[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: bitanu
Forum Index » Profile for bitanu » Messages posted by bitanu
Message
Surpriza, azi mi-au venit noile becuri MH (ADL 6000k), si de acum incepe distractia asa cum doresc eu: ,,plantele sa joace pe lumina mea,, Eu zic ca a meritat asteptarea de aproape doua luni de zile, mai ales acum, cand in sfarsit ambele becuri sunt la fel, nu diferite ca cele vechi (5000 si 6000k). Oau, ce umbre si ce efecte!!!

Acum. sa vedem rezultate ...
RobertMaecas wrote:Va rog lamuriti-ma si pe mine: Am tot citit despre schimbul de apa in timpul ciclarii. Unii spun ca se fac 2 schimburi de apa pe saptamana, altii ca nu se face niciun schimb pana la terminarea ciclarii. Care varianta este corecta din punctul vostru de vedere. Care ar fi avantajele schimbului de apa de 2 ori pe sapt in perioada ciclarii? Mie mi se pare ca asa arunci o parte din bacteriile benefice.


tarca.paul wrote:Nu se fac schimburi de apa in perioada ciclarii, dar eu in locul tau as fi pus ceva pesti de talie mica, la volumul bazinului tau nu au ce sa pateasca 3-4 exemplare...in rest e bun inceputul, cu lumina...din poze reiese ca e destul de puternica pentru stadiul in care se afla acvariul.


Frumusel acvariul si aranjamentul care oricum pe parcursul evolutiei plantelor il vei modifica pe ici pe colo. In legatura cu schimburile de apa eu am folosit schema lui Oliver Knot, cea cu cate doua schimburi pe saptamana in primele trei-patru saptamani si nu am dat deloc cu capul de pereti, mai ale ca eu am mers de la inceput cu 300w hqi(cu becuri cam vechi: 1,5 ani) la acvariu de 300 l , 6 ore pe zi si fara pauza. Fertilizare in aceasta perioada: CO2 la greu, 20 ml de Tropica plant nutrition plus - saptamanal si 8ml EasyCarbozilnic.

Dupa aceasta perioada am urcat treptat fertilizarea: 30ml tropica +(la inceputul saptamanii, respectiv imediat dupa schimbul de apa) , 30ml Ferropol (la jumatatea saptamanii), zilnic: 11ml EasyCarbo si 6 ml PPS-pro.

La indrumarea si a altor colegi poti alege ceea ce vrei sa pui in practica, dar am un sfat: asculta numai de cei experimentati, mai ales in aceasta perioada de start. Succes!
Frumos trio! Acvariul cel mare, intr-o luna, va fi de senzatie. In fata va ramane gol? Dar ce-a patit lampa suspendata de sta asa suie?
Dragos, iar vorbim de unii singuri! Ce tehnica, ce proiect?! Bravos!
Dupa terminarea cu succes, al procesului de ciclare, dupa experimentarea, indesirea si mutarea de colo-colo a mai multor plante (si inca voi mai muta), va prezint cateva poze cu acvariul meu, la aproximativ o luna de la start.
Acum fertilizez saptamanal cu Tropica Plant Nutrition +(30ml) dupa schimbul de apa (50%) si la jumatatea intervalului intre schimburi cu 30ml de Ferropol.
Fertilizarea zilnica consta in: CO2 la greu (kh=13-14, fara osmoza), EasyCarbo (acum 9ml, si treptat il voi duce pana la 12ml odata cu cresterea plantutelor), PPS (6ml).
Lumina: 6 ore zilnic, doar metal-halide 2x150w. Sunt in asteptarea becurilor noi de 6000k si nu stiu daca vor veni vreodata de la H. Kong (comanda am dat-o pe 15 sep.).
Probleme cu algele nu prea am sau am avut, cu exceptia mucusului tipic de pe lemne, care a disparut singur sau ajutat si de crevetii RCS.
La pesti nu imi sta acum gandul pentru ca in mai putin de 20 de zile o sa cam dispar o luna de pe taramurile noastre. Cand ma voi intoarce ma voi decide. Oricum, cardinalii si rodostomusii pe care i-am avut i-am dat la vanzare si , dupa cum am scris, voi baga numai puiet.

Asadar, sa purcedem:


http://img854.imageshack.us/img854/3425/dscn4168.jpg

http://img198.imageshack.us/img198/4476/dscn4166b.jpg

http://img546.imageshack.us/img546/6014/dscn4174o.jpg

http://img543.imageshack.us/img543/7447/dscn4175z.jpg

http://img546.imageshack.us/img546/1389/dscn4178k.jpg

http://img804.imageshack.us/img804/8032/dscn4173.jpg

Hc-ul s-a adaptat mai greut, dar a inceput sa se umfle in pene. Mai astept inca cateva poturi cam intr-o luna. Ce-i drept l-am mai deranjat eu, pentru ca avea prin el ceva riccia. Inca ma gandesc, la ce sa bag in coltul din spate stanga.
alber wrote:Ce filtru ai acolo? 1500 cumva? Ti-a modificat semnificativ debitul?


2 x JBL e900 cu furtune 16/22. S-a marit ceva,ceva.
Multumesc pentru gazduire. Se poate inchide.
Frumos, inca in formare, dar pacat de el cu algele acelea.
De vreo doua zile ma cam framanta ideea de a-mi reconfectiona un reactor extern CO2, asemanator si de doua ori mai mare fata de cel pe care l-am avut la vechiul acvariu de 174 litri. Cred ca acest reactor este mult peste cel mai bun reactor care se gaseste in comert, avand eficienta 100%, siguranta si simplitate. In perioada in care mi-am lipit actualul acvariu, mi-am achizitionat un Sera CO2 Aktiv-Reaktor 500, si nu mi-a inspirat incredere (ma refer la siguranta), mi se pare prea mic si firav fata de ce am avut eu inainte, dar este un reactor bun mai ales ca are stuturile pentru 16/22, acesta fiind un plus. Ce sa-i fac, prima dragoste nu se uita...

Asadar, azi am vizitat cam toate marile magazine de profil de prin Constanta si am gasit la unul din acestea un anunt pe usa cu mesajul: ,,Lichidare de stoc,,. Aici am gasit o carcasa de filtru (fiind si singura pe stoc) exact cum imi trebuia, cu inaltimea de 24 cm, suport de prindere si cheie de strangere a paharului la pretul de 44 ron.

image

Construirea reactorului:

Filtrul are filete la intrare si iesire de 1/2. I-am montat doua coturi si doua stuturi pentru furtun. La imbinari (pe filet) am folosit teflon (nu este recomandat caltiul de canepa):

image

Am dat o gaura in corpul filtrului, chiar dupa intrarea apei, si am infiletat (folosind si aici teflon) un robinet metalic pentru aer, cumparat de la un pet shop:

image

image

Am infasurat teflon pe o bucata de pexal 3/4 dupa care am infipt-o prin rasucire in corpul filtrului:

image

Am taiat o bucata de burete (de la un filtru mai vechi) in forma circulara, i-am dat o gaura pe mijloc. La introducerea sa in paharul filtrului acesta nu trebuie sa fie comprimat, ci trebuie sa intre lejer. Rolul acestui burete este de opri bulele super-fine care ar da sa iasa pe refulare.

image

Reactorul la munca:

image

Pozitionare in mobilier:

image

Cheltuieli:
-carcasa filtru: 44 ron;
-2 stuturi furtun si 2 coturi 1/2: 13 ron;
-robinet metalic: 5 ron;
-2 coliere furtun: 3 ron.

Pret total: 65 ron.
Timp de executie:30-40 min.
Vand un reactor extern Sera flore CO2 AktivReaktor500 NOU, pentru acvarii de pana la 600 litri. Are intrarea si iesirea pentru furtun de 16/22.

Pret fix : 135 ron (transportul prin posta este inclus).

Contact doar la telefon: 0740217673

Arata ca acesta:

Ai sa razi, dar am mai surprins cateva perechi facand treaba asta, stand asa vreo doua minute dupa care zbarrr. Oare se resusciteaza?
L-ai pus ,,sa ti-o taie,,? Si cu sticla cum a ramas? Succes cu noul proiect!
Acestia fac, cumva, ceea ce cred eu ca fac?

image

image

image

Asta, din ultima poza cred ca a transpirat.

INTERZIS MINORILOR, cu exceptia celor care se ascund de parinti!


Am uitat sa specific ca, pentru un acvariu low-tech, EasyCarbo ofera plantelor necesarul de carbon pe care l-ar obtine din aditia de CO2.
Daca vrei medium/high-tech, nu poate inlocui CO2-ul. Nu gandi ca daca vei folosi numai si numai EasyCarbo iti va scadea pH-ul; daca era asa aruncam de mult, cu totii, buteliile de co2.

Oricum, pana acolo ai ceva de invatat.
Si eu care alergam dupa ei, de paream un prost cu minciogul in mana?!
1. Poti pune linistit apa de la robinet pentru ca se gasesc in comert destule solutii de declorinare gen JBL Biotopol plus. Cei mai multi dintre noi sarim peste acest pas cu declorinarea, dar pentru tine ramane sfant ca incepator.
2. Pentru a avea un acvariu sanatos si mai ales pentru al feri de problematicele alge (mai ales in perioada de ,,ciclare,, despre care as vrea sa te informezi pentru ca este foarte importanta), este bine sa faci schimburi periodice de apa in felul urmator : in primele trei- patru saptamani de la pornirea acvariului se recomanda cate doua schimburi de apa in proportie de 30-40% din volumul de apa pe saptamana, iar dupa aceste saptamani ar fi foarte bine sa schimbi 30-50% in fiecare saptamana. Dar si aici poti intampina o problema maricica , mai ales in timpul iernii si anume diferenta de temperatura intre cea proaspata si cea din acvariul tau.
3. Este o ustensila pentru scos si bagat apa in acvariu la schimburile de apa. Iti recomand mai bine sa-ti iei mai bine o bucata de furtun de la rusi, din-acela cu impletitura prin el si la capete sa-i montezi doua coturi identice cu cele de la evacuarea apei al masinilor de spalat. Iti va fi mult mai usor.
4. Daca vei folosi substrat fertil este bine ca peste el sa pui un substrat inert (ex: Manado, pietris cuart, etc.). Af fi bine ca in fata sa aibe o grosime de 3-4 cm si in spate sa ajungi la 7-10 cm, dar multi dintre noi am intampinat probleme mai ales cu Manado (pentru ca este foarte usor) prin simplu fapt ca ,,fuge,, (cam se indreapta la orizontala) din cauza noastra sau in cele mai multe cazuri din cauza sanitarilor si a melcilor de talie mare. Foarte multi acvaristi am avut rezultate foarte multumitoare de la acest Manado pentru ca plantele au o dezvoltare frumoasa si sanatoasa, putin mai problematic fiind gazonul din fata din cauza dezradacinarii in primele faza de dezvoltare. Oricum, aici parerile sunt impartite si tot au fost discutate prin alte topicuri.
5.Ei aici, e-aici. Poti creste fara probleme plante si fara CO2, dar iti trebuie fertilizare lichida si binenteles un substituient, dar si un aliat al CO2-ului, dar in stare lichida gen Easy Carbo de la EasyLife. Ar merge majoritatea plantelor cu o fertilizare pe masura si doar cu apa de la robinet chiar si fara osmoza tinand cont de durittea mare a apei din CT.
Si acum lumina. Aceasta este foarte importanta mai ales daca te-ai decis la un acvariu plantat. Ar trebui sa ai un minim 0,5 w/litru pentru a-ti merge cat de cat plantele. Daca nu dispui de banuti, cea mai ieftina varianta pe care ti-as recomanda-o ar fi folosirea neoanelor 24w t5 Osram 865 (trei bucati). Aceste au o lumina cam rece, dar dau rezultate bune mai ales daca le ajuti si cu niste reflectoare gen JBL Solar Reflect.
Nu ai pomenit nimic de filtrare, pentru ca aceasta este cea mai importanta inainte de toate.

Succes!
Bun venit Mihai! Mai intai de toate trebuie sa citesti ABC-ul acvaristicii de prin paginile forumului, pentru a evita o tragedie. Aici vei gasi tot ajutorul de care ai nevoie si nu apleca urechea la ,,acvaristii,, din piata (acestia fiind doar mici bisnitari). Oricum, succes cu proiectele tale si de-abia asteptam sa ne surprinzi.
Bun venit! Ne incanti si noua privirile cu ceva poze?
Bine ai venit!!!
Bine ai venit !!!
 
Forum Index » Profile for bitanu » Messages posted by bitanu
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com