[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: clauss
Forum Index » Profile for clauss » Messages posted by clauss
nu sunt sigur, nu stiu multe despre melci insa se pare ca nu sunt toti hermafroditi nu stiu...
iata si Big Brother al lui co2, care a venit aseara am vrut sa-i fac o poza aseara da n-am gasit aparatul, l-am cautat si pe sub masa vre-o jumatate de ora , apoi am renuntat , mi-a promis sotia ca daca sunt cuminte si urc in dormitor :sfant: o sa mi-l gaseasca ea miine(azi-n.a.) .
iata si poza: image
acum o saptamina am dat "sfoara in tara" printre prieteni ca am nevoie de un extinctor co2, si desi eu am gasit intre timp au inceput sa apara ...tocmai am primit un tel. de la un prieten sa ma duc la el acasa cu minim 6 beri pentru ca mi-a facut rost de unul de 5 kg deja incarcat. cum este posibil sa fie incarcat cu co2 industrial, intrebarea mea este care a-r fii diferenta intre codoiul industrial si cel alimentar...?. cineva mi-a zis cu ceva timp in urma ca a-r fii acelasi , doar ca puritatea celui industrial este de 99,6% fata de 100% cel alimentar.
si daca tot suntem la capitolul asta , asteptind un raspuns de la unul care "stie ce si cum" o sa intreb si ce diferenta este intre co2 incarcat in stare lichida si cel incarcat in stare gazoasa??? cine are cunostinte despre asa ceva ??

eu o sa ma duc cu 10 beri
In mod sigur va trebui sa recurga la un robinet de reglaj fin,altfel va avea variatii permanente
uite ca nu e asa :-) au trecut 4 zile in care m-am abtinut sa postez in acest topic ca sa nu o fac in "necunostinta de cauza". dupa 4 zile cele 4 bule/sec au ramas tot 4 deci reglajul fin la acest tip de reductor functioneaza perfect :-)
elctrovalva de masina de spalat sigur nu merge,ea este construita pt un regim de alimentare de maxim 20 min
aici ai dreptate la electrovalva de masina de spalat am renuntat din a doua zi, se incingea prea tare, la masina de spalat i-si face racirea prin apa care circula prin ea, aici...
in rest sistemul functioneaza perfect; stingator,reductor si difuzor . (difuzorul e diy)
Voi pune o un Power head de la Eheim, am vazut ca au ceva cu debit variabil intre 2000 si 5000L.
chiar si 2000 este prea mult pentru un acvariu, o sa ai o tornada acolo, cauta ceva mai mic, pe la 1000l/h , in rest cred ca o sa iasa un filtru excelent, doar a fost conceput in acest scop
acelasi lucru incercam sa-i desenam "atotcunoscatorului" terapie proaspat membru si tot proaspat plecat dintre noi (noi membri acvariu.ro ), iata grosimea cordonului de silicon la un acvariu construit de fabrica, de 300l , este de 4 mm! image e
Dimensiune filtru : D = 210cm, h = 50cm, V = 17.3 L
presupun ca cei 210 sunt mm??...
Doresc la iesirea lui un debit de 3000l/h.

3000l/h sunt prea multi pentru acvariul tau, daca nu gresesc este pe undeva la 350l ...cred, nu ma apuc acum sa caut , deci cei 3000 l/h o sa-ti transforme acvariul in masina de spalat
Daca pentru a obtine 3000L/h la iesire trebuie sa supradimensionez pompa
pompa originala de cit este? ce scrie pe ea??
Daca furtunele de 16mm sunt suficient de groase
a-r trebui sa fie, eventual pui unul mai mic la retur...
Cate medii filtrante pot pune la dimensiunea filtrului
cite incap atentie insa sa nu fie prea fine si sa colmatezi/obturezi filtrul in timp prea scurt...
Daca este necesar sa las un canal de fuga a apei pentru a nu suprasolicita pompa.

