[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: varacosmin
Forum Index » Profile for varacosmin » Messages posted by varacosmin
andras wrote:Iti dai seama cand cresc. Femela este mai mare si corpuloasa, o sa ajunga pana la cca. 7cm, masculul este mai mic si subtire ajunge la cca 5 cm. Dar nu rebuie sa astepti pana ajung la maturitate, o sa-ti dai singur seama peste 2 luni daca le hranesti bine (ma refer la hrana de calitate nu in primul rand cantitate)

Cred ca de mancat manaca destul de bine, tinand cont ca tot iau proportii. Dar nu stiu exact ce hrana este mai buna pentru ei. Poti sa-mi recomanzi ceva?
Multumesc
Astazi am avut prima serie de pui din viata mea. Asteptarea a fost destul de lunga, dar acum puii sunt in maternitate. Se pare ca masculii si-au facut pana la urma datoria. Deocamdata sunt doar cativa pui, cam 7-8, dar cred ca femela nu se va opri aici. Maine ma duc sa cumpar mancare speciala pentru pui.
Multumesc
sumi wrote:Vezi ca in Constanta exista un pet shop intr-un hipermarket (nu dau nume ca sa nu fac reclama). Cred ca poti sa faci comanda la ei de setul profesional. Daca nu ma insel aceeasi firma are un magazin si in Iasi !

In Bucuresti unde gasesc si eu o astfel de instalatie? Imi puteti recomanda ceva ? La cam ce preturi sunt instalatia minima de care am nevoie? Nu am un acvariu mare(e chiar mic, are 60 L) dar as vrea niste plante frumoase in el.
Multumesc
De ceva timp ma tot lamentez ca femele mea de guppy este pe punctul sa faca pui, dar nu stiu ce sa mai cred. Este cu adevarat mare si cu o burta imensa, cu abdomenul negru in partea posterioara, dar de pui nimic. Ce sa inteleg din asta? Se poate intampla sa dureze perioada de gestatie as de mult(de cam 12 zile este in forma asta)? Initial am tinut-o in maternitate, dar acum, de cam 5 zile este inapoi cu ceilalti pesti. Nu stiu cum trebuie sa procedez ca sa nu fiu luat pe nepregatite.
Multumesc.
Am de cateva zile in acvariu o plantuta care pluteste la suprafata si nu stiu ce specie este. Initial am adusa ca o frunza, in punga cu care am luat ultimii neoni. Acum a inceput sa creasca si chiar sa faca mici radacini. Nu stiu ce sa fac cu ea, sa o plantez sau sa o las sa pluteasca. am pus o poza la albumul meu, poate aveti o idee despre ce este vorba.
Multumesc
http://picasaweb.google.com/varacosmin/Acvariu
ozi wrote:uite aici o serie de linkuri, care contin articole despre anubias, poze, si cum trebuie procedat cu "plantarea" sa: (sper ca e ok ca sunt in engleza, dar oricum si doar din poze vei intelege mult)
http://aqualandpetsplus.com/Plant,%20Anubias.htm
http://www.tropica.dk/productcard_1.asp?id=101
http://en.wikipedia.org/wiki/Anubias

Multumesc mult. Am inteles acum. Si eu care chiar cautam planta cu care sa acoper piatra si buturuga..
Am hotarat sa ii transform in hrana pentru pesti pe cei trei pui de melci si sa imi fac rost de 3-4 pomacea. Am vazut cativa pe net si imi plac mai mult, mai ales ca mai schimba culoarea prin acvariu. Stiu ca nu este prea ortodix ce am facut cu ei, dar asta-i viatza.
mosu wrote:banuiesc ca esti in faza 'cum sa fac sa imi supravietzuiasca pestii'...

Sa stii ca pestisorii o duc destul de bine. In afara de cei doi betta pe care ii donez in seara asta amicului giostana, restu sunt destul de vioi si foarte simpatici. E adevarat ca am nevoie de mai multe plante, dar tot caut si nu gasesc ce imi doresc. De fapt am gasit ceva dar foarte scump. Echinodorusi la 40 de Ron buc, destul de scump dupa mine.
Multumesc ca mi-ti vizitat albumul.
ozi wrote:e un bun inceput
ce mult as fi vrut eu sa-mi arate primele acvarii asa, dar sincer sa fiu nici pe aproape nu erau.
mi se pare mie sau ai plantat anubiasi in substrat???
daca raspunsul esta DA, sa stii ca nu este bine si in timp rizomul va putrezi, iar planta va muri. anubiasul trebuie cocotat pe-o piatra sau pe-o buturuga, legandu-i radacinile de suport. in cateva saptamani, radacinile se vor prinde singure de suport si poti taia atele cu care le-ai legat.

