este prea mic acvariul pentru co2. Daca nu ai un test permanent de co2 nu i-l mai baga pentru ca l-e faci mult rau pestilor!din causa asta stau la suprafata.
p.s. noaptea cind stingi lumina sa opresti co2, altfel !!
pina acum e bine,ca sa nu m-ai tulburi substratul tre sa umbli mai atent cind plantezi, sper ca ai 23 cm minim de pietris(sau nisip) peste substrat, iar becul acela este mult prea mic, vezi cum faci sa pui unul mai mare, plantele au nevoie de mai multa lumina.
succes!
nu stiu cum este filtrul tau , nu cunosc modelul dar incearca daca poti sa-i directionezi jetul catre suprafata apei sa o agite, asa vei optine oxigenarea, si lasa-l la maxim chiar daca agita apa ceva m-ai mult pestii v-or gasi si colturi m-ai linistite daca vor.
p.s. scrie m-ai multe detali despre acvariul tau, marime, lumini ,plante etc
IAR DACA toti stau la suprafata inseamna ca apa nu este oxigenata, baga urgent o pompa de aer, sau daca nu o sa se rareasca de la sine , pina cind celor ramasi l-e va ajunge oxigenul;varianta mai buna de oxigenare a apei este ca jetul de apa care iese din filtru sa bata la suprafata apei si sa creeze valuri, asa s-e va oxigena bine, insa ai zis ca ai un filtru intern, iar in general acestea stau scufundate la 5 cm sub apa...nu stiu de care ai tu...
te astept cu detalii, sper sa i-i salvezi pe restul
Salut tuturor, am si eu o problema: desi am scos incalzitorul apa si nu este f cald, apa i-mi sta la 28 grade!?. Este normal ,sa fie de la neoane? dar la vara cum o sa stea?? ?
nu stiu cit l-e dai tu sa manince, sar este mult m-ai sanatos sa l-e dai putin decit mult; putin inseamna sa prinzi intre virfurile degetelor cam cita sare prinzi tu la masa cind i-ti pui in farfurie, de 2 ori pe zi
nu este f grav ca nu ai pus substratul fertil(desi era mai bine), ai sa gasesti niste pastile de la sera care se introduc in substrat, la radacina plantelor, si evita fertilizanti lichizi ca sa nu t-e umpli de alge(ca mine) . acvariul i-mi place....bun venit
Sau o feliuta de dovlecel clocotita 1 minut(altfel pluteste), si ai sa vezi un ancistrus fericit :-) , si nu numai, la mine s-au infruptat sin ea si molly si guppy
intre acele pietre mari o sa cada mult KK de la pesti, si v-a fi foarte greu sa-l extragi de acolo la sifonari, cel natur de dedesupt era mai practic si mai placut...parerea mea
Error on line 63, column 41 in default/user_posts_show.htm
topics.get(post.topicId) is undefined.
It cannot be assigned to topic
The problematic instruction:
----------
==> assignment: topic=topics.get(post.topicId) [on line 63, column 41 in default/user_posts_show.htm]
----------
Java backtrace for programmers:
----------
freemarker.core.InvalidReferenceException: Error on line 63, column 41 in default/user_posts_show.htm
topics.get(post.topicId) is undefined.
It cannot be assigned to topic
at freemarker.core.Assignment.accept(Assignment.java:111)
at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:221)
at freemarker.core.MixedContent.accept(MixedContent.java:92)
at freemarker.core.IteratorBlock$Context.runLoop(IteratorBlock.java:167)
at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:428)
at freemarker.core.IteratorBlock.accept(IteratorBlock.java:102)
at freemarker.core.MixedContent.accept(MixedContent.java:92)
at freemarker.core.Environment.process(Environment.java:199)
at freemarker.template.Template.process(Template.java:259)
at net.jforum.JForum.processCommand(JForum.java:262)
at net.jforum.JForum.service(JForum.java:228)
at javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet.java:717)
at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.internalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:290)
at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.doFilter(ApplicationFilterChain.java:206)
at fr.xebia.servlet.filter.ExpiresFilter.doFilter(ExpiresFilter.java:1243)
at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.internalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:235)
at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.doFilter(ApplicationFilterChain.java:206)
at net.jforum.util.legacy.clickstream.ClickstreamFilter.doFilter(ClickstreamFilter.java:59)
at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.internalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:235)
at org.apache.catalina.core.StandardWrapperValve.invoke(StandardWrapperValve.java:233)
at org.apache.catalina.core.StandardContextValve.invoke(StandardContextValve.java:191)
at org.apache.catalina.authenticator.AuthenticatorBase.invoke(AuthenticatorBase.java:433)
at org.apache.catalina.core.StandardHostValve.invoke(StandardHostValve.java:128)
at org.apache.catalina.valves.ErrorReportValve.invoke(ErrorReportValve.java:102)
at org.apache.catalina.core.StandardEngineValve.invoke(StandardEngineValve.java:109)
at org.apache.catalina.connector.CoyoteAdapter.service(CoyoteAdapter.java:286)
at org.apache.coyote.ajp.AjpProcessor.process(AjpProcessor.java:437)
at org.apache.coyote.ajp.AjpProtocol$AjpConnectionHandler.process(AjpProtocol.java:366)
at org.apache.tomcat.util.net.JIoEndpoint$Worker.run(JIoEndpoint.java:447)
at java.lang.Thread.run(Thread.java:619)
Messages posted by clauss
Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor