[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
HELP ME!!!- incepator.. 1 sapt :(  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
BlackDart
Junior member

IP:

Pt inceput.. bine (ca) v-am gasit..
Am si eu acvariu(de aproximativ 1 sapt) de .. aproximativ 180 de litrii, cu un incalzitor de 200 watts, setat la 24 de grade, pompa Aqua Clean 300 (1000l/h), doua neoane de 90 cm desupre..Despre plante nu va pot spunde prea multe chestii doar k am putine shi nu siiu numele(sunt unele verzi shi drepte.. foarte simplute.. seamana cu niste iarba.. doar k sunt mai luni).
Acum despre pesti.. am 4 carashi aurii, 6 sanitari, 4 rechini, 5 xifori shi 10 zebre 1 guram sgi 1 jandarm.. Asta dupa o ultima decimare in care moare 1 pe zi
Credeti k este prea multi..
Am mai multe probleme.. in primul rand.. pesti se duc langa incalzitor, shi se ard, unii ramand chiar prinsi intre geamul acvariului shi incalzitor.. shi aolo isi gasesc sfarsitul (.. am patit cu mai multi asta.
de cand l-am luat am pierdut foarte multi pesti.. dar nu intleg de ce.. sunt oare incompatibili.. Ieri am vazut shi alta prblema.. s-a murdarit apa destul de tare.. a prin un miros deranjant.. shi am vazut k shi plantele au iceput sa se rupa shi sa se ingalbeneasca.. AJUTATI_MA VA ROG.. nu stiu ce sa mai fac cu ei..
Pestii mor .... am pierdut 2 gurami, 3 sanitari, 1 xifor, 1 jandarm, 2 carasi
Nu stiu ce sa mai fac..
[Email] [Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Bine ai venit!

Pestii pe care ii ai nu sunt chiar deloc compatibili, din pacate. Si in plus, am impresia ca sunt prea multi chiar si pentru 180l.

Zici ca ai un incalzitor de 200 watti. Dar are termostat? Termometru ai? Pentru ca nu inteleg cum se pot "arde" la 24 de grade. :o Problema in acvariul tau e alta: stresul. Din cauza ca sunt atit de multi si de diferiti.

Citeste pentru inceput Ciclul azotului si Volumul acvariului si numarul pestilor si vezi ca pe site gasesti articole despre unii pesti pe care ii ai, Rechinii aceia tare ma duc cu gindul la pangasius...care se fac enormi si nu au ce cauta intr-un acvariu...

Mai bine te orientezi spre un acvariu bine plantat si cu pesti mai putini. O sa ai satisfactii mai mari.
viviparu'
Senior member

IP:

Trebuia s-o iei ma incet. Acvariul este inca neciclat si de-aici ai belele. Citeste ce ti-a recomandat Dolly apoi incearca sa faci totul cu rabdare.

Oare unde vom gasi atatea intrebari pentru cate solutii avem?
[Email]
alcoor
Junior member

IP:

intrucat si eu am avut probleme la inceput ( care nu-i foarte departe ) iti recomand sa citesti cam tot ce-i pe forum si conform sfaturilor de aici sa incerci cu vivipari: gupy si platy. poti sa pui si cativa corrydoras si vreo 2 ancistrii. intretinerea acvariului va fi destul de usoara pentru ca pesti vor fi compatibili si nu sunt pretentiosi. deci citeste despre specii, compatibilitati si incepi cu ce-i mai usor.
succes
[Email]
manex
Member

IP:

imi dau si eu cu parerea despre saracii pesti care mor arsi. esti sigur ca nu le e frig si ei se duc linga filtru unde e mai cald? si ramin acolo prinsi. seteaza temp mai mare, mai ales ca acum e si mai grig in casa. eu am avuit-o tot timpul setata la 27 si nu am avut nici macar un " ars"
[Yahoo!]
miky
Member
[Avatar]

IP:

BlackDart wrote:
Am mai multe probleme.. in primul rand.. pesti se duc langa incalzitor, shi se ard, unii ramand chiar prinsi intre geamul acvariului shi incalzitor.. shi aolo isi gasesc sfarsitul (.. am patit cu mai multi asta.

ar trebui sa-l pui cat mai aproape de geamul acvariului (eventual poti schimba ventuzele sau poti pune ceva intre) pt a nu mai fi pesti tentati sa treaca printre incalzitor si geam ca ei rama blocati acolo si de asta mor nu prea au cum sa se arda

Puterea zeilor este mare acvariu
[Email] [Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

BlackDart wrote:rechini
Nu cred ca-s rechini . Asa ti-a zis vinzatoru smilie ?

BlackDart wrote:pesti se duc langa incalzitor, shi se ard
Ajung acolo pentru ca-s ametiti, probabil intoxicati cu amoniac sau nitriti.
Iti recomand schimburi de apa zilnice de vreo 15-20% cu apa statuta, poate mai salvezi ceva. Si citeste ce ti s-a spus, plus toate articolele de pe site.

BlackDart wrote:k ... shi ... shi ... k ... sh ... shi ... k ... shi ... shi ... shi ... shi ... shi ... k ... shi ... shi
Scrie romaneste. Intelegem si daca folosesti romanescul "si" in loc de "shi" sau "ca" in loc de "k".
In ce limba or fi cuvintele astea "k", "shi" .......

Poze: smilie ... Poze cu plante
Intros
Senior member
[Avatar]

IP:

Intr-un acvariu normal (curat) apa nu trebuie sa miroasa. Urgent schimbari zilnice de apa, partiale, cum s-a sugerat si mai sus. Sa nu uit, daca ai buturugi mari sau pesteri din pietre, verifica sa nu fie vreun peste mort pe sub ele. La o saptamana de la lansarea acvariului nu trebuia sa ai atat de multi (si mari) pesti.. . Se incepe cu 1-2 pesti rezistenti, fara abuz de hrana si dupa 2-3 saptamani incepi sa adaugi progresiv altii (dar cu limita numerica si compatibilitate intre ei). Stiu ca la inceput dorinta sa vezi multi pesti si diversi e mare, dar o poti tine in frau daca tii la ei cu adevarat. Altfel dupa prea multe inmormantari iti piere cheful de acvaristica si e pacat, pentru ca daca o faci corect si cu rabdare, poti avea multe bucurii.

Acei care cer minuni nu se indoiesc ca ei cer naturii intreruperea minunilor ei.

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: