[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Melci doriti, dar nestiuti  XML
Forum Index » Nevertebrate de apa dulce
Author Message
varacosmin
Member

IP:

Porcu wrote:
lazarginel wrote:Valabil si al neritine
Mie-mi spui :aaa: ? Neritinele m-au tinut citeva saptamini (foarte putine) .

Eu inca mai gasesc cativa pui in fiecare zi, chiar daca ii tot adun. As vrea sa bag un Pomacea doi, dar mai inatai sa scap de astia mici, ca mi-e frica sa nu inmultesc problema.
viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Eu am gasit la farmacie pudra de CaCO3

Le-am dat un varf de lingurita la 44L (diluat in prealabil). S-a facut laptoasa apa, dar azi mi s-a parut mie dar erau mai vioi. Oricum un Pomacea imi este paradit rau (saracu m-am uitat la el azi si pare putin).

Oricum, am inteles ca si in mancarea aceea de 'weekend' (alba), partea alba este Calciu. Le dau si din aia si ii pun pe amandoi (pomacea) pe langa ea. Unu s-a invartit azi (cel mai paradit) cred ca juma de ora si a rontait. Sper sa-si revina.
[WWW]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

varacosmin wrote:
Porcu wrote:

Eu inca mai gasesc cativa pui in fiecare zi, chiar daca ii tot adun. As vrea sa bag un Pomacea doi, dar mai inatai sa scap de astia mici, ca mi-e frica sa nu inmultesc problema.

Am indoieli ca gasesti pui de Neritina :paperbag: .

Poze: smilie ... Poze cu plante
bogdangh
Member
[Avatar]

IP:

lazarginel wrote:E si normal, Val de la GH 25 la apa de RO este cale lunga
Melcii merg bine pe undeva pe la 15-20 GH
Si eu am acuma in acvariu GH 4-5 Kh 4-5
Si cam mor pe capete (eu cumpar melcii negri )
Daca apa este mai dura ,adica bogata in carbonati de calciu si magneziu au de unde se hranii melcii daca nu mor
Valabil si al neritine

Parerea mea este ca nu-i supara duritatea apei pe cat aciditatea ei.
Sursa mea de apa are GH 6 si KH 13, la o duritate generala asa de mica, aproape cat cea a apei de ploaie care este pe la 4-5 ar trebui dupa spusele tale sa nu le mearga prea bine, cu toatre acestea cand am renuntat la aditie de CO2 vara trecuta, crescandu-mi ph-ul destul de mult, am avut invazie de melci.
In concluzie, cred ca aciditatea apei este determinanta in lupta impotrica melculor (cel putin a celor cu cochilie )

Galerie Foto
[Email] [Yahoo!]
varacosmin
Member

IP:

Porcu wrote:
varacosmin wrote:
Porcu wrote:

Am indoieli ca gasesti pui de Neritina :paperbag: .

Astazi am gasit unul mai mare. E de forma unui cornet de inghetata, daca mi se permite comparatia si de culoare inchisa. Lung cam de un centimetru. Puii insa sunt rotunzi si plati pe laterale si de culoare galben transparent.
varacosmin
Member

IP:

Astazi am mai strans cativa si nu stiu ce sa mai cred. Nu seamana de loc cu cel de ieri( in foarma de cornet de inghetata) I-am pozat si poate ma ajutati voi sa-i identific.
http://picasaweb.google.com/varacosmin/MelciNecunoscuti

Multumesc.
viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Sunt Physa Marmorata -> http://images.google.ro/images?q=physa+marmorata&ie=UTF-8&oe=utf-8&rls=org.mozilla:en-US:official&client=firefox-a&um=1&sa=N&tab=wi

I-ai luat odata cu niste plante asa am patit si eu. Dar sunt draguti. O sa gasesti si aici pe forum, astia o iau 'razna' ca numar doar daca in acvariu conditiile sunt 'dezechilibrate'. Cei cu un acvariu echilibrat nu au o explozie de asa ceva..
[WWW]
varacosmin
Member

IP:

viulian wrote:Sunt Physa Marmorata -> http://images.google.ro/images?q=physa+marmorata&ie=UTF-8&oe=utf-8&rls=org.mozilla:en-US:official&client=firefox-a&um=1&sa=N&tab=wi

I-ai luat odata cu niste plante asa am patit si eu. Dar sunt draguti. O sa gasesti si aici pe forum, astia o iau 'razna' ca numar doar daca in acvariu conditiile sunt 'dezechilibrate'. Cei cu un acvariu echilibrat nu au o explozie de asa ceva..

Sunt convins ca asa i-am luat, dar nu stiu ce sa zic despre dezvoltarea lor. Eu gasesc mereu cate 4-5 la cateva zile. Ii adun, ia peste cateva zile adun altii. Nu sunt exagerat de multi, dar vreau sa scap de ei si sa-mi pun 2 pomacea.

http://picasaweb.google.com/varacosmin/AcvariuMartie2008
viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Pai poti sa-ti pui Pomacea si cu ei acolo.

Daca nu, intreaba la un petshop de pesti daca au solutie de omorat melcii (a vrut sa-mi vanda odata cineva).
Nu stiu daca poti sa scapi definitiv de ei - eu nici macar n-am incercat - s-or regla ei cumva.

Am si 2 Pomacea - care daca ii nimeresti mascul si femela am inteles ca tot la fel o sa ii vezi - daca nu esti atent sa le cureti ouale.
Eu i-am nimerit ori masculi, ori femele asa ca.. tot 2 am
[WWW]
varacosmin
Member

IP:

viulian wrote:Pai poti sa-ti pui Pomacea si cu ei acolo.

Daca nu, intreaba la un petshop de pesti daca au solutie de omorat melcii (a vrut sa-mi vanda odata cineva).
Nu stiu daca poti sa scapi definitiv de ei - eu nici macar n-am incercat - s-or regla ei cumva.

Am si 2 Pomacea - care daca ii nimeresti mascul si femela am inteles ca tot la fel o sa ii vezi - daca nu esti atent sa le cureti ouale.
Eu i-am nimerit ori masculi, ori femele asa ca.. tot 2 am

Cum deosebesti un mascul de o femela la pomacea?

http://picasaweb.google.com/varacosmin/AcvariuMartie2008
viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Uite, aici scrie mai multe:
http://www.acvariu.ro/forum/viewtopic.php?t=1422&highlight=pomacea

Gasesti si linkul de la apple snail acolo..
Pe scurt, nu prea se poate usor.. decat daca ai multa experienta cu ei si incepi sa-i inveti. Eu inca nu stiu ce am, am incercat sa ma uit dupa caracteristici da nu mi-am dat seama.
[WWW]

Forum Index » Nevertebrate de apa dulce
Go to: