desigur, suntem incapatanati....
Dupa ultima emisiune culinara in domeniul agriculturii am invatatat ca la locul de joaca trebuie facut curat, iar din dulap se auzea o foarfeca (fix aceleasi zgomote ca la frizer).. tzac tzac ... tzac tzac tzac... Sa nu aberam zic, dar a fost mos nicolae nu? toata lumea a fost cuminte, nuiele nu se mai taie (cica e treaba asta cu ocrotirea padurilor).. deh Romania are un plan bine pus la punct cu fabricile de lemne, si cu incalzirea globala ... si acvariul a primit in dar, dupa cum urmeaza:
- neoane noi, montaj din spate in fata:
JBL Solar Tropic, 4000K, IRC 98, 1000 Lumens, 18W, 590 mm
JBL Solar Color, -------- K, IRC --, 750 Lumens, 18W, 590 mm
Philips 865, 6500K, IRC 80, 300 Lumens, 18W, 590 mm
JBL Solar Natur, 9000 K, IRC 98,850 Lumens, 18W, 590 mm
S-a renuntat la linia de fertilizare EasyLife, din considerente lipsa teste apa, iar in prezent se fertilizeaza 1ml macro si 1ml micro zilnic - doza recomandata ar fi de 2.5ml zilnic. PPS si TraceMix. Sa o luam treptat cu fertilizantii
Cu ocazia sta am pus mana si pe un reflector de la JWVEL care este montat pe primul neon din fata, JBL Solar Natur, montajul a fost realizat cu clema din dotare, si usor indreptat spre spatele acvariului, eh? ce injiner are mama?
Bomba de CO2 fasaie si ea 1 bula/sec .. dar acum .. who's counting, eh? ...
Si uite cum s-a strigat BINGO pe linie si am facut un (re)setup din mers cu toate vietatile on-site (tuns, ras si frezat):
night time:
Mentiuni:
-> mangrova este la inmuiat, nu este definitivata pe pozitie
-> lipsesc ceva plante in jurul ei, urmeaza ...o parte, maine dimineata
Si-am incalecat pe-o matura si v-a spus povestea mea
Sa nu uitam ce-i mai important:
Acvariu
-> AquaSzut , 80x30x45cm
Iluminare
-> Capac DIY cu 4x18 w + ventilatoare
-> JBL Solar Tropic, 4000K, IRC 98, 1000 Lumens, 18W, 590 mm
-> JBL Solar Color, -------- K, IRC --, 750 Lumens, 18W, 590 mm
-> Philips 865, 6500K, IRC 80, 300 Lumens, 18W, 590 mm
-> JBL Solar Natur, 9000 K, IRC 98,850 Lumens, 18W, 590 mm
Fundal, si laterale
-> Autocolant negru
Filtrare
-> Filtru intern AquaSzut 750L/h
-> Filtru Extern JBL 701E - Medii filtrante venite in set, adaugat Burete pe sorb
Incalzitor
-> 100W
CO2
-> DA - bomba citrice (manometru, numarator bule, difuzor ceramic, robinet pentru reglaj fin) ~1 bula/sec.
Substrat
-> JBL AquaBasis Pfolora - 5kg - Fertil
-> Pietris/Nisip granulatie 2-4mm negru
Fertilizare
-> TraceMix 1ml/zilnic
-> PPS-Pro 1mil/zilnic
(urmeaza ca in urmatoarele ~ 2 sapt - in functie de cum se simt plantele sa crestem schema de fertilizare treptat la doza recomandata de 2.5ml/zilnic)
Schimb de apa si alte lichide folosite
20L- saptamanal - prin schimbul de apa se realizeaza si aspirarea substratului plus curatarea ambilor bureti (filtru intern/extern)
Se da liber la :
- sfaturi si idei
- commenturi si pareri (iluminat, schema fertilizare, calitatea neoane cat si ordinea in care sunt montate, etc.... etc.... etc....)
- eventual injuraturi, dar nu cred ca este cazul...