[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Filtru extern EHEIM 2228 vs JBL E700  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
clauss vic
Junior member

IP:

am un acvariu de 180L populat cu beta si neoni si o pereche de xifho...si as dori achizionarea a unuia dintre filterele externe mentionate in titlu...iinsa nu stiu ce ar fi mai bun.Am vazut ca pe aici parerile sunt impartite...cine ma poate ajuta cu o parere ? Nu le prea am in domeniul asta...sunt la inceput de drum....multumescnl7iz

This message was edited 1 time. Last update was at 14/02/2014 01:53:24

[Email] [Yahoo!]
CALINDAN
Member
[Avatar]

IP:

Dupa parerea mea comparatiile astea se fac la produse cu preturi apropiate.Tu ai un Eheim care costa vreo 900 lei si vrei sa-l compari cu un JBL care costa vreo 400 lei.Este evident ca e de preferat sa iei Eheim-ul.Nu stiu daca JBL-ul are mediile de filtrare incluse,dar la Eheim am vazut ca nu sunt.
De ce nu iti cumperi un Eheim ecco pro 300 care costa undeva pe la 450 lei la Hornbach si ai si mediile de filtrare incluse.Eventual scoti vata de perlon si inlocuiesti cilindri aia din plastic din ultimul sertar cu un litru de seachem matrix si pentru incarcatura din acvariul tau e in regula.Nu mai pui ca si consumul e de doar 8 W...deci ai putea sa cumperi doua in banii de 2228!
[Email]
oddyutza
Junior member

IP:

daca conteaza cu ceva, JBL-ul e701 vine cu mediile incluse (bureti de porozitati diferite, CerMec si MicroMec)
despre e700 stiu ca nu se mai fabrica
[WWW] [Yahoo!]
clauss vic
Junior member

IP:

am uitat sa mentionez...ambele sunt second si au incluse mediile filtrante si sunt si apropiate la pret...nu stiu la care sa ma hotarasc...multumesc pt sfaturi
[Email] [Yahoo!]
Koh-i-Noor
Membru de baza
[Avatar]

IP:

CALINDAN wrote: Eheim ecco pro 300 [...] inlocuiesti cilindri aia din plastic din ultimul sertar cu un litru de seachem matrix [...]

intr-un sertar din ala de la Ecco 300 incap exact 500ml de Matrix. Am avut o sticla de 1L de Matrix si intr-un sertar a incaput exact jumatate. Specificatii exagerate de producator sau daca nu exagerate in unitati de masura care n-au legatura cu practica (se specifica 2.9 L volum filtrant prin cele 3 cosulete +0,3 sau ceva de genu asta prefiltrul ala albastru de burete => 1 L/cosulet, ei uite ca in practica e jumatate Dar asta e valabil pentru toti producatorii, nu numai pentru Eco 300 asta (un filtru de care-s foarte multumit)

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: