Message |
|
Aquamedic plant-grow - ar fi un inlocuitor al lui Osram fluora
|
 |
|
eh m-am gandit si eu ca poate ajuta mai multa lume, si pe tine pe viitor
|
 |
|
|
 |
|
poti urgenta ciclarea cu o colonie de bacterii si putin biotopol
dupa ce ai asigurat cele minim necesare (filtru, termometru, incalzitor, etc..) ciclarea se va face singura, in timp, cu acest hobby trebuie sa inveti sa ai rabdare
|
 |
|
daca conteaza cu ceva, JBL-ul e701 vine cu mediile incluse (bureti de porozitati diferite, CerMec si MicroMec)
despre e700 stiu ca nu se mai fabrica
|
 |
|
Ca drosere poti folosi chinezarie pentru 18W T8, fiind un droser chinezesc are o plaja lunga de lucru.
Depinde foarte mult si de calitatea lui pe care nu o poti afla decat in timp. teoretic nu ar trebuii sa scada durata de viata a tubului de neon.
o alternativa ar fi sa cumperi doua becuri economice de 15W, sa le demontezi si sa folosesti droserul lor.
numai bine
|
 |
|
nu vreau sa fac valuri, insa am citit tot ce scrie, ba chiar cu atentie, nu este deloc greu sa folosesti acel calculator.
am facut si calcul cu valoarea ce teoretic ar trebuii sa o obtin cat si cu Ei /zilnic in ideea de a incerca sa fac o comparatie vis-a-vis de dozaj, sunt familiar cu ppm, nu este nevoie de forumuri ajutatoare in acest sens
Reluam situatia
PO4 = EI zilnic 11ml la un bazin de 100L = 0.60ppm
NO3 = Ei zilnic 3ml la un bazin de 100L = 3.20ppm
scuze pentru confuzie si neclaritati
Multumesc pentru timpul si intelegerea acordata
|
 |
|
Voi lectura cu placere articolul respectiv, maine dimineata la cafelutza
Cat despre link-ul mentionat
PO4 = EI zilnic 11ml la un bazin de 100L
NO3 = Ei zilnic 3ml la un bazin de 100L
Pana in prezent dozajul de Profito a fost facut saptamanal(conform cu eticheta), 10ml conform link-ului de mai sus calculul pentru ProFito ar fi
8ml/ Ei zilnic
mi se par diferente enorme
|
 |
|
multam de incurajare  cat si pentru sfaturi
voi incepe de maine sa adaug N si P, treptat, ma gandesc sa sparg doza de 2ml saptamanala la o doza zilnica iar aditia sa o fac usor usor treptat
in functie de aparitia algelor,daca apar, ma voi (re)orienta spre PPS Pro...
O data cu cresterea masei vegetale nu creste si necesarul PPS Pro? situatia fiind una similara cu aditia separata
Multam
|
 |
|
Salutare din nou,
Stiu ca este un subiect discutat destul de mult, iar doza de macronutrienti se calculeaza in fuctie de consum, lumina, co2, etc...
In cazul meu vom discuta despre EasyLife Nitro & Fosfo, din cele lecturate exista doua variante,
Varianta A : - dosaj zilnic
Varianta B : - dosaj saptamanal
Varianta C : - dosaj ochiometric in concordanta cu 2ml/sapt
Detalii bazin:
112L brut -> ~98L net
plantat mediu
4x18W-T8
Lumina zilnic de la 11:00 la 21:00 - fara pauza
Filtru intern debit 550L/H filtrare mecanica + curenti
Filtru extern JBL E701 - mediile filtrante originale
Eu m-am gandit la urmatorul program de fertilizare:
2ml/sapt EasyLife Fosfo
2ml/sapt EasyLife Nitro
Alti fertilizanti adaugati
EasyLife ProFito 10ml/sapt
EasyLife EasyCarbo 2ml/zi
1 bula co2 pe durata iluminatului - bomba sare lamaie + bicarbonat
Daca aveti idei si sfaturi dati de ma juliti :  daca se cere cu poze rezolvam 
|
 |
|
Salut,
Plasticul folosit pentru confectionare este un pastic alimentar, nu prea ai cu ce sa-l lipesti(epoxy, moment, picatura, super-glue,silicon acrylic, silicon sanitar, etc)
Eu am procedat in felul urmator:
1. gaura din dop mai mica decat diametrul furtunului
2. furtunul bagat fortat
3. un motz de seringa impins prin furtun pana trecerea respectiva a furtunului prin dop
Motzul/varful respectiv impins spre jumatate afara, l-am impins din interor spre exterior ca sa zic asa, acel motz(varf) are o usoara forma conica.
Ulterior am sters dopul cu Acetona de cateva ori, pentru a-i modifica putin structura chimica, si am aplicat pe ambele parti Silicon special - adeziv - Hornbach 35 lei /tub (nu mai stiu cum se numeste, este tub metalic)
Nu uita sa amorsezi ingineria, altfel nu va avea loc principiul vaselor comunicante, si deci sarea de lamaie nu va ajunge peste bicarbonat singurica.
Sper ca am fost cat se poate de clar
reactia cu otet este mai moale, si la fel ca cea cu drojdie emana un miros, si recomand un bazin pentru decantare, poti folosi o a treia sticla , ce iti va servi si ca numarator de bule, o sticla la 0,5 este mai mult decat suficienta.
|
 |
|
Interesant, din cate stiu daca este Locked, nu mai poate fi adaugat si editat nimic.
|
 |
|
Eu vad lucrurile in urmatorul mod,
Fiind un setup nou, in mod sigur ciclarea este abia la inceput, de aici si aspectul laptos. Daca era vorba de un substrat deranjat, sau chiar nisip, pana acum ar cam fi trebuie sa se aseze la locul lui, sau sa fie curatat in mare parte de filtrul din dotare.
Lumina, cum ai spus si tu este insuficienta pe laterale, si te gandesti sa adaugi ceva suplimentar, foarte bine
Plantele inca nu s-au acomodat cu bazinul tau, dureaza cateva zile bune, intr-un mediu asezat, la tine mai exista si un deficit de lumina.
Lumina este T5? sau este un bec g23 si asa mai departe?
Ce as face eu:
-> as face un schimb de apa de aproximativ 30-40%
-> as adauga o colonie de bacterii, in buretele filtrului, si as lasa sa treaca putin timp (o saptamana chiar doua),
-> programul de mancare: o singura data pe zi, si nu in exces
-> as gasi o solutie vis-a-vis de iluminat (poti incepe prin neoane T8, costul lor fiind destul de mic, depinde si de locul disponibil)
-> pentru moment as uita de feropol, avand un substrat fertil, plante ce inca se acomodeaza, o ciclare la inceput, aditiile de macro/micro nutrienti nu vor face nimic altceva decat sa incurajeze dezvoltarea de alge.
La ce imi pot da seama cred ca este vorba de BPA, insa nu bag mana in foc.
Si acum restul de intrebari:
Pietrele din acvariu ce sursa de provenienta au? sunt calcaroase?
Ce substrat ai folosit? Pietrisul(nisipul) de unde il ai? Ai spalat/clatit bine inainte de folosinta?
Ce dimensiuni are mai exact acvariul tau?
cat despre zgomotul filtrului, incearca sa arunci un ochi pe la rotor, sa nu fie ceva mizerie acolo, incearca sa-l folosesti in chiuveta pentru o mai buna localizare a zgomotului, posibil sa fie putin mai zgomotos din fabrica
Multa bafta
|
 |
|
Salut,
in laterale pareafi putina lumina,
nu cred ca ai nevoie de ferropol acum, apa pare a fi putin laptoasa, cliclarea pare a fi la inceput, poti adauga ceva colonii de bacterii la inceput.
Filtrul este nou? daca nu, posibil sa fie depuneri pe rotor, ce filtru este?
|
 |
|
Ehe... ma bucur pentru tine...
sper sa fi rezolvat problema...
|
 |
|
Salut domnu,
CerMec este aproape ALB, depunerile pe care le vezi, nu sunt depuneri, este doar mizeria ce plutea in apa din canistra, inca nu cred ca s-au format particulele de care vorbesti cum trebuie.
De acord ca arata ca si la o luna de folosire, numai ca el a fost curatat acum 2 saptamani...
Sper sa ajute buretele de pe sorb, sa nu mai fiu nevoit sa desfac canistra asa de des, si sa curat furtunele cat si coturile la fiecare 2 sapt.
In mod sigur nu vor mai ajunge fragmente de plante in filtru ce ajung la o descompunere  acum vor ramane in buretele de pe sorb
Sper sa nu ii mai scada debitul asa de repede.
Am fost sfatuit ca exista un exces de mancare, drept dovada, pesisorii mei sunt la cura de slabire  primesc mancare la 2 zile
|
 |
|
Buna Dimineata,
Aseara am facut curat, si am modificat sorbul original, sorbul este acum imbracat cu burete cu o porozitate mai ridicata, porozitate similara cu cea a buretilor pentru filtrele interne,
Dupa cum am promis iata cateva poze cu "mizeria", ce-i drept in filtru a fost mai putin ca ultima data
Mizeria care se observa mai jos efectiv "plutea" in apa, nu era o depunere pe MicroMec sau CerMec.
Nu am reusit sa fac foarte multe poze, insa ca sa va faceti o idee mai jos un closeup:
coturile au fost aproape o nenorocire, a iesit destul de multa mizerie din ele.
Nu in ultimul rand, am renuntat la spray-bar.am folosit outset-ul wide.
|
 |
|
nici eu nu am fost cam clar...
am fost ieri in cautarea Siporax, insa nu am gasit, sa aplic planul sus mentionat... drept dovada m-am abitionat cu testele, si am aflat cu totii ca este un acvariu ciclat...
si cum momentan problema impuritatilor persista, colmatarea este prezenta, astazi voi efectua curatenia filtrului si a furtunelor, voi inlocui sorbul sau il modific in dorinta de a creea un prefiltru
voi face si poze la interiorul canistrei, cat si la mizeria prezenta pe coturi si furtune, inclusiv macro.
Revin cu poze si detalii
|
 |
|
ok, multam de pont, insa pentru moment nu se justifica, si nici nu imi rezolva problema.
|
 |
|
ce romana am folosit aseara,imi este rusine de mine
in orice caz, pentru ca nu sunt probleme de ciclare, momentan aman siporax-ul, ma pregatesc sa bricolez sorbul/ sa adaug un prefiltru si sa curat mizeria adunata
voi face ceva poze cu mizeria respectiva, poate ne putem da seama impreuna despre ce este vorba.
Multumesc.
|
 |
|