eu nu am lasat, sa nu-mi ajunga la rotorul pompei frunze sau mai stiu eu ce ..., insa nu stiu daca in general filtrele externe au ..
solutia simpla e stingator c02 cu reductor
este adevarat DAR reductorul
sudura-taiere cu acetilena e perfect, precis, fiabil
e perfect, precis, fiabil pentru oxigen, nu rezista deloc la co2, singurul reductor industrial care merge la co2 este cel de argon/co2, atentie mare atunci cind l-e schimbam destinatia
Invariabil debitu' se modifica cum vroia el. Sper sa fii mai norocos decit mine
presupun ca tehnologia a mai evoluat intre timp, acesta reactioneaza foarte lent la un nr mare de rotatii ale robinetului..., oricum este inca sub stricta supraveghere
Ce inseamna retrase? De ce le-au retras? Nu cumva au durata de viata limitata, durata dupa care devin nesigure?
si asta , insa pot fii retrase si pentru ca obiectivul linga care au fost plasate intre timp a fost scos din functiune, deci prezenta lor acolo devine inutila, sunt retrase si "pensionate"
probabil vor fii momeala pentru alti pesti...
iar cu incarcarea habar nu am, este mic( are 2 kg de "produs") si merg la 4 bule pe secunda, acvariul e maricel...daca ma tine o luna sunt multumit :-)

p.s. o sa ma duc sa o iau si pe cea gratis promisa
stingatorul m-a costat 30 euro(nu stiu cit vine in ron ca nu i-am apucat ) insa e irelevant pentru ca la o alta firma de vinzare si intretinere a acestor echipamente mi-au zis ca i-mi dau unul gratis(din cele retrase!!) doar ca nu aveau in acel moment trebuia sa mai astept o saptamina sau doua si nu mai aveam rabdare ...deci cu ceva cunostinte il poti gasii gratis
da, acest mic amanunt vital am uitat sa-l expun..
nu fii amarit :alright: , eu am inceput cu 3 carasei aurii in 10 (zece) litri de apa smilie bineinteles indrumat de atotcunoscatorul vinzator di piata (sa nu credeti ca in Italia comerciantii sin piata au stele in frunte...), apoi am scris prietenului meu Google "carasei aurii" iar el mi-a indrumat cursorul de la mouse catre acvariu.ro :-) . acum acvariul meu arata cu totul altfel
citeste articolele de pe forum, arunca un ochi pe la galeria foto vezi cam ce ti-ar place si fa-ti o tinta de cum ai vrea sa arate acvariul tau pe viitor
de regulator...ce sa zic...stiu ca e industrial, insa acum merge stabil, 4 bule/sec , cu electrovalva insa...se incalzeste cam tare, cred ca o sa o scot din "circuit"..deci @pulitzer nu-ti recomand electrovalva de masina de spalat, desi functioneaza ireprosabil se incalzeste cam mult, nu stiu...ori cum nu e capat de tara, seara cind se sting luminile se opreste si powerhead-ul deci co2-ul nu mai este dizolvat, atit doar ca se pierde, asta daca nu ma apuc in fiecare sa inchid iar diminesta sa deschid minerul extinctorului image
sa incepem cu inceputul:
1-daca nu ma insel cobitis taenia este o specie protejata
2-pestii din natura in general nu merg cu pestii nascuti si crescuti in acvarii pentru ca cei din natura pot fi purtatorii unor boli si bacteri la care cei din urma nu au mai dezvoltat imunitate naturala, deci...
3-filtru nu trebuie sa lipseasca la nici un acvariu, este al doilea ca importanta dupa apa, in el se dezvolta o colonie de bacterii care au grija ca apa ta sa nu devina toxica de la dejectiile pestilor
4- apa nu se schimba niciodata toata, doar in cazuri extreme 50% in general cam o treime
5- plantele de pe mures pot fi la fel de bine purtatoarele unor bacterii la care pestii de acvariu nu mai sunt imuni.
concluziile l-e tragi singur!
a aparut pe undeva o picatura de apa cu pompa oprita??
multam pentru aprecieri , acum o am conectata la priza programabila impreuna cu luminile si powerhead-ul de la co2, la ora 23 se opresc toate, deci economie de co2
problema este o neetanseitate, sunt comvins, insa datorita pompei puternice si faptului ca ai un singur furtun de aductie a apei din acvariu pe la aceea neetanseitate nu ai pierderi de apa si apare fenomenul de absorbtie a aerului. rezolvarea a-r trebui sa fie simpla...opreste pompa si apoi pe unde acum absoarbe aer o sa inceapa sa piarda apa...incearca asa
ba da , e cam uritica, da avind in vedere ca tot ansamblul va sta ascuns in dulap, nu ma preocupa mult estetica...
iata si poza: image image

Forum Index » Profile for clauss » Messages posted by clauss
Go to: