[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: varacosmin
Forum Index » Profile for varacosmin » Messages posted by varacosmin
Am o problema. Cred ca femela mea gupy este pe punctul de a face pui. Sau cel putin asa cred eu, pentru ca este foarte grasa si tot timpul sta departe de cei doi masculi. Problema este ca nu am un alt acvariu si nici maternitate. Am doar acvariul de 60 de litrii, populat cu 3 gupi, 4 neoni, 6 sanitari(cam multi, dar deja am renuntat la 7 pesti si nu ma mai lasa inima) In acvariu am si un colt cu plante naturale dar si o buturuga mare in mijloc . Am si incalzitor cu termostat si filtru cu aerator plus lumina. Nu stiu daca femela poate sa faca pui si direct in acvariu, fara sa existe riscul sa fie mancati puii. Mai ales ca eu sunt zilnic la servici pana la ora 18 si nu pot sa-i supravegez foarte mult. Daca ar fi sa fete mi-as dori foarte mult sa cresc puii.
Si inca ceva: exista ceva semne sau obiceiuri ale femelelor de gupy prin care sa-mi dau seama cand trebuie sa fete?
Multumesc mult pentru sfaturi.
Dupa cateva ore, vad ca ceatza incepe sa se duca. O sa schimb si apa si sper sa fie totul ok.
Multumesc
manex wrote:le-am dat eu spirulina praf si au mincat. se ridica la suprafata si si fac curat luciul apei. insa am renuntat sa lel mai dau, pentru ca in zilele urmatoare au aparut alge. se poate sa fie o coincidenta insa am preferat sa nu mai risc. poate cineva sa imi spuna daca e o prostie faza cu algele de el spirulina?

Tocmai am facut si eu greseala sa le dau Spirulina de la Hofigal sub forma de capsule si acum, toata apa este ca o ceatza verzuie. Ce anume pot face ca sa mi se clarifice apa din nou?
varacosmin wrote:Din pacate ma vad nevoit sa renunt si la Scalari. Am trei, cred un mascul si doua femele, dar nu ma prea pricep sa le deosebesc.
Daca ii doreste cineva? poate sa ma contacteze pe pm.
Multumesc.

Nu mai e valabil, sunt deja promisi.
Multumesc
Din pacate ma vad nevoit sa renunt si la Scalari. Am trei, cred un mascul si doua femele, dar nu ma prea pricep sa le deosebesc.
Daca ii doreste cineva? poate sa ma contacteze pe pm.
Multumesc.
Nu am ce face trebuie pana la urma sa-i dau si pe ei.
O sa moara sotia de dorul lor...
Astazi am gasit scalarul culcat pe o parte si total nemiscat. Nu stiu ce se intampla? M-am uitat cu atentie la el si in afara faptului ca avea ochii pe jumatate rosii(in spatele ochilor) nu aveau nimic special. Sa fi fost oare stresat din cauza schimbarii apei de ieri seara?(Am schimbat 12 litrii din 60L). Sau din cauza celorlalti pesti. Am 3 sanitari care gonesc peste tot prin acvariu si care curata geamul. Ce sa fac? Nu vreau sa-mi moara si ceilalti 3 scalari.
Anuntul nu mai este valabil. Va multumesc :o
pestisoru wrote:m-ar interesa pe mine gurami.
nu e nevoie sa te deplasezi tu cu ei din moment ce ii donezi.
daca mai e de actualitate lasa-mi te rog un nr de telefon pe pm sa vorbim.
multumesc!

Ti-am dat mesaj pe PM
Florin2005 wrote:Mai este valabil, dar trebuie sa vii dupa ei la mine acasa

Astept un mesaj pe pm ca sa sa-mi spui cum sa iau legatura cu tine.
Multumesc
Super. Multumesc mult pentru tot.
Sincer ma gandeam sa pastrez neonii si sa adaug inca vreo trei la ei. Deci sa am de toti 7. Sa pastrez si sanitarii jucausi. Cat despre gupy, sunt doar 3 iar sotie este innebunita dupa ei. Asa ca nu pot sa renunt la ei. Tu ce zici? Crezi ca se vor descurca in formula asta la mine in acvariu? In total ar fi cam 13 pesti. Cat despre tipul de la petshop. El mi-a spus ca trebuie facuta o ciclare a acvariului de o saptamana, pe care am si facut-o. Dar din ce am citit la voi era necesar o saptamana in plus.
Mai este valabil anuntul? M-ar interesa doi. Multumesc. Astept mesaj pe forum.
Cineva interesat de ei? Eu ii dau tin toata inima, pentru ca am luat tzeapa la petshop cand mi-au recomandat prea multi pesti pentru volumul meu de acvariu. Anuntul este pentru Bucuresti.
Deci cine vrea, sa ma conatcteze pe forum. Eu sunt diapus sa vin oriunde in Buc. sa ii aduc.
Va multumesc
Dolly wrote:
varacosmin wrote:iata si pozele cu sanitarii, poate ma ajutati voi sa-i identific. Din cartile pe care le am am crezut ca sunt Gyrino.http://picasaweb.google.com/varacosmin/Sanitari

Multumesc.