Scuza-ma ca intreb, dar care sunt anubiasii? Pentru ca eu nu reusesc sa-i identific? Am cautat pe forum si pe alte situri si am tot gasit plante cu Rizomi si cu niste frunze lunguiete. Dar eu ce am in acvariu, nu are nici una din ele rizom. Planta cu frunzele alungite pe care o am in stanga planul din spate, in acvariu nu stiu ce este, dar nu are rizom.
Daca ma puteti ajuta sa identific care ar fi anubiasii?
Multumesc
Anuntul nu mai este valabil. Multumesc
Anubias wrote:Melcii nu sunt oricum niste invadatori chiar asa de nepoftiti. Pana la urma, curata acvariul. Si oricum exista pe piata capcane pentru ei, cu ajutorul carora se pot tine numarul lor sub control foarte usor.

Ai dreptate, mai ales ca noi(eu si sotia) chiar ne-am dorit cativa, ca sa imbunatateasca spatiul viu. Acum sunt insa foarte mici, si nu pot sa spun cum se schimba viata in acvariu. Vom vedea. Dar mai intai sa vadem cu cine avem de-a face.
Donez doi Betta nefericiti, care nu au spatiu suficient sa se desfasoare. Cine ii vrea sa ma contacteze pe pm.
Multumesc
Scuze, dar am scris gresit numele, e vorba de Dolly si nu Doli.
Am un mare dubiu, dupa aproape o luna de acvaristica, si de aproape 3 saptamani de cand ii detin, cei trei corydoras au ramas tot o enigma pentru mine. Nu reusesc sa-mi dau seama ce sunt: masculi, femele? Am tot cautat pe forum informatii legate de aceasta chestiune, dar in afara de un link pus de Doli pe care nu am dreptul sa-l deschid, nu am gasit nimic.
Ma puteti ajuta?
Va multumesc.
Iata ce am realizat pana acum. Poate nu foarte mult pentru unii, dar enorm pentru mine. Imi permit sa va impartasesc cateva poze cu coltul meu de natura:
http://picasaweb.google.com/varacosmin/Acvariu
Multumesc
Carja Ioan wrote:In urma cu vreo 6 ani nu mi-am putut reprima dorinta de a-mi duce niste plante acasa dintr-un magazin in care le-am vazut. Cam tot de atunci incerc in zadar sa scap de melcii calatori clandestini pe plantele cumparate, plante care sunt de mult oale si ulcele. Vor veni unii cu diferite propuneri pentru metode de exterminare. V-o spun de pe acum: lasati-o balta ca nu tine. Adica tine, daca deciclezi filtrul in care s-au aciuat, si din care izvorasc incet dar sigur, ca ziua dupa noapte. Si eu am doar bazine fara substrat si plante. O data aparuti in acvarii plantate...mai usor divortezi decat scapi de melci. Ce-i mai rau e ca daca n-am grija ce fac se raspandesc prin toate bazinele, adica si in cele din care am scos pestii si am deciclat filtrul anume din cauza lor.

Sper sa nu patesc si eu la fel, adica sa pot stopa invazia. Deocamdata sunt "scumpi" si nu deranjeaza. Nuprea imi dau seama ce specie ar putea fi, dar imediat ce le fac o poza o aduc in discutie (acum sunt prea departe ascunsi si nu pot sa-i prind prea bine cu aparatul foto)
Asa cum am vazut ca au mai patit si altii, astazi am descoperit si eu pe geamul acvariului, 3 mici cochilii maroniu inchis. Nu am avut pana acum melci. Partea frumoasa este ca tocmai doream sa iau in "gazda" cativa pomacea de la un membru de pe forum. Problema este daca acesti mici melci, necesita hrana separata sau algele, spirulina sau resturi de plante le sunt suficiente? Am citit ca foarte multi posesori de melci isi hranesc animalutele cu frunze de salata oparita sau ceva de genul asta. Nu ma intereseaza inmultirea lor, asa ca sper ca micii mei sanitari albinosi sa se delecteze cu viitoare oua ale lor. Toate cele bune si multumesc de sfaturi.
Multumesc mult tuturor pentru sfaturi. Astazi femela are deja extremitatea abdomenul neagra. Maine ii cumpar maternitate si sper ca totul sa fie ok.
Multumesc inca o data.
corleone wrote:eu am o pestoaica care a fatat si are o burta imensa, asa e ea. nu trebuie neaparat sa fie gravida daca are burta mare. la partea cu maternitatea nu ma bag fiindca nu stiu :-)

Nu stiu acuma ce sa zic, poate m-am speriat si eu degeaba. Dar nu vreau sa ma ia pe nepregatite. De doua saptamani ma tot plimb pe forum si am capul plin doar de pui si de probleme cu ei. Multumesc de sfaturi. Poate ma ajuta cineva si cu alegerea maternitatii...
M-am mai linistit un pic. Pentru ca zona anala este rosie inca. Dar ma intrebam daca este vreo diferenta intre o "maternitate" si un acvariu separat dotat cu filtru lumina si incalzitor. Ma gandesc ca ma costa mai putin sa cumpar doar o maternitate si nu un alt acvariu. Nu vreau sa fac ceva care sa afecteze pestii. ce ma sfatuiti sa iau?

Forum Index » Profile for varacosmin » Messages posted by varacosmin
Go to: