| Message |
|
|
|
Salutare,
Am un acvariu de 60L pe care vreau sa-l repopulez. Nu stiu ce anume sa introduc in el sa aiba spatiu suficient. In momentul de fata am in el 3 sanitari si doi gupy(de care nu putem sa ne despartim). Am dori sa introducem o pereche dintr-o familie care sa creasca un pic mai mare. Ce ne sfatuiti? Eu ma gandeam la niste Gurami, dar astept sugestiile voatre.
Multumesc.
|
 |
|
|
|
Salutare, Am si eu niste intrebari legate de planta de care vorbiti aici. Am cumparat si eu una bucata dar nu am reusit sa o fac sa se dezvolte corespunzator. Nu stiu din ce cauza, dar va intreb pe voi: este nevoie de multa lumina? de CO2?de un supliment nutritiv special? Imi place foarte mult tipul asta de planta dar nu reusesc sa-l introduc cu succes la mine in acvariu. Ce ar trebui sa fac? Multumesc mult.
|
 |
|
|
S-au dat. Daca poate un admin sa inchida anuntul. Multumesc 
|
 |
|
|
chri wrote:vreau eu neonii...ai PM
ti-am raspuns.
|
 |
|
|
3rey wrote:m-ar interesa guppy...cam cati ai ???
Sunt 5, toti masculi
|
 |
|
|
|
Donez neonii si gupy-ii pe care ii am acum in acvariu. Mi-e destul de greu sa-i dau, pentru ca de cam un an de zile ii am in casa. Dar am hotarat sa imi fac un acvariu mai mare si sa cresc alt ceva. Deci doritorii va rog sa ma contactati pe pm. Eu stau in zona Militari ca sa stiti unde trebuie sa va deplasati ca sa-i luati. Multumesc.
|
 |
|
|
|
Sa inteleg ca urmeaza sa se inbolnaveasca si ceilalti neoni? Si la fel se va intampla si cu gupyy?
|
 |
|
|
|
Salut,
De cam doua saptamani am constatat ca doi neoni sunt, cred eu, bolnavi. Am in acvariu 6 neoni 4 gupy si sanitarii burtosi. Din cei 6 neoni, 4 sunt foarte bine, grasuti(s-au dublat de cand i-am cumparat si sunt de forma unui ton) si destul de vioii, iar 2 din ei sunt tot mici, unul chiar slabanog pot sa zic. Asta in conditiile in care toti erau la fel cand i-am cumparat. O alta problema, unul din cei doi are gura tot timpul deschisa. Parca ar avea mandibula fracturata. E in forma de "V". Initial am crezut ca are ceva in gura si urmeaza sa inghita dar el o are asa de cam o saptamana. Celalalt, care este foarte slab, abia innoata si are corpul curbat. Adica, jumatea dinspre coada este tot timpul la un unghi de cam 30 de grade fata de restul corpului si se deplaseaza forte greu. Pe cop nu au alte semne de anormalitate. Nu stiu ce sa fac? Este vorba de vreo boala? Sunt restul pestilor in pericol? Am uitat sa va spun ca in acvariu am si doi melci.
Multumesc mult pentru orice informatie.
|
 |
|
|
|
O sa cobor anubiasii pe fundul acvariului. Cat despre minerale si alte substante hranitoare, o sa incerc sa adaug un supliment pentru ele. Acum le dau doar Florena de la Sera, dar cred ca nu este suficient. Ce alt ceva mi-ati mai sugera sa folosesc? si in ce dozaj?
Multumesc mult pentru sfaturi.
|
 |
|
|
|
Buna,
Am o problema cu anubiasul meu. Au inceput sa i se gaureasca frunzele si nu stiu de la ce. Ba nuiesc ca totul a inceput dupa ce am avut 10 zile acvariul in bezna (mi se arsese neonul). De atunci au trecut insa 3 saptamani si nu am vazut nici o revenire la el. Din pacate parca se inrautateste situatia. Nu stiu ce as putea sa fac. Si mai este o mica problema: am constata ca anubiasii aflati spre fundul acvariului sunt mai dezvoltati decat cei care sunt spre suprafata. E vreo problema in ce priveste lumina? Sunt cumva plante ca nu iubesc lumina?
Multumesc mult pentru sfaturi.
|
 |
|
|
|
Gupy'i merg cu foarte multe tipuri de plante. Ei fiind in general o specie care prefera partea de sus a acvariului nu depinde foarte mult de plante. Sau cel putin asta am vazut eu la cei pe care ii cresc eu. Doar puii cand erau foarte mici(pana in 2-3 saptamani) stateau ascunsi in plante. Asa ca poti sa iti creezi un acvariu bine plantat. Eu am multe specii de plante si am vazut ca nu afecteaza cu nimic ritmul de viata al gupylor.
|
 |
|
|
Astazi problema s-a rezolvat si totul datorita colegului forumist Chitron, caruia tin sa-i multumesc si pe aceasta cale. Acum acvariul este ca nou. Multumesc tuturor pentru sfaturi si idei. Astept sa vad ca si plantele isi revin si totul este ok.
Multumesc 
|
 |
|
|
|
Mai am inca pui. Daca mai doreste cineva sa ma caute. Acum sunt destul de mari si se vad foarte bine culorile. Sunt superbi.
|
 |
|
|
|
Multumesc mult m_3. Am inteles ce am de facut. O sa ma indrept spre solutia magnetica. Prefer sa dau un ban si sa am ceva mai de calitate la acvariu. Multumesc mult inca o data.
|
 |
|
|
m_3 wrote:
varacosmin wrote:Inca o chestie, daca nu gasesc neoanele respective, am vazut intr-un mesaj de la domeniul vanzari, niste neoane de 15 W. Le pot folosi pentru acvariul meu? Ma gandesc sa folosesc doua de 15 W. Acariul meu are 60 de L. Ce parere aveti? Ma gandesc la ele pentru ca au doar 45 de cm lungime si incap in acvariul meu. Multumesc inca o data.
