[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
probleme scalari voalati  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
flo_28
Unripe member

IP:

buna tuturor sa incep cu inceputul in luna februarie copilul a primit un acvariu de 20 de L cu 2 carasei mititei 2 scalari voalati si doi sanitari toti puiuti am cumparat accesorii filtru,incalzitor,neon termometru...tot tacamul pestisorii o duc foarte bine sunt vioi carasei toata ziua muta pietrisul. dar sa revin la problema mea defapt a unui scalar care a ramas mititel...cam cat a fost si acum 3 luni si parca are aripioarele mancate ca nu ii mai cresc ba deopotriva parca sunt mai mici nu pot sa explic i-am urmati ore in sir...celalt scalar care e considerabil mai mare cu 150% fata de ce pricajit il cam necajeste uneori si din cauza asta sta mai retras imi e mila de el ca ramas asa de mic si nu stiu ce sa fac am batut netul in lung si lat in cautarea unei probleme asemanatoare dar nu am gasit asa ca am poposit aici,va rog sa ma ajutai in aceasta problema.Va multumesc anticipat
Oana
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Pai cele doua probleme de baza si existentiale sunt:
1. acvariul ala nu e bun nici macar pentru un caras, cu atat mai mult pentru ce ai tu acolo
2. niciodata nu se tin carasi cu scalari, au nevoi total diferite, carasul are nevoie de apa rece, spatiu mult pt ca face mizerie si distruge orice planta iar scalarul are nevoie de un acvariu lat pentru a avea loc sa inoate.

Probabil cel mic e tinut la respect si atacat de cel mai mare care este dominant. Pune niste poze si o descriere a ta si si a echipamentelor la sectiunea "despre noi". Si tine aproape pe aici daca vrei sa fie ok.
banika
Member
[Avatar]

IP:

Celai bun sfat- renunta la scalari si carasi si pune niste guppy.
Motive-1 ai specii incompatibile
2 acvariul este suprapopulat - un scalar voalat are nevoie de o coloana de apa de min 50cm
3 guppy sunt foarte frumosi si rezistenti - recomandati incepatorilor

P. S. Rasfoieste forumul o sa gasesti multe informatii ce o sa te ajute

Totul sau nimic
aLLLx
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Sfatul meu este sa incepi cu un betta, bineinteles dupa ce vei scapa de toti locatarii actuali. Guppy sunt indicati pentru incepatori dar nu pentru un acvariu asa mic, in scurt timp se vor inmulti exponential si vei avea iarasi probleme chiar mai mari.

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: