Message |
|
Cu placere! Sa-ti traiasca! 
|
 |
|
Salut, cauta dupa fundulopanchax gardneri.
|
 |
|
Si eu pun toti banii pe ciclide, am avut de tot felul si sunt cele mai destepte.
Sa nu facem confuzia intre instincte si inteligenta. Efectul pavlov tine de instincte. Inteligenta inseamna ca proceseaza informatia pe care o primeste si actioneaza intr-un anumit fel in functie de ea. De exemplu am vazut saptamana trecuta la Zoo mania de aici o pereche de scalari enormi singuri intr-un acvariu tot atat de enorm. Cand m-am apropiat de acvariu in loc sa se sperie femela s-a dus putin mai in spate si masculul s-a postat in mijloc si statea cu nasul in sus si cu inotatoarele deschise; m-am apropiat si mai tare si a inceput sa ma sfideze tremurand din inotatoare, dar nu m-am oprit m-am apropiat pana am atins aproape geamul, s-a intors cu fata la mine si a inceput sa vina spre geam.
Intr-un acvariu comunitar cu o gramada de specii care nu au nici o legatura intre ele se formeaza instincte artificiale in functie de pestii care ajung mai repede la mancare, un fel de efect de turma, cred ca se poate vorbi de inteligenta nativa a unor specii doar cand au indeplinite conditiile specifice de viata, fara tot felul de factori perturbatori (vezi carasi cu scalari).
Filmuletul cu acei carasi e facatura.
|
 |
|
Salut mariuso, putem face.
|
 |
|
Lasati amandoi datele destinatarului pe PM. Taxele postale le suportati voi (pentru cei care nu sunt din Sibiu).
|
 |
|
Da, de ce nu? 
|
 |
|
Cu ce pesti te lauzi ca ai inmultit pana acum?
|
 |
|
2 lei firul. Mai am cateva.
|
 |
|
M-am uitat ieri la ele mai atent si sunt chiar faine.
|
 |
|
Cateva tufe de o calitate nu chiar excelenta insa o baza foarte buna pentru o cultura faina. Ceratopteris thalictroides.
|
 |
|
Foarte frumoase. 3 lei firul. Detalii pe pm.
|
 |
|
Intotdeauna i-am luat cu plasa. Indepartezi plantele de la suprafata si astepti sa se linisteasca eventual cu plasa in acvariu.
|
 |
|
Salut si bine ai venit pe forum!
Frumusel tare acvariul si mi se pare foarte interesanta combinatia de substraturi; pe aquabasis scrie ca se pune sub nisip si pe manado ca se poate folosi ca substrat individual, ce ai facut tu acolo mi se pare o solutie de boom planteicTM. Merg bine plantele de cand folosesti substratul asta?
|
 |
|
In sfarsit am scapat de ele!  Am redus lumina de la 0.68 W/litru la 0.38 W/litru si am curatat bine toate plantele de putreziciuni. Multumesc Val pentru sfat, a ajutat insa nu mi-am permis chiar blackoutul pentru ca aveam ceva plante la care tin foarte mult si n-am vrut sa le pierd. Metoda cu redusul luminii a durat mai mult dar de cand am redus-o au inceput sa moara incet si sigur  .
Partea ciudata din lupta cu ele e ca se zice ca se fac in ape cu nitrati putini. Nu aveam decat un peste mic atunci cand au aparut. Dupa ceva vreme am bagat o populatie de vreo 5 leeri, 4 moli, 3 kribi si un SAE si parca tot in ciuda imi faceau, tot mai mari s-au facut, cateodata se faceau ca o "patura" atat de groasa incat avea consistenta de jeleu, se faceau chiar si de 5 mm grosime.
|
 |
|
Vand 10 fire Eustralis Stellata crescute toata viata submers. 30 de lei toate.
Detalii pe pm.
|
 |
|
Avand putin timp liber va fac o propunere impreuna cu rugamintea de a ma ajuta: precum se vede in momentul de fata albumul de alge a ramas fara pozele originale din motive de copyright, propunerea mea este sa posteze fiecare poze cu algele tratate in articol dupa care la vom selecta pe cele mai bune si le vom pune in album.
Inafara de acest lucru, acest topic ramane deschis discutiei despre alge si impartasirii experientei impotriva algelor a fiecaruia dintre acvaristii de aici care a avut succes impotriva oricarui fel de alga.
In aceasta idee o sa incep eu cu o problema care ma apasa in momentul de fata: cum scap de algele "albastre verzui maloase" inafara de metoda prezentata in articol pentru ca nu as vrea sa stric filtrul biologic.
Datele problemei sunt: acvariu de 60 tinut fara doar cu 2 ancistrus si un SAE pentru mai multe luni in care aceste alge au progresat si regresat din cand in cand. In ideea ca sunt putini nitrati am acum in acvariu 5 leeri marisori si un SAE si algele au ramas in acelas stadiu, ba cateodata se inmutesc foarte mult. Mai am un acvariu la fel in care folosesc aceeasi apa si nu am astfel de probleme, dar am alte plante in el si nu am substrat fertil. Sa fie din cauza aquabasis plus? Masa vegetala este mare in acvariu: barclaya, eustralis, heteranthera zosterifolia, ludwigia repens.
|
 |
|
Comportamental nu sunt probleme intre ei cu conditia sa ai spatiul de care au nevoie si cel putin 6 exemplare din fiecare pentru ca amandoua speciile traiesc in bancuri. Ti-ar trebui un acvariu de 90 de litri care sa fie lung nu inalt pentru ca zebrelor le place sa innoate foarte mult.
Caracteristicile apei trebuie sa fie: o temperatura intre 20 si 24 de grade C si un pH de 7.
|
 |
|
Care tetra?
|
 |
|
Forma submersa parca e cryptocoryne balansae dar are frunzele parca prea netede.
|
 |
|
N-ar fi o problema ca e vechi topicul, doar ca intrebarea nu e chiar o curiozitate  ... Si acum raspunsul: nu sunt compatibili comportamental, betta ii cam cipesc pe guppy si pot chiar sa-i omoare.
|
 |
|