[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: oddyutza
Forum Index » Profile for oddyutza » Messages posted by oddyutza
sa vedem cum este si fara, in plus m-am cam saturat sa fac bombe si ultima oara am avut prea productie, aveam 5 bari in sticle -> pericol de PLICI, vedem cum se misca fara codoi si daca nu sunt multumit refacem putin ideea de bomba
da, din pacate nu am apucat sa fac poze calitative, si din cauza telefonului au iesit putin blurry oricum sunt multumit de evolutie.
Schimbarile aduse :
am renuntat la pompa de valuri si filtrul intern, filtrarea se face exclusiv pe JBL e701
nu mai exista CO2 decat sub forma easycarbo, am pastrat schema de fertilizare, insa timp de o luna nu a vazut o picatura de macro/micro (nu a fost nimeni pe acasa)...
am adaugat lumina intermediara pe care intentionez sa o folosesc si ca moonlight insa mi se pare putin cam puternica, mai am de lucru la ea
dupa aproape o luna de zile in care nu am avut timp de el (concediu, sarbatori, lipsa pe acasa, etc..) treaba arata in modul urmator
image
image
image
image
pai in cazul acesta, se recalculeaza .... punem pompa pe un regulator de tensiune si ii reglam debitul
Va multam tare pentru sfaturi,
20 usd = ~75 ron
eu am gasit http://www.sunsun-china.com/en/product/html/?455.html cu 35 ... imi este greu sa cred ca o avea chiar 2500L/H dar vom vedea... cel mult pierd 35 de lei, cel putin incerc sa scap de filtrul intern

Multam de pont
stiu, mai mica nu prea am gasit .. mai ales la pret, cea de 2500 este la 35 de lei
ma gandeam sa maschez cu plante pompa de valuri, avand dimensiuni mai mici este mai usor, si in felul asta compensam si curentii pe care ii face filtrul intern...

Ma bucur ca iti plac si mie
Sedinta foto cu geamurile murdare
image
image
image
image

In plus de sedinta foto, ma gandeam sa ii plantez o pompa de valuri undeva la 2500L/H in partea dreapta, si sa renunt la filtrul intern, ce parere aveti? cel mult este mai mica
revenind la evolutie
image
image

De ieri am adaugat si MOSS: Fissidens Fontanus (Phoenix Moss):
image
image
image

PS: in ultima poza se poate observa glossostigma elatinoides care creste pe zi ce trece
PS2: De cateva zile, avem plantute noi ce au flancat mangrova, se pot observa in pen-ultima poza ... cred ca cea din dreapta este Rotala Macrandra iar cea din stanga nu am nici cea mai vaga idee... daca ma poate ajuta cineva cu identificarea lor, ar fi superb
nu am zis-o in ideea de SRL/LLC ... in cazul asta pastram legatura si vedem cum facem sa dam unul peste celalalt ... cred ca la anul, ca acum cu toate sarbatorile astea e mare panica in viata mea... desigur daca oferta ramane valabila
inainte de boboteaza, daca se scoate la vanzare, sunt interesat ... de craciun asa
Dupa cum am promis,

Un scurt update cu o poza side-by-side in care avem o frunza de echinodorus, mai exact se poate observa cat a crescut de ieri pana astazi
Stanga = ieri , dreapta = astazi
image

oare este efect placebo?
keep friends closer, enemies even closer ... Mai tarziu, avem update

PS: de astazi am trecut la fertilizarea Micro - EasyLife Profito, doza recomanda zilnic 1.4ml - a se evita excesul de sare, zahar, grasimi si bere
ei recomanda 10 ml / saptamana
voi doza 1.4 zilnic sa-i fie supa usoara ...
Salut,

Par a fi alge maro, in poza cu lemnul este foarte mult verde, nu imi pot da seama exact, in cele cu pavrula e clar maro.... poti confirma?
doar varfurile din ce a fost o data bacopa compact .. dar se fac ele mari, te anunt la urmatoarea foarfeca?
acum am vazut ce mizerie am scris, este scuzabil daca nu mi-am beut cafeaua? de gantit am gandit bine, dar de pus pe "hartie" au fost pe dos, acum ca m-am facut de kk0 aia e

Mai am ceva profito, de maine schimb schema de fertilizare cu profito pe post de micro... si vedem cum se schimba treaba timp de o saptamana, sunt multumit de schema actuala de fertilizare, sa atasam si o poza facuta de dimineata (pentru comparatie cu pozele de duminica):
image
@BBogdan :
Sunt perfect de acord cu ce spui, acolo este out-ul filtrului extern, difuzorul de co2 si un Echinodorus Horizontalis , nu prea am cum sa mut filtrul intern in spatele lui din considerente de spatiu.... insa cautam alternative

@stefanp :
Din cate stiu, spre exemplu, EasyLife Profito - macro, se dozeaza 10ml saptamanal, sau doza de 10ml impartita in 3 sau chiar zilnic...
EasyLife Nitro, Foso, Fero, - micro, se dozeaza separat, aici si problema unei balante cat mai corecte, masurata in PPM, - dificil fara teste de apa
Daca ai alte idei ... shoot me
desigur, suntem incapatanati....

Dupa ultima emisiune culinara in domeniul agriculturii am invatatat ca la locul de joaca trebuie facut curat, iar din dulap se auzea o foarfeca (fix aceleasi zgomote ca la frizer).. tzac tzac ... tzac tzac tzac... Sa nu aberam zic, dar a fost mos nicolae nu? toata lumea a fost cuminte, nuiele nu se mai taie (cica e treaba asta cu ocrotirea padurilor).. deh Romania are un plan bine pus la punct cu fabricile de lemne, si cu incalzirea globala ... si acvariul a primit in dar, dupa cum urmeaza:
- neoane noi, montaj din spate in fata:
JBL Solar Tropic, 4000K, IRC 98, 1000 Lumens, 18W, 590 mm
JBL Solar Color, -------- K, IRC --, 750 Lumens, 18W, 590 mm
Philips 865, 6500K, IRC 80, 300 Lumens, 18W, 590 mm
JBL Solar Natur, 9000 K, IRC 98,850 Lumens, 18W, 590 mm

S-a renuntat la linia de fertilizare EasyLife, din considerente lipsa teste apa, iar in prezent se fertilizeaza 1ml macro si 1ml micro zilnic - doza recomandata ar fi de 2.5ml zilnic. PPS si TraceMix. Sa o luam treptat cu fertilizantii

Cu ocazia sta am pus mana si pe un reflector de la JWVEL care este montat pe primul neon din fata, JBL Solar Natur, montajul a fost realizat cu clema din dotare, si usor indreptat spre spatele acvariului, eh? ce injiner are mama?

Bomba de CO2 fasaie si ea 1 bula/sec .. dar acum .. who's counting, eh? ...
Si uite cum s-a strigat BINGO pe linie si am facut un (re)setup din mers cu toate vietatile on-site (tuns, ras si frezat):
image
image
image
image
image
image

night time:
image

Mentiuni:
-> mangrova este la inmuiat, nu este definitivata pe pozitie
-> lipsesc ceva plante in jurul ei, urmeaza ...o parte, maine dimineata

Si-am incalecat pe-o matura si v-a spus povestea mea

Sa nu uitam ce-i mai important:
Acvariu
-> AquaSzut , 80x30x45cm

Iluminare
-> Capac DIY cu 4x18 w + ventilatoare
-> JBL Solar Tropic, 4000K, IRC 98, 1000 Lumens, 18W, 590 mm
-> JBL Solar Color, -------- K, IRC --, 750 Lumens, 18W, 590 mm
-> Philips 865, 6500K, IRC 80, 300 Lumens, 18W, 590 mm
-> JBL Solar Natur, 9000 K, IRC 98,850 Lumens, 18W, 590 mm

Fundal, si laterale
-> Autocolant negru

Filtrare
-> Filtru intern AquaSzut 750L/h
-> Filtru Extern JBL 701E - Medii filtrante venite in set, adaugat Burete pe sorb

Incalzitor
-> 100W

CO2
-> DA - bomba citrice (manometru, numarator bule, difuzor ceramic, robinet pentru reglaj fin) ~1 bula/sec.

Substrat
-> JBL AquaBasis Pfolora - 5kg - Fertil
-> Pietris/Nisip granulatie 2-4mm negru

Fertilizare
-> TraceMix 1ml/zilnic
-> PPS-Pro 1mil/zilnic
(urmeaza ca in urmatoarele ~ 2 sapt - in functie de cum se simt plantele sa crestem schema de fertilizare treptat la doza recomandata de 2.5ml/zilnic)

Schimb de apa si alte lichide folosite
20L- saptamanal - prin schimbul de apa se realizeaza si aspirarea substratului plus curatarea ambilor bureti (filtru intern/extern)

Se da liber la :
- sfaturi si idei
- commenturi si pareri (iluminat, schema fertilizare, calitatea neoane cat si ordinea in care sunt montate, etc.... etc.... etc....)
- eventual injuraturi, dar nu cred ca este cazul...
ori este o mare pura coincidenta, ori are si senzorel
si-o palincutza ca tot e frig ... mai incalzim si noi o tzara

Forum Index » Profile for oddyutza » Messages posted by oddyutza
Go to: