prin excremente substantele toxice ingerate odata cu hrana din pamant.
|
 |
|
|
|
Am un Tetra vaduva care innoata pe o parte si nu poate sa se mentina in apa ca si ceilalti, parca i s-ar fi spart basica. Pe zi ce trece tot mai pe-o parte innoata. Mananca normal.
Stie cineva ce poate sa aiba si ce pot sa-i fac sa nu-l mai vad in starea asta?
|
 |
|
|
Am avut si eu oscari cand eram de vreo 12-13 ani. Ii tineam intr-un acvariu de 30 de litri si nu aveau nici o problema (in sensul ca nu le era frica). Din 4 am ramas doar cu unul care a crescut foarte mare de nu mai avea loc in micul meu avariu si am fost nevoit sa-l dau la o crescatorie pe vreo 4 guppy :x .
Acuma cresc vre-o 10 mulinezi si alte specii dinastea pasnice. Tare as vrea sa i-mi cumpar iarasi oscari pentru ca sunt foarte frumosi iar comportamntul lor este exact ce-mi place mie: calmi, siguri pe ei, miscari lente pana este vorba de hrana sau de ceva care nu le convine.
I-mi aduc aminte ca am prins de pe Cibin (raul care trece prin Sibiu) mai multi pui de cleni de vre-un centimetru. Am spus sa-i dau oscarului meu sa vad ce le face. Asadar am bagat in acvariu 7-8 clenisori dinastia mici si am asteptat vanatoarea. Dupa vreo 10 minute de holbat la oscar si la clenii care sareau disperati prin toate colturile am spus ca nu-i mananca si am plecat. Cand m-a intors iarasi la acvariu am gasit cateva jumatati de pesti prin tot acvariul si Astronotusul innotand la fel de linistit si sigur pe el ca inainte.
Ma bate capul sa-mi iau oscari iarasi...
|
 |
|
|
|
Ideea este ca omul vrea sa cumpere. De ce sa cumpere prostii cand, foarte bine, poate sa cumpere ceva "adevarat".
Eu cred ca vanzatorii de pesti pot face bani la fel de usor pe lucruri de calitate si pe o relatie serioasa cu clientul.
|
 |
|
|
cristal wrote:Eu nu am observat sa am probleme la plante de la melci, in schimb ancistrusii au halit 2 frunze dintr-un echinodorus. S-ar putea sa fie altcineva vinovat in acvariul tau, nu melcii ...
Nu are cine sa fie altcineva. Mancatori de alge la mine sunt doar melcii. In acvariu mai am 9 tetra si atat.
INTROS wrote:Am trecut apoi la unii de categorie "usoara"...
Eu i-am luat pe astia "de categorie usoara" pentru ca stiam ca nu mananca plante.
Singura explicatie este ca sunt cam multi pentru cata "mancare de melc" produce acvariul iar Ceratopterisul este o planta moale si o pot manca.
Ma intreb daca a mai avut cineva probleme cu Helisoma  .
|
 |
|
|
MARELE ALB wrote:Daca plantele sint in suferinta probabil ca melcii simt mirosu' mortii  p-acolo.
Plantele nu sunt in suferintza  si nici nu emana mirosul mortii. Tocmai am spus ca fac muguri si pui. Si puii noi sunt mancati si asta numai la Ceratopteris se intampla.
|
 |
|
|
|
Yeah Jungle! My favorite! Si macropodusii aia "salbatici" si cu privire impersonala i-ai ales foarte bine pentru jungla ta!
I-ti mai trebuie o perdea de vallisneria in spate care sa se intinda si pe suprafata in unele locuri ca sa ai si umbra! (poti sa o rezolvi cu o foarfeca in locurile unde vrei lumina, eu asa fac) Astfel o sa se echilibreze peisajul si o sa-i dea mister.
Excelent!
Felicitari de la mine!
|
 |
|
|
Dolly wrote: Melcii astia pe care ii uriti atit nu au nici o treaba cu plantele sanatoase.
Nu ii urasc deloc pe ursuzii astia mici, chiar ii iubesc  pentru ca-mi sunt de mare ajutor dar sunt putin cam needucati in sensul ca planta intr-adevar era putin slabita din cauza ca traise in conditii mai precare si am mutat-o la lumina buna si ingrasaminte unde a inceput sa faca frunze si pui noi. Needucatii mananca insa orice mugure de frunza si chiar frunzulitele plantelor noi.
Dolly wrote:Si pentru ca venii vorba de melci - e normal sa manince si ei resturile care cad din mincarea pestior. Ba chiar le puteti suplimenta alimentatia cu o bucatica de morcov, de castravete.
M-am gandit sa nu le suplimentez mancarea pentru ca vor continua sa se inmulteasca si eu urmaresc sa ajung la un echilibru, astfel incat sa nu am resturi de mancare sau alge in acvariu dar si melci numa' cati trebuie.
Probabil o sa se rareasca mai incolo si nu o sa-mi mai manance Ceratopterisul... 
|
 |
|
|
...ai mei, de exemplu, mananca ceratopteris cornuta  .
Am deschis topicul pentru a spune fiecare ce "necazuri" a avut cu melcii.
Pentru a nu avea probleme cu algele, cand mi-am amenajat acvariile, am cautat melci prin tot orasul si n-am gasit nicaieri. Cautam melci pentru ca daca sunt mai multi fac treaba foarte buna in acvariu si daca se inmultesc in exces se aduna usor cu mana la fiecare schimb de apa si se gaseste cineva cu broaste sau cu rapitori sa-i ia  .
Pana la urma un forumist din Valcea, si anume alcoor, s-a oferit sa-mi trimita cativa Helisoma Nigricans la Sibiu.
Am pus melcii in acvariul care avea destule probleme cum ar fi vre-o 2 tipuri de alge: o pojghita albastra si niste alge "barboase" si buturuga avea ceva mucegai pe ea.
Melcii si-au facut treaba foarte bine, acvariul meu devenind "cristal". Pentru ca au avut mancare s-au si inmultit foarte bine (nu deranjant de mult, atata cat acvariul meu sa fie lustruit integral de cateva ori pe zi  ) si bineanteles au terminat algele si altecele repede, reprofilandu-se pe mancare de pesti.
Partea proasta este ca am plantat o tufa de Ceratopteris Cornuta in acvariu si micile "capsule pentru mizerie" s-au adunat buluc pe ea si au lasat-o cheala :umm: .
Inainte sa-i pun in acvaiu m-am interesat de ei si se spunea ca mananca numai alge pentru ca nu au radula (parca) atat de tare ca sa mestece plante  . Tzapaaa!! Nu este chiar asa roz treaba.
Voi ati avut probleme? Si ce ati facut?
|
 |
|
|
Dalles esti criminal!  )
|
 |
|
|
Ca si critici pot sa-ti spun ca fundalul ar putea fi schimbat cu ceva simplu (un albastru in degrade sau ceva inchis). Daca vrei sa ai senzatia de profunzime incearca sa faci un perete de plante in spate cat mai des si cat mai pe placul tau.
Tufele alea de valisneria arata cam rau (sunt cam galbene, probabil n-ai destula lumina sau suficiente minerale in apa). Legat tot de valisneria, e o planta cam mare pentru acvariul tau, poate atinge 2 metri lungime!
Incalzitorul incearca sa-l pui mai jos, ascuns dupa buturuga.
Ca si aprecieri, i-mi place foarte mult nisipul cum l-ai pus cu toate ca poate nu-i asa practic; nu are denivelari si da senzatia de liniste si de echilibru, cu cat inaintezi mai mult cu privirea spre spate devenind tot mai misterios din cauza plantelor. 
|
 |
|
|
|
Am repetat tratamentul cu baktopur si pot sustine sus si tare ca baktopurul distruge elodea!
Asa ca aveti grija cu planta asta cand faceti tratament cu baktopur.
|
 |
|
|
fish_lover wrote:ideea e sa pui sare in apa ca ea se dizolva-n apa ....atunci cand ea nu se mai dizolva inseamna ca solutia e saturata si nu mai are nevoie de sare ...atunci poti s-o scoti numai ca trebuie sa o clatesti bine ...pana iese sarea ...(care intrase in buturuga) ....Bafta !!! 
Eu am inteles din insiruirea de cuvinte si puncte de mai sus ca buturuga se pune in apa si se adauga sare pana solutia devine saturata apoi se scoate buturuga si se clateste.
Ei bine, nu-i asa!
Se ia un vas mare in care incape buturuga cat mai bine (daca nu incape se fierbe prima jumatate apoi se intoarce si se fierbe jumatatea cealalta), se pune pe foc si se adauga sare pana solutia devine saturata. Poti verifica asta cu un ou crud. Cand oul sta la suprafata solutiei inseamna ca nu mai trebuie pusa sare.
Fierbi buturuga in jur de 4 ore (eu am fiert-o in jur de 8 ore pentru ca nu se scufunda) apoi o scoti si o lasi scufundata in apa 1-2 saptamani cu improspatare permanenta (poti sa o pui intr-un lighean in vana si sa lasi dusul sa curga incet in lighean).
|
 |
|
|
MARELE ALB wrote:Cum mama zmeului sa manince scalarii adulti galbenus de ou  ? Poate daca-l prepari cumva cu gelatina sa-l poti face cocoloase.
Eu le-am dat galbenus si la cei mari  . Am rupt bucati mari din el si le-am aruncat in apa. Am observat ca numa o specie de pesti il apreciau foarte tare, si anume titeya, moly si cory parca nici nu stiau ca-i acolo, ba chiar se fereau de el  .
P.S.: Alevini sunt puii care au sacul vitelin inca si nu mananca altceva.
|
 |
|
|
Uite aici ceva...
Incearca si pe soseaua Chitilei ca e plin de depozite cu materiale de constructii.
Cand am timp i-ti mai caut si mai detaliat... 
|
 |
|
|
florin_niky wrote:Asa ca .... poate merge dar in acvarii fara ancistrusi.
Merge si cu ancisrtusi in acvariu. Pune castravetele intr-un pahar de unica folosinta, de exemplu, si lasa-l acolo.
Ideea e ca melcii sa fie atrasi de castravete in paharul cu care poti sa-i iei la fel de bine ca si cu minciogul si din care (pahar) ancistrusul poate pleca linistit.
Poti incerca si cu altceva in care sa nu se incurce ancistrusul, nu neaparat cu un pahar de unica flosinta.
|
 |
|
|
Acoperita cu alge e "alta mancare de peste"  .
Arata foarte frumos.
Mie nu prea-mi palc decorurile artificiale. In general nu-mi place artificialul pentru ca este ca un fel de pacalire a pestilor sau nu face parte din acelas set al "naturii", face parte din setul "artificial" si am impresia ca este o amestecatura daca folosesc artificial in "coltul meu de natura"  .
Natura este originalul!
|
 |
|
|