Sigur ca se pot folosi. Trebuie sa cumperi si balasturi pentru ele. Magnetice sau electronice, in functie de cat vrei sa dai pe ele (alea electronice sunt mai scumpe). Ai grija sa fie de firma insa (Philips de exemplu, ca sunt mai usor de gasit), ca altfel ai tot felul de probleme. Eu am avut "onoarea" sa imi ia foc un balast magnetic dupa doar 2 zile de functionare...nah ce sa zic...lucru romanesc de 2 bani si de toata p.. :18:. Noroc ca am fost pe acasa ca altfel...
Multumesc pentru informatii. Mai am insa o problema. La ce te referi cand spui "Balasturi"? Scuza-mi necunostinta.
|
 |
|
|
|
Inca o chestie, daca nu gasesc neoanele respective, am vazut intr-un mesaj de la domeniul vanzari, niste neoane de 15 W. Le pot folosi pentru acvariul meu? Ma gandesc sa folosesc doua de 15 W. Acariul meu are 60 de L. Ce parere aveti? Ma gandesc la ele pentru ca au doar 45 de cm lungime si incap in acvariul meu. Multumesc inca o data.
|
 |
|
|
chitron wrote:Hai sa iti rezolv eu enigma ca vad ca avem si ceva probleme cu vederea si tocmai din acesta cauza din realitate jungem la aberatii ( imi pare rau ca trebuie sa spun asta dar la noi toata lumea isi da cu parerea in necunostinta de cauza,nu crede-ti ca ar fi mai bine sa vorbim cu cineva care are treaba cu astfel de produse?).
Acvariu respectiv daca este in garantie ar fi cazul sa mergi la cei de la care l-ai cumparat si sa le spui care este problema (fiind in garantie ,daca mai este)Culoarea tubului nu este mov cum spune colegul forumist(ma doare capul daca asa iti pare culoarea respectiva),ci este un albastru adica tubul respectiv este un PLL si are o combinatie de 9000k cu 16000k.
Deci pentru tub sigur nu vei gasi decit in varianta in care il ai in garantie(sistemul si sa aibe vreo problema) sau doar luna viitoare din cite am inteles.
Ai dreptate in ce priveste culorile neoanelor. Unul era albastru( cu toate ca de la albastru la mov nu e o distanta prea mare) si altul alb. De fapt e doar un singur corp format dintr-un soclu din care pleaca doua tuburi.
Din pacate nu mai avem bonul cu care am cumparat acvariul, de fapt cel care mi l-a facut cadou nu-l mai are. Asa ca va trebui sa imi cumpar neonul. Din cate inteleg de la voi, nu se gaseste nici un dealer de acvariii ca al meu prin Bucuresti, in afara de magazinele Animax? Sau un nr de telefon prin care sa-mi comand acest tip de neon. Mi-as cumpara chiar 2-3 ca sa am de rezerva. Ma poate ajuta cineva cu o astfel de informatie?
Va multumesc mult pentru informatii si scuze pentru nestiinta mea sau necunoasterea culorilor!!...
|
 |
|
|
m_3 wrote:Daca s-a ars "cutia" aia neagra inseamna ca s-a ars starterul electronic (poate din cauza umezelii).
Problema pe care am mai vazut-o la acvarii gata facute este ca aceste tuburi au lungimi diferite de cele standard si sunt greu de gasit si si scumpe. Ce lungime are acvariul? Daca depaseste 60 cm (61 macar) poti sa adaptezi tuburi normale de 18 W cu balasturi electronice sau electromagnetice care sa nu fie in capac. E si cea mai ieftina varianta dupa parerea mea.
Ar fi bine sa te uiti si ce fel de tuburi sa cumperi ca tuburile alea nu prea cred ca sunt eficiente daca ai plante. (mai ales cel mov  ). Sunt cateva discutii pe forum referitor la ce tuburi sunt bune pentru plantele de acvariu.
Bafta.
Am masurat acvariul si nu are decat 57 de cm. Nu stiu daca exista si alte neoane care sa se incadreze in dimensiunea capacului meu. Ce imi recomandati la lungimea asta?
|
 |
|
|
|
Am o problema cu neonul de la acvariul meu: s-a ars. Si nu stiu unde as putea sa gasesc asa ceva. Am cautat la magazinele Animax de unde am cumparat acvariul, dar nu au. Si am impresia ca trebuie schimbata si "cutia neagra" care am impresia ca tine loc de starter, pentru ca in momentul in care s-a ars neonul, din ea a iesit fum.
Sa va dau si datele tehnice pe care am reusit sa le descopar scrise pe neon si acvariu:
Acvariu HAILEA de 60 L
Neon cu doua tuburi pe care scrie:
22oV-240V/50-60Hz
PL-24W B/W
31.5 cm lungimea neoanelor cu tot cu "soclul" in care sunt prinse.
Neoanele sunt de doua culori: unul mov si unul alb.
Multumesc mult tuturor pentru orice sfat si informatie.
|
 |
|
|
LYM wrote:As vrea eu cativa Gupy, ti-am dat PM.
ID-ul meu de yahoo este LMerfu
mersi!
Ai mesaj pe pm. Multumesc
|
 |
|
|