[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Piarania - cine ma poatea ajuta va rog frumos  XML
Forum Index » Characidae
Author Message
atomix
Junior member

IP:

am 2 pirania in acvariu imens.....am citit cam tot ce era de citit de pe acest forum in legatura cu ei
am si eu niste probleme cu ei...... i`am luat cand aveau cam 5-6 cm si acuma au cam 14....mancare le dau de 2 ori pe zi ....dimineata mai mult si seara mai putin. Unul s-a dezvoltat mai mult decat celalalt si il musca pe cel mic (momentan i`am separat, pe cel mic l`am bagt intr-un acvariu mai mic; dar acvariul mic este bagat in cel mare cu o sita deasupra).
CE SA FAC INPRIVINTA ACEASTA? CUM POT DEOSEBI CARE E FEMELA SI CARE E MASCUL? DACA NU AM NISIP IN ACVARIU DOAR FOARTE PUTIN ARE CEVA? SI O ULTIMA INTREBARE PESTE CEL MIC ESTE MUSCAT FOARTE RAU DAR NU ARE SIMTOME CA ARE FI BOLNAV(ESTE FARA COADA DIN SPATE SI MUSCAT DE SPATE ARE UN PIC PIELE CIUPITA) VA SUPRAVIETUI?

VA MULTUMESC FOARTE MULT SI SPER SA MA AJUTATI

Calin
[Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

atomix wrote:SI O ULTIMA INTREBARE PESTE CEL MIC ESTE MUSCAT FOARTE RAU DAR NU ARE SIMTOME CA ARE FI BOLNAV(ESTE FARA COADA DIN SPATE SI MUSCAT DE SPATE ARE UN PIC PIELE CIUPITA) VA SUPRAVIETUI?

Daca este vioi si maninca, va supravietui. Pune ceva albastru de metil in apa, pentru ca acesta dezinfecteaza ranile. Si schimburi de apa mai dese. Ti-as fi spus sa-l tamponezi cu rivanol, dar e totusi pirania si mi-a frica de degetelele tale.

Succes!

PS Te rog nu mai scrie cu majuscule - e ca si cum ai tipa.
atomix
Junior member

IP:

l-am si dat cu rivanol...ca inca e mic...si ce e interesant ca de mine li frica poate ca inca nu sunt prea maturi , dar important e ca am reusit...oricum apa era tratata cu albastru de metil si un pic de sare.

P.S. daca ai putea sau poate cineva sa-mi rapunda si la celalalte intrebari si sa-mi dea un sfat doua as fi foarte multumit si m-as revansa...hehe

Calin
[Yahoo!]
RaresLuc
Senior member
[Avatar]

IP:

Nu o sa poti sa mai pui niciodata pestii impreuna pentru ca cel mare o sa-l manance pe cel mic la orice ora.
Pirania sunt pesti de card si se simt bine numai in card, adica cel putin 6-7.
In conditiile in care-i ai tu, doi pesti nu formeaza un card si sunt stresati, astfel cel dominant isi va cere drepturile si-l va manca pe cel mic.
Am avut si eu Pirania si dupa ce le-au crescut dintii am ramas cu trei din sase pentru ca nu le convenea marimea acvariului fiind cam mic. Ii gaseam pe cei mai slabi fara coada (vorbesc de coada nu de innotatoarea caudala!),chiar si abdomenul le era mancat, dupa care mureau.

E o copilarie sa crezi ca daca sunt pereche se vor intelege...
La Pirania nu se deosebeste femela de mascul doar la depunere.
Despre nisip... e bine ca acvariul sa fie amenajat dupa mediul lor natural.
Pirania cel mic s-ar putea sa-ti supravietuiasca daca i-a fost mancata doar innotatoarea dar s-ar putea sa nu-i mai creasca la loc.

Daca le este frica de tine nu este un semn bun si denota tocmai faptul ca se simt stresati ca nu sunt in protectia unui card. Numai in card Pirania isi arata personalitatea! Daca aveai inca vre-o 5-6 sa vezi cu ce ochi te priveau atunci...

Daca vrei sa tii Pirania fa-le mediul in acvariu cat mai aproape de Amazon (mai uita-te pe net la ecosisteme de Amazon si ia-te dupa ele) si mai cumpara cel putin 5-6 bucati de marimea alor tai.

Apropos: cati litri are acvariul tau si de care Pirania ai, Red Belly sau Black Piranha?
[Email]
atomix
Junior member

IP:

problema e ca in cluj numa intr-un singur loc aduc pirania (RED BELlY) si cateodata aduc mai mari decat ai mei...dar totusi o sa iau pe comanda

acvariul momentan este de 120 litri!!!

inca o chestie ce am auzit`o este faptul ca daca pun in acvariu plante naturale le mananca asa ca am cumparat doar plante artificiale...este bine sau nu?....am 2 filtre si o pitra in acvariu racordate la un vibrator destul de mare, apa este ciclata bine

daca ma mai poti sfatui m-as bucura enorm...chiar mi s-a pus pata pe acvaristica

cu multumiri :o

Calin
[Yahoo!]
Antoniot
Senior member
[Avatar]

IP:

inca o chestie ce am auzit`o este faptul ca daca pun in acvariu plante naturale le mananca asa ca am cumparat doar plante artificiale...este

intradevar un amic are pirania, mai devora din frunze, ziceai ca se curata pe dinti cu ele, dar cand i a mutat intr un bazin mai mare, par mult mai pasnici, chiar calmi, mai mult stau ascunsi printrre plante.
[Yahoo!]
RaresLuc
Senior member
[Avatar]

IP:

Daca te-ai hoatrat sa-i ti in continuare i-ti spun de la inceput ca probleama este destul de delicata cu introducerea unora noi in acvariu si se poate lasa si cu victime pana se formeaza bancul (nu card ca ala-i de gaste ...greala mea).

