v-a salut din nou pe toti si v-a multumesc inca o data pt ca sub indrumarea voastra si a acestui site am acum un frumos acvariu de aproape 50 l "sanatos" tun

; acum trei luni sotia mi-a facut cadou un micut acvariu de 15 l cu trei carasei care in doua saptamini au murit

...( lipsa filtru , foarte multa hrana, schimburi totale de apa)si alte erori grave. Asta m-a indirjit si dupa o minutioasa documentare pe acvariu .ro am facut (personal)un acvariu de 30 l cu noi pestisori care au stat foarte bine, transferati de o luna intr-o noua "casa" de 50 l, si cum "boala" a ajuns intru-n stadiu avansat pregatesc constructia unuia de 190l brut!

(sper sa nu-mi doresc si m-ai mult ca m-a muta nevasta-mea cu ei

).
Desi locoiesc in italia nu prea i-mi da mina sa platesc 300 euro pe un acvariu de 200l facut gata(echipat complet e adevarat dar eu deja am toate accesoriile) asa ca o sa il fac eu ca si pe celelalte. am geamurile(gratis) asa:
2 buc. 105cm cu 40 = fundul --4mm fiecare
2 buc. 105cm cu 45 =o laterala 4 mm fiecare
2 buc. 105cm cu 45= laterala 4 mm fiecare
iar pt. cele 2 laturi mici cite o bucata de 40 pe 45 a cite 5 mm fiecare.
Modul in care vreau sa l-e lipesc:
pt. fund este simplu pt ca vine acoperit de substrat o sa aplic o pelicula fina de silicon peste tot intre geamuri.
pt laterale vreau sa aplic un guler de maxim 1 cm de jur imprejur
cele 2 mici v-or ramine o singura bucata .
mentionez ca (virgula) cantitatea de apa va fii undeva la 130 l net, pt ca 5-6 cm va fii substratul, iat partea superioara 10 cm va fii imbracat cu autocolant negru care v-a masca instalatia de iluminat si alte fire(capacul va fii din sticla si asezat direct pe gura acvariului),. in acest mod va ramine o coloana de apa de aproximativ 30 cm = aproximativ 130 l apa.
astept de la voi sfaturi , alte idei de lipit geamurile intre ele, daca credeti ca este bine sau nu ce vreau sa fac etc.
a-si vrea un sfat si cam ce capacitate sa aiba pompa de la filtru
multumiri multe tuturor si nu m-a certati prea rau, sar am o mare satisfactie sa fac lucrurile cu mina mea :bgalben:
va salut cu tot respectul