[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: RaresLuc
Forum Index » Profile for RaresLuc » Messages posted by RaresLuc
Message
Tratamentul cu sare se face intr-un acvariu separat cu o lingura de sare la 10 litri de apa.
Eu am o planta anubias si am pus sare in acvariu si nu i-a mers bine deloc, celelalte nu parau ca au probleme.
Ai grija cu sarea la plante! Muta pestii intr-un "spital" si trateaza-i!
Este un anubias congensis si arata cam asa: http://www.acvariu.ro/coppermine/displayimage.php?album=436&pos=18.
Daca stiti vre-un site in care pot gasi informatii cat mai utile (temperatura, apa, lumina) va rog frumos sa mi-l dati si mie, si daca stiti ceva despre congensis sa-mi ziceti (nisip sau NEAPARAT buturuga sau bolovan)!
(@ebogdan: frumoasa planta )
Anubiasul meu nu a mai dat semne rele dar stagneaza. L-am plantat in nisip, poate fi asta o cauza a stagnarii (am inteles ca plantele astea cresc pe buturugi -> al meu are radacini mari si lemnoase) sau pur si simplu creste greu. Odata cu el am cumparat un echinodorus ozelot (verde cu puncte visinii) si un echinodorus rose. La lumina pe care o am, ozelot are 2 frunze noi si rose are o frunza noua, pe cand anubias nu da semne ca-i vie... doar ca si-a indoit putin varful la o frunza.
Ce sa fac pentru anubias? Nu vreau sa-l pierd!
Moly sunt niste pesti care traiesc foarte aproape de ocean (in apa dulce bineanteles). In momentul cand prind un parazit care arata cam cum arata si la tine, se duc in ocean la apa sarata si parazitul moare.
Chiar problema asta am avut-o si eu acum o saptamana cu o niste moly si i-am bagat intr-un acvariu cu o lingura buna de sare mare la un litru de apa.
Au scapat repede!
Daca are pui femela are partea din fata a burtii (langa cap) aproape dreapta (perpendiculara pe coloana vertebrala) si are un punct negru la terminatia abdomenului... . Cu cat punctul e mai mare cu atat puii o sa vina mai repede. La 24 de grade puii se dezvolta repede. Daca vrei sa-i tii muta femela intr-o maternitate (borcan, acvariu mic) si pune-i plante multe de suprafata ca-si mananca puii cu pofta.
Bogdy wrote:Un prieten de al meu are ceva rame de astea minuscule sunt subtiri ca un fir de par si au culoare alba, el ii tine intr-o cutie in care e un burete si pune gris si peste e o sticla pe care se aduna , dar nici el nu stie cum se numesc si daca sunt buni pentru pui.


Viermii aia cred ca-s viermi grindal si nu cred ca sint buni pentru pui, sunt prea mari.

Intreaba la magazin de crescatorii, sau cauta pe net..., ca trebuie sa aveti asa ceva prin Brasov.
Daca reusesti sa-ti faci rost de micro nu o sa mai trebuiasca sa dai banii pe artemia (cand am luat ultima data au fost scumpe). Mie mi-a dat pe gratis un deget de viermi intr-o punga de apa de la o crescatorie de pe-aici...
Daca nu gasesti artemia poti sa le dai viermi micro la pui.
Viermii astia poti sa-i iei de la o crescatorie (daca e amabil crescatoru').
Eu spun ca-s mai buni pentru pui nu pentru ca au mai multe substante hranitoare, dar poti sa-ti faci cultura ta proprie: intr-o cutie de lemn cam de 200x100x100 [mm] pui 3/4 pietris si 1/4 zat de cafea; in mijloc faci o gaura si pui o lingurita de iaurt impreuna cu viermii micro de la crescatorie; peste pui un geam sprijinit pe patru pietre sa nu se murdareasca de zat. Dupa cateva zile viermii se urca pe geam si tu trebuie numa sa-i ie si sa-i dai la pui si sa completezi cu iaurt.
Mai e o varianta mult mai simpla care am folosit-o si eu: cutie rama + coca amestecata cu lapte lasata o zi in atmosfera mai calda sa fermenteze + aceeas lingurita de iaurt in gaura din mijloc + capac gaurit cu acu. Pui cultura de viermi in mijloc si in 2-3 zile i-i iei cu degetu de pe margini.
Se prezinta ca o pojghita alb-galbuie pe marginea cutiei (daca te uiti mai bine poti sa-i vezi).

Succes cu puii! Sa nu-i pierzi ca-i pacat.
Pai atunci ma bazez pe 23w, dar vreau ca plantele sa se dezvolde bine. In concluzie, ce lumina trebuie sa folosesc, si unde gasesc pentru ca atunci cand mi-am luat becu economic de 23w vanzatoarea mi-a spus ca mai mare de 23w e pentru stalpi sau de pus afara... ?

(Astazi am scos apa cu sare. Astept sa vad ce se intampla...)
Spun de la inceput ca nu sunt specialist in ale plantelor, dar am mai avut liberia (asa cred ca-i zice) si am crescut-o cu succes (pe langa cryptocoryne, elodea, cabomba...). cu bec de 100 .

Atunci o sa scot sarea din acvariu!

Pe bec scrie ca produce lumina ca un bec normal de 100w.
Daca nu e suficient ce lumina trebuie sa pun?
(am vrut sa zic cu coloana de 40)
De 70 de litri cu coloana 44x40x40.
Am pus sare pentru moly.
Am un anubias asemanator cu cel din poza, nu stiu daca este acelas, care are pe suprafata frunzelor parti unde parca e subtiata frunza. Unele frunze au mici gauri pe marginea carora e ofilita frunza.
Am cumparat planta acum 4 zile si am tinut-o la 22 de grade cu apa in care am pus o lingura rasa de sare la 10 litri. Lumina: bec economic de 23w (philips).
Puteti sa-mi spuneti ce sa fac? Se simte bine in conditiile mele? Ce mediu i-i place? Sau un link unde pot sa citesc.
http://www.acvariu.ro/coppermine/displayimage.php?album=436&pos=18
Sa duci acvariul mare unde-i cel de 100 si sa-l plantezi frumos .

Desi ce am scris mai sus poate fi o solutie..., cred ca cel mai bine ar fi sa bagi plantele in acvariul de 100 pentru ca fara lumina, in galeata, ai putea sa le pierzi (sa nu zici ca ai bec deasupra la galeata...), si nu neaparat sa le "trantesti" in el, ai putea sa le pui pe fiecare in paharele de unica folosinta cu nisip si aranjate cat de cat.
La 4 grade nu cred ca au vreo sansa.
Toata chestia ii cum se comporta pestele in mediul care l-ai creat tu, asta-i deliciul in acvariu. Cand pestele i-si face tot ciclul de viata fara probleme inseamna ca ti-ai dat seama de mediul in care traieste el si ai mai cunoscut o particica mica din natura. (cum au chiclidele grija de puii lor
! sau cum depun betta! - toate astea nu se pot vedea intr-un chitch unde stau carasii cu scalarii si plantele sunt din plastic).
Mi-am facut acvariu nou si mi-am cumparat un bec economic ce reproduce lumina zilei (pana acum am avut unul cu lumina alba); la lumina zilei plantele, dupa cate stiu eu, se dezvolta foarte bine la fel ca si algele.
In cazul asta ce trebuie sa fac sa nu se formeze alge?
si eu tot de curiozitate intreb: de cand tii discusii impreuna cu scalarii?
Buna.
Rezumatul povestii mele ca acvarist suna cam asa:

Am inceput sa am pesti de la trei ani cand unchiul meu mi-a cumparat o "cutie de conserve" de vreo 4 litri cu cativa guppy. Bineanteles mi-au placut foarte mult si am inceput sa-i inmultesc (asta pe la 6-7 ani cu mult ajutor de la mama), bineinteles am inmultit si "cutiile de conserve", astea noi erau maternitati; din cand in cand chiar mai vindeam sau faceam schimburi prin cartier.
Dupa ce m-am mutat la bloc mi-am rezervat una dintre bai numa pentru acvarii. In baia aia de serviciu am avut cele mai frumoase experiente acvaristice: pui de xifo, moly, chiclasoma nigrofasciatum, leri, gurami, betta, macropodus si scalari. Am fost si in piata de cateva ori la vanzare.
Prin liceu aveam un prieten (corupt de mine in ale acvaristicii) care avea discus printre alti multi pesti (carasi, xifo, gupi, cory smilie ). Am observat ca avea o pereche de discus care depunea constant, ba chiar am vazut larve intr-o zi. I-am propus sa-mi dea mie perechea; mi-a dat-o si am reusit sa scot trei ture de pui dar mi-au ramas doar 10 din toti puii.
Acum ca am inceput facultatea timpul nu prea i-mi permite sa am acvarii si din tot ce aveam am mai ramas cu un acvariu de 30 de litri functional cu cativa moly si cory in el.
Dupa ce am dat de forumul vostru am citit foarte multe din articolele de pe el si mi-am format o noua imagine a adevaratei acvaristici, asta s-a adaugat si la pasiunea mea pentru pesti si a rezultat hotararea de a-mi face un acvariu asa cum nu am mai avut. Deci mia-m cumparat inca 7 gymnocorimbus ternetzi (nu stiu cum le zice popular) si 5 titteya.
Noul acvariu o sa fie de 43x38x40 (construit de mine) cu incalzitor aquael de 150, vibrator resun si ca lumina un bec economic de 22W (o sa cumpar unul mai mare).
Pe la Sibiu plantele sunt o problema, caut niste liberia, cryptocoryne si baclaya (daca poate cineva sa ma ajute, chiar si cu altceva sa-mi spuna pe privat).

Salutare de la mine si sa aveti acvarii cat mai frumoase si misterioase!
Eu am numa critici : chiclide cu chiprinide parca nu prea merge, s-ar putea sa inceapa sa-ti moara subit cate un sumatran, plantele sunt infipte prea mult in pamant, partea de unde incep sa creasca frunzele trebuie sa fie afara din nisip si Thorichtys Meeki sigur se simte singur.
Am postat tardiv pentru ca sunt nou pe forum si m-a luat valu cu atatea topicuri interesante si cu atatea acvarii frumos amenajate, si nu m-am mai uitat la data postarii lui razvan.
Greseala mea. Pe viitor promit ca o sa fiu mai atent.


P.S.: Nu faceam atac de cord daca vedeam un castel sau un scafndru dar cu siguranta nu-mi placea.
E tardiva da am vrut s-o fac . Nu sunt eu specialist in amenajari de acvarii si nu am vrut sa-ti scot pe ochi ceva. E obtiunea ta sa-ti tii cutia acolo, eu doar am venit cu o idee care cred ca-i mai estetica, ca doar de-aia-i forum... nu?
 
Forum Index » Profile for RaresLuc » Messages posted by RaresLuc
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com