Message |
|
Puii au crescut mari acum. Daca este cineva interesat sa ingrijeasca niste gupy super simpatici ii astept pe pm. Multumesc
|
 |
|
Acvariul meu a capatat o alta dimensiune: o dimensiune verde. Se pare ca sfaturile voastre mi-au prins foarte bine. Sunt tare mandru de acvariul meu:
http://picasaweb.google.com/varacosmin/AcvariuMartie2008
|
 |
|
Poate are mai mult noroc la noul stapan. La noi se pare ca nu s-a acomodat prea bine
|
 |
|
Multumesc mult. Acelas lucru intelesesem si eu. 
|
 |
|
Se pare ca trebuie sa schimb cutiuta cu carbune. Asa spune si in manualul de intretinere. Ca poate fi curatat de 2, 3 ori apoi trebuie inlocuit. Nu sunt prea multe indicatii in manual.
Multumesc
|
 |
|
Salutare
Am o intrebare legata de filtrul meu intern: HAILEA BT-400( http://www.hailea.com/E-hailea/product-1/HL-BT400.htm)
dupa aproape 3 luni de la folosire am constata ca din ce in ce mai des(cam la 3-4 zile) trebuie sa-l curat, pentru ca scade dramatic cantitatea de oxigen pe care o introduce in apa. Si nu stiu de ce. Este normal sa fie asa? La inceput, cand era nou, nu aveam problema asta si il curatam cam la 2 saptamani. Mentionez ca am un acvariu de cam 60L cu foarte multe plante, si cam 10 pestisori. Ma intreb daca nu ar trebui sa schimb si cutia cu carbune care mi se pare cam plina de ...de toate?
Multumesc mult.
|
 |
|
In cam o saptamana mai am o serie de pui, daca sunt doritori, ii rog sa ma contacteze pe pm.
Multumesc
|
 |
|
Eu am avut deja doua serii de pui sii ii tineam ca si tine in maternitatea din plasa de 20cmX20cmx20cm. Ambele serii s-au dezvoltat normal si nu am avut probleme cu nici unul. E adevarat ca am avut si o planta de suprafata in maternitate si ca am incercat sa curat cat mai bine plasa de fiecare data cand mi se parea mai murdara. In rest nu am facut nici o modificare in acvariu in ce priveste conditiile de lumina sau schimb de apa.
|
 |
|
In cam o saptamana doua, o serie de 12 pui de gupy sunt gata sa fie primiti in acvariile voastre. Cine este doritor poate sa ma contacteze pe pm.
Multumesc. 
|
 |
|
andras wrote:Daca ca sanitari ai cory, ei mananca salata dar trebui sa fierbi mai mult, sau pui la congelat, sa ia la fund. Ei papa incet, de obicei noaptea. Toaca bine.  si nu pune mult. pentru 5 cory juma de frunza.
Cory sunt, si pentru ei ma gandeam la niste salata. O sa incerc sa o tin mai mult la fiert.
Multumesc
|
 |
|
Salutare tuturor,
Am o mica intrebare legata de prepararea slatei verzi ca mancare pentru pestisori. Eu am incercat o data dar nu cred ca am nimerit-o prea bine. Ce am facut? Am pus la fiert o oala cu apa, si apoi am bagat in ea cateva frunze mici de salata. Le-am lasat cam 1 minut in apa fiarta si apoi le-am scos si le-am taiat ca niste taietei si apoi le-am dat la pestisori. Am in acvariu 3 gupi, niste neoni si sanitarii de pe fund. Dar cand am pus salata in acvariu pestii nici nu o luau in seama. Ea plutea la suprafata si atat.
Ce am gresit? Nu am preparat bine salata? Ce ma sfatuiti sa fac?
Multumesc tuturor.
|
 |
|
mosu wrote:Granulatia pietrisului este cam mare. In pietrisul ala ai sanse cu echinodorusi mai degraba.
Sa stii ca m-am gandit si eu ca s-ar putea sa fie cam mare granulatia la nisip. Dar ma uit ca plantele mele tot cresc si sunt ok. Acum nu mai pot sa schimb prea mult in acvariu, dar astept sa vad daca vor aparea probleme. Oricum inceputul este promitator.
Multumesc de sfat.
|
 |
|
viulian wrote:Pai poti sa-ti pui Pomacea si cu ei acolo.
Daca nu, intreaba la un petshop de pesti daca au solutie de omorat melcii (a vrut sa-mi vanda odata cineva).
Nu stiu daca poti sa scapi definitiv de ei - eu nici macar n-am incercat - s-or regla ei cumva.
Am si 2 Pomacea - care daca ii nimeresti mascul si femela am inteles ca tot la fel o sa ii vezi - daca nu esti atent sa le cureti ouale.
Eu i-am nimerit ori masculi, ori femele asa ca.. tot 2 am 
Cum deosebesti un mascul de o femela la pomacea?
|
 |
|
Sunt convins ca asa i-am luat, dar nu stiu ce sa zic despre dezvoltarea lor. Eu gasesc mereu cate 4-5 la cateva zile. Ii adun, ia peste cateva zile adun altii. Nu sunt exagerat de multi, dar vreau sa scap de ei si sa-mi pun 2 pomacea.
|
 |
|
Am mai plantat ce in acvariu si acum se prezinta asa:
http://picasaweb.google.com/varacosmin/AcvariuMeu
|
 |
|
Astazi am mai strans cativa si nu stiu ce sa mai cred. Nu seamana de loc cu cel de ieri( in foarma de cornet de inghetata) I-am pozat si poate ma ajutati voi sa-i identific.
http://picasaweb.google.com/varacosmin/MelciNecunoscuti
Multumesc.
|
 |
|
Mai am o intrebare: unde gasesc in zona militari sau in apropiere, hrana vie? Eu am cautat la petshopurile din pietele gorjului si armata poporului dar nu au.
|
 |
|
Porcu wrote:
varacosmin wrote:
Porcu wrote:
lazarginel wrote:Valabil si al neritine
Mie-mi spui :aaa: ? Neritinele m-au tinut citeva saptamini (foarte putine)  .
Eu inca mai gasesc cativa pui in fiecare zi, chiar daca ii tot adun. As vrea sa bag un Pomacea doi, dar mai inatai sa scap de astia mici, ca mi-e frica sa nu inmultesc problema.
Am indoieli ca gasesti pui de Neritina :paperbag: .
Astazi am gasit unul mai mare. E de forma unui cornet de inghetata, daca mi se permite comparatia si de culoare inchisa. Lung cam de un centimetru. Puii insa sunt rotunzi si plati pe laterale si de culoare galben transparent.
|
 |
|
Am citit pe net ca daca vrei sa ai neoni frumosi si "luminati" trebuie sa-i hranesti cu hrana vie. E adevarat? Si daca da, ce anume, tubi, libelule, ???
Si inca o chestie. Daca introduc in meniu hrana vie, asta ii va afecta pe cei 3 gupi si pe sanitari? Mananca si ei asa ceva?
Multumesc.
|
 |
|
Porcu wrote:
lazarginel wrote:Valabil si al neritine
Mie-mi spui :aaa: ? Neritinele m-au tinut citeva saptamini (foarte putine)  .
Eu inca mai gasesc cativa pui in fiecare zi, chiar daca ii tot adun. As vrea sa bag un Pomacea doi, dar mai inatai sa scap de astia mici, ca mi-e frica sa nu inmultesc problema.
|
 |
|