Daca este asa cum presupui tu, atunci doar 2 specimene pot coabita intr-un bazin de 300l. Si intr-adevar, pot ataca speciile mai mici. Partea buna este ca sunt consumatori de alge, in rest... Mai bine nimereai Otocinclus Catfish. Oricum, daca nu esti sigur ce ai in posesie si nu se gaseste nimeni sa te lamureasca, ia mai bine 2-3 corrydoras. Cu ei nu vei avea probleme.

Vreau sa-ti spun ca am in acvariu si 3 corrydoras. Sunt favoritii familiei. Foarte jucausi si nu deranjeaza pe nimeni.
Pot sa te intreb ceva? Din lista de pesti pe care am insirat-o mai sus, tu ce ai pastra in acvariul asta al meu de 60 L? Ce crezi ca am coabita in liniste?
Iti multumesc inca o data pentru ca iti bati capul cu mine. Dar sunt un pic confuz, pentru ca tot ce am in acvariu le-am luat la recomandarea unui tip de la petshop, care mi-a spus ce pesti sa-mi iau pentru acvariul meu, cati...etc.
Eu vreau sa renunt la ei, dar nu stiu daca pot sa-i duc la un magazin de animalute? Credeti ca ar vrea sa-i ia? Eu nu vreau nimic pe ei, doar sa stiu ca sunt bine tratati. Nu as vrea sa moara. Pote vrea cineva din Bucuresti niste scalari sau niste gurami. Sunt foarte frumosi. Sunt dispus sa vin eu cu ei, oriunde in Buc.
Multumesc.
iata si pozele cu sanitarii, poate ma ajutati voi sa-i identific. Din cartile pe care le am am crezut ca sunt Gyrino.http://picasaweb.google.com/varacosmin/Sanitari

Multumesc.
Dolly wrote:

Salutari si tie si bine ai venit! :-)

Trebuie insa sa te anunt cu nespusa parere de rau ca ai mult prea multi pesti pentru un bazin de 60l. Si unde mai pui ca nu sunt compatibili unii cu altii. Iar ca platelor tale sa le mearga bine le trebuie si fertilizanti, nu doar lumina.

Multumesc Dolly pentru sfaturi. Am o mica nelamurire. Am tot citit pe forum si am constata ca guramii si scalarii devin mari si au nevoie de mult spatiu. (numai guramii au nevoie de aproape 120 de litrii de apa la maturitate-4guramiX30 L pentru un gurami). Si am mai inteles ca in timp scalarii au tendinza de a deranja neonii. Ce ma sfatuiti sa fac? Sa renunt la gurami si la scalari?
Si inca o intrebare: cei trei sanitari lunguieti care stau lipiti de geamul acvariului cu gura, parca ar avea o ventuza in loc de gura, fugaresc cateodata gupii si nu stiu de ce? Sunt cumva necompatibili? Am cautat sa-i identific pe internet dar nu-mi dauseama ce specie sunt, o sa incerc sa adaug si o poza cu ei.(revin cu poza mai tarziu)
Multumesc inca o data.
Un an nou bun Tuturor.
Salutari tuturor si LA MULTI ANI !!!
Sunt un proaspat detinator al unui acvariu de 60 L pe care l-am populat cu 4 gurami, 4 neoni, 3 sanitari mici albi(f.f. jucausi), 4 scalari, 3 gupi(2 masculi si o femela) si 3 sanitari lunguieti si albi care toata ziua stau lipiti de geamul acvariului. Am pus si o serie de plante in acvariu, dar de cateva zile(cam la 4 zile de cand am adaugat pestii in acvariu) gupii au inceput sa-mi manance efectiv plantele. Am crezut initial ca se ocupau doar de cele care se cam inmaronisera, dar acum mananca efectiv si tulpinile ramase fara frunze. Pestii ii hranesc cu AquaTropical de doua ori pe zi(dimineatza si seara). Ce sa fac? Trebuie sa le schimb hrana, sau sa le-o suplimentez cu Sera Spirulina?
Am acvariul dotat cu un filtru cu aerator intern si lumina cu doua neoane plus un incalzitor cu termostat.
Ce ma sfatuiti?
Va multumesc mult si inca o data LA MULTI ANI !!!!

Forum Index » Profile for varacosmin » Messages posted by varacosmin
Go to: