Message |
|
nu sunt un mare cunoscator in acvaristica, dar sunt patit(m-a refer aici la fertilizarea lichida), pina cind plantele nu pleaca bine, nu pune fertilizanti lichizi, eu m-am umplut de alge asa rau, ca si acum cind plantele i-mi cresc vazind cu ochii m-a mai lupt cu niste ramasite de alge 
|
 |
|
|
 |
|
A mers!! :byeah: , multumesc mult m_3!!
si acum intrebarea: daca printrun filtru care arata cam asa: http://www.acvariu.ro/coppermine/displayimage.php?album=lastup&cat=0&pos=0, si in care intra cam 500 grame de carbune activ(inainte era un filtru folosit in procesul de vinificatie, da i-i schimb eu destinatia  !) a-si putea sa trec 40 litri de apa direct de la robinet cam intr-o ora!!??? (cam atita apa schimb eu o data pe saptamina)
|
 |
|
am facut o schita a filtrului cu carbune activ pentru apa de la robinet, dar nu reusesc sa upload-ez un fisier "Immagine.bmp"  , cum s-e face??
|
 |
|
lasind gluma la o parte, cel din acvaristica este tratat in cuptoare la o anumita temperatura care ii ofera niste proprietati speciale, folosit in filtre el absoarbe si neutralizeaza o multime de substante chimice, metale grele, clor etc...
|
 |
|
|
 |
|
Sall, nu stiu pe unde am auzit, sau am citit ca daca trec apa direct de la robinet printr-un filtru cu carbune activ o pot introduce in acvariu fara sa o mai las la declorinat. sa fie oare adevarat  ??
|
 |
|
sa intru si eu in topicul asta ca tot veni vorba de temperatura,la fel am si eu ..29 grade de la neoane..cit de grav i-mi afecteaza plantele??
|
 |
|
crush, noi incercam sa te ajutam cu un sfat ,dar de fapt noi nu stim nimic despre acvariul tau,da-ne mai multe detalii despre marime,lumina,pesti, substrat,plante,daca a fost ciclat in prealabil....etc
|
 |
|
sotia mea,care intre timp s-a indragostit de pestisorii din acvariu si l-e studiaza comportamentul ore in sir m-a intreaba de ce cei trei masculi de guppy, singurele exemplare care i-am oprit din prima generatie(sunt superbi,coada imensa ,rosie ca focul si corpul un albastru inchis)in loc sa fugareasca femelele s-e fugaresc intre ei, s-e infoaie tot timpul unul la celalalt iar dupa femele mai rar.(au aproape 5 luni) oare asa s-e lupta ei pentru suprematie?
|
 |
|
|
 |
|
Eu din cind in cind le mai sau la cei 2 ancistrusi cite o feliuta de dovlecel clocotita putin inainte (altfel pluteste), le dau 2 pentru ca masculul este un rau si nu lasa femela sa manince si ea, cum se apropie se zburleste tot si o loveste cu botul, sau cu laterala (umar la umar  ). Oricum, sunt convins ca este o delicatesa pt ei, de cum le pun feliutele lasa totul si nu se mai dau jos de pe ele sau de sub ele ca intra si sub feliuta, stau cu burtica in sus si maninca. Daca din feliuta femelei se mai infrupta si guppy, xipho sau molly, de cea a masculului nu se apropie nimeni, desi abia i-au dat mustatile e un razboinic cind vine vorba de mincare 
|
 |
|
multe multumiri.am inteles cum sta treaba  ,insa cum speranta moare ultima o sa m-ai iau 3-4 si m-a pun pe asteptat  . deocamdata pe cei 2 care ii am inca nu am reusit sa-i arat sotiei  , stau tot timpul ascunsi,rareori vad cite unul!
|
 |
|
am cautat pe google, dar nu am gasit decit detali despre marime,subspecii,nimic despre inmultire,ce m-a interesa pe mine  .
P.S. ai vorbit serios despre injectarea cu hormoni  ???
|
 |
|
nu stie nimeni cum e su serpisorii astia?? 
|
 |
|
ieri mi-am loat 2 acanthophthalmus, sunt f. frumosi(desi i-am vazut o singura data de cind i-am luat  )stie cineva daca acesti pestisori s-e pot inmulti in acvariu si in ce conditi?? 
|
 |
|
multumesc, chiar m-am straduit 
|
 |
|
p.s. pozele sunt facute cu telefonul  ...mai mult nu poate!
|
 |
|
 intrucit sunt inca un incepator, nu am gasit alt loc pentru acest post decit aici :-) ( rog frumos adminii sa ma ierte). Iata in link-ul de mai jos cum arata acvariul meu de aproape 200l acum nici 2 luni si cum arata acum (pozele s-au cam amestecat  dar se vede diferenta).
http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=13088
in acvariu am :
2 ancistrus tineri( la mascul acum i-au dat mustatile)
2 cory ( si urmeaza sa le mai iau 2)
2 xipho (pereche)
aproximativ 20 guppy cu virste cuprinse intre o luna si 3 luni
cum va place?? 
|
 |
|
salut tuturor, am si eu o intrebare pt expertii acestui forum: intrucit in urmatoarea luna o sa schimb orasul in care locuiesc acum cu un altul si avind un prieten acvarist acolo mi-a zis ca are o problema cu guppy si zebrele: li se curbeaza spatele incet-incet si apoi mor. Sa fie de la apa....oare aceeasi soarta ii asteapta si pe ai mei  ???. Ce ar putea fi??? si asta s-a intimplat pe parcursul mai multor generatii de guppy!
|
 |
|