Sa sti ca acvariul de 120 de litri este mic pentru niste Pirania care ating 20-25 de centimetri...

Poti planta acvariul cu plante naturale linistit, mai ales ca arata mult mai bine si dau oxigen mult pentru pesti.
Dupa parerea mea plantele artificiale arata urat si se mai si ranesc pestii in plasticul lor .

Daca te-ai hoatarat pe Pirania atunci cu cat acvariul este mai mare cu atat este mai bine. Cineva recomanda 100 de litri pentru peste ca sa le fie bine...
[Email]
atomix
Junior member

IP:

oricum acuma is mici inca...dar pe viitor ma gandeam la un acvariu de 350 litri 400

daca zici ca se lasa cu victime am sa cumpar cam 7-8.....

inca o intrebare si nu va mai stresez: :-)

cand vor ajunge la maturitate si bag mana ce se intampla????

inca odata va multumesc !!!

Calin
[Yahoo!]
evelin
Junior member
[Avatar]

IP:

atomix wrote:...

cand vor ajunge la maturitate si bag mana ce se intampla????

inca odata va multumesc !!!

Ramai fara ea sau in cazul cel mai bun fara niste piele :-) [/b]
[Yahoo!]
atomix
Junior member

IP:

stie cineva daca as putea sa le incetinesc cresterea?..... si la un acvariu de 600 litri (cand imi voi face) care este sistemul de curatare a apei....?

Calin
[Yahoo!]
RaresLuc
Senior member
[Avatar]

IP:

Nu e bine sa le incetinesti cresterea.
La un acvariu de 600 de litri sistemul de curatare a apei este aspiratul cu un furtun al mizeriei de pe fund, 30% din apa pe saptamana.
Foloseste filtre canistra ca sunt cele mai bune si citeste Ciclul azotului ca sa intelegi despre ce este vorba.
[Email]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Nu stresezi pe nimeni, stai linistit! :-)

Cit desprea minuta - eu care nu ma pricep la pirania - sincer nu te-as sfatui totusi. Ca o faci pe pilea ta, nu de alta.
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

atomix wrote:am 2 pirania in acvariu imens
atomix wrote:acvariul momentan este de 120 litri

Ala-i imens ? Fa-l pa ala de 600 litri si pe urma mai vorbim de pirania .

Poze: smilie ... Poze cu plante
atomix
Junior member

IP:

pai la cei 2 pirania ai mei (is miculutzi inca) ...ii destul de imens..de abia ii gasesc

le`am creat mediul apropiat de amazon si deja cand ma apropiu de acvariu nu mai fug ci vin spre exteriorul acvariu cu niste ochi bulbucati
e de bine sau e de rau?

Calin
[Yahoo!]
RaresLuc
Senior member
[Avatar]

IP:

Daca li se bulbuca ochii la propriu e de rau :muhaha: .

Eventual pune niste poze sa vedem ce ai facut.
[Email]
atomix
Junior member

IP:

inca o intrebare : la pestele ranit i`a crescut inotatoare ii foarte vioi...nu mai are rani intr`un cuvant; ce ziceti pot sa`i dau drumu in acvariu mare? (in acvariul de 120L am un acvariu acoperit cu o sita, de 35 litri)
multzam inca odata

Calin
[Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

atomix wrote:aveau cam 5-6 cm si acuma au cam 14....

atomix wrote:pai la cei 2 pirania ai mei (is miculutzi inca) ...ii destul de imens..de abia ii gasesc
Niste pesti de 14 cm nu sint "miculutzi" deloc . Chiar asa greu de gasit sint acolo :paperbag: ?

Parerea mea e ca niste Pirania de 14 cm nu se tin in acvariu de 120 litri.

P.S. Uita de faza cu incetinirea cresterii. Nu se face smilie .

Poze: smilie ... Poze cu plante
atomix
Junior member

IP:

scuza`ma dar ieri i`am masurat si unul are 8 si unul 10 cm .....la chestia cu incetinirea cresterii am renuntat deoarece mi-am gasit sticla de 14 secure si in maxim o luna imi fac un acvariu de 400 litri.

azi am sa le fac niste poze

ma scuzati dar pana acum nu am avut de a face cu pirania (se vede nu?)

Calin
[Yahoo!]
atomix
Junior member

IP:

am facut niste poze la acvariul meu.....poate imi spuneti daca e bine sau nu cum l`am amenajat si ce parere aveti...multumesc

http://pirania.xhost.ro/

nu fac reclama ...sunt doar poze cu pestii meii

Calin
[Yahoo!]
RaresLuc
Senior member
[Avatar]

IP:

Incearca sa imprumuti un aparat foto de la cineva (ca presupun ca le-ai facut cu telefonul) si fa pozele iarasi ca eu nu am inteles mai nimic din pozele tale.
Incearca sa faci si o poza de ansamblu ca sa vedem totul cam cum arata.
[Email]

Forum Index » Characidae
Go to: