Message |
|
Dragi prieteni, aceasta este ultima aparitie (si ultima zi de viata) a lui ONE al meu. A inghitit prea mult praf si neatentie din partea mea in ultimele saptamani.
Va multumesc pentru pareri si pentru ca ati aruncat cate un ochi prin acest jurnal.
Pe curand!!!
**** Cu respect, Daniel Bitanu ! ****
|
 |
|
Multam!
Am incercat seara asta sa tai acelasi tip de lemn si s-a indoit lama. Este adevarat si faptul ca al meu foarfec este unul de la bazar....
Cred ca o sa iau in considerare si sfatul unui prieten acvarist din Iasi: ,,poti incerca intai sa-l dez"moss"tenesti, adica sa-l lasi chel, poate nu mai sare asa in ochi,, .
|
 |
|
Chiar m-am gandit de ceva vreme mai Lucian, sa-i tai acel ,,deget,, (cel vertical cu Cristmas Moss pe el) pentru ca a ajuns sa ma ,, dispere,,.
Cum se aprinde lumina, cum imi zice: ,,Boss, totu-i OK !!!,, ,,Ceva fertilizant la fete?,,
Bine, bine, dar cu ce sa-l tai pe pozitie, ca lemn al naibii?!
PS: Stiti cine mi-a mai batut ,,obrazul cu degetelul,, ?
Campionul nostru balcanic Sebastian Costit (o cautare pe Google), pe care il salut si pe aceasta cale.
Cu foarfeca de taiat ppr ar merge oare? Intreb si eu, na! ;)
|
 |
|
Acum vreo zece zile:
|
 |
|
Eu zic ca ar mai trebui bagate si pe sferturile lungimii acvariului, asta daca esti un acvarist care scoate mereu plantele cu tot cu radacini din substrat. ;)
Si daca tot ,,pomenisi,, de incalzitoare din-astea, am si eu un of.
Nu stiu daca stiti, si eu am incalzitor de substrat (comandat de controller-ul DeLuxe) care este ceva mai mare ca putere fata de recomandarea celor de la Dennerle pt. acvariul meu (adic?, incalzitor 24 V 75w la un acvariu de 120×50x50) si pot sa zic ca in situatia in care temperatura din camera este mai mica cu trei grade fata de cea dorita in acvariu, acesta face fata cu brio, nefiind nevoie de alt incalzitor in masa apei. Asta am sesizat-o de cand s-a stricat ,,noul,, incalzitor extern Hydor.
Acum, nu stiu daca incalzitorul de substrat este prea puternic (fiind recomandat pentru acvarii de 400-600 l), dar o patii ceva el sau plantele pana vine ,,externul,, de la garantie?
|
 |
|
Corect!
Ca sa-i linistim pe toti:
- in prima poza este Prosepinaca Palustris Cuba (forma si culoarea frunzei difera, in functie de lumina si fertizarea administrata, inclusiv substratul fertil de care multi romani au cam uitat ;) );
- in poza a doua este Pogostemon Erectus;
- in a treia poza, in partea de jos este Hygrophila Pinnatifida ( introdusa si promovata intens in Europa de Oliver Knott).
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
|
Chiar l-am sunat pe dl. Valentin de la service-ul din Brasov, sa vad daca a primit incalzitoarele ( pentru ca sunt doua, al meu si al lui Cornel din BT @georgebt ) si m-a ,,lamurit,,. Cica, din cauza fluctuatiilor de tensiune (Vrajealaaaa, pe care nu o inghit ;) ) si din sensibilitate constructiva (adica, piese proaste; asta o cred) a cedat o anume piesa din circuitul electronic. Eu i-am explicat ca toata tehnica mea trece printr-un UPS cu protectie si stabilizare si nu a pupat socuri, mai ales ca acest incalzitor extern a fost comandat si de controller-ul de temperatura Dennerle care are mult mai multa electronica.
Asa ca acesti ,,bajeti,, vor incearca sa le repare, iar daca nu se poate, acestea vor fi inlocuite cu unele noi. Punct! Daca nu, vom strica faima lor pe toate forumurile.  Glumesc!
Am speranta ca totul va fi bine, desi nu prea cred in ,,garantia de Romania,, .
PS: Ca sa fie si mai bine, cam intr-o luna imi voi trece totul si printr-un stabilizator de tensiune (asta pentru a proteja si placa electronica a viitoarei centrale termice de apartament).
|
 |
|
Parca, mai da! ;) Na, ca te faci si frizer cu ocazia asta, pentru ca acest setup (asa cum il vad eu) va necesita tunsori dese, daca vrei sa iti ramana pietrele in evidenta.
O lista cu plantele, se poate?
|
 |
|
Mai intai trebuie sa caut baza, dupa care imi va fi mai usor cu autocolantul.La albastru inchis m-am gandit si eu prima data, sa stii!
|
 |
|
Pentru ca am primit invitatia de a participa cu ,,ONE,, al meu la concursul international de acvaristica din Rusia si cu speranta ca voi fi cu acvariul pregatit pana la sfarsitul lunii, as vrea sa pun in practica (Ufff, in sfarsit !!! ) ceea ce era prevazut in proiectul initial al setup-ului si anume alegerea culorii de fundal a acvariului. Dupa cum stiti, pe spatele bazinului meu am lipit o folie autocolanta semi-transparenta pentru ca pe viitor sa pot monta in spate un panou de orice culoare si in functie de mofturi.
M-am gandit in prima instanta, la un panou sau doua din placaj (cum este acela de pe spatele sifonierelor) pe fetele caruia sa lipesc ceva autocolant colorat. Acum am in plan sa folosesc culorile: negru, albastru inchis, bleo si alb.
Voi ce parere aveti? Pot folosi alt material pentru placa? Sau alte culori?
Poze nu am de gand sa va arat acum (stiu, sunt rau  ) dar va garantez ca eu sunt multumit de felul in care arata ,,ONE,, .;) Va divulg faptul ca acum 12 zile am taiat stemurile pentru indesire ai ca un exemplu, fiecare fir de Prosepinaca are cate 3-4 pui a cate 4 cm.
|
 |
|
Tizule, tu stii foarte bine ca imi place nespus de mult setup-ul asta .... bla, bla, bla!
Vrei sa aplaud? ;)
|
 |
|
Sunt 10 plante tinere.
Nu trimit in tara.
Contact, doar telefonic. 0740217673
Cu respect,
Daniel Bitanu !
|
 |
|
Ca sa nu fiu inteles gresit (si sa nu bag lumea in ceata), cand am scris ,,neoni rosii,, m-am referit la paracheirodon innesi (cei normali ), si nu la neonii cardinali (paracheirodon axelrodi).
@Tecnics: acum, nu cred ca toate sunt la fel, adica cu bube. Astept sa vad cum ,,se poarta,, service-ul.
@kirucd: Multam Dragos, dar nu am unele mai noi si nici nu prea am ceva special de aratat, sau cel putin nu acum.
|
 |
|
Acum doua zile am fost in fuga ,,pe la capitala,, , mai precis prin zona de nord si am intrat prin HB. Mi-a facut cu ochiul pretul foarte mic al furtunului 16/22 de la Tetratec, fata de japca pe fata de prin C-ta si anume: 29 vs. 55 lei. Si daca tot erau vis-a -vis si bazinele cu ,,fisii-fisii,, ;) m-am lipit de 30 neoni rosii (1, 9 lei/buc.) si 6 Otto (7 lei/buc.).
Asa ca aseara mi-am facut de lucru vreo doua ore cu aranjatul si inlocuitul furtunelor; si cum un lucru frumos si bine facut nu vine singur, hop, m-am pomenit cu doua necazuri:
-dupa stingerea luminii mi-au sarit din acvariu vreo 4 neoni. I-am gasit dimineata, gata uscati si de pastrat pe sfoara pentru iarna. =)) =))
-al doilea si adevaratul necaz este faptul ca am constatat ca frumusetea mea de incalzitor extern Hydor 300w s-a defectat. Nu mai cupleaza termostatul, asa ca zilelele astea va face cunostinta cu service-ul din Bv. . Se mai intampla, si omul se mai imbolnaveste, da-pai un lucru facut de el, nu?!
|
 |
|
Il simt baby..... il simt! ;)
Un rock-scape la orizont?!
|
 |
|
Scurt si la obiect!
Scot la vanzare doua pachete cu plante, compuse fiecare din:
- 4 fire (15 cm) Proserpinaca Palustris Cuba;
- 4 fire (5 cm) Proserpinaca Palustris Cuba;
- 7 fire Hygrophila Pinnatifida;
- 10 fire (10-15 cm) Pogostemon erectus.
Mentionez urmatoarele:
-sunt numai varfuri sanatoase ,,tun,,;
-nu au pic de alge;
-vor fi taiate azi;
-vor fi expediate maine (luni, 02.09.2013).
Pret pachet cu transport inclus: 60 lei. Pret pe ambele pachete cu transport inclus: 90 lei.
Preturile sunt fixe. Plata ramburs.
Anunt valabil doar pentru azi (01.09) si maine (02.09.2013).
Contact, doar telefonic: 0740217673
|
 |
|
Cum naiba, au reusit japonezii sa jurijeze 2164 acvarii??? Primele 50-100 au fost cu adevarat alese, iar celelalte au fost lasate in pace, in ordinea inscrierilor in competitie?
Euuu, asa as face.
|
 |
|
Dar, eu nu tin minte sa ma fi inscris la concursul IAPLC!
Acum, asta e!
Felicitari curajosilor! Intr-adevar, aici se situeaza acvaristica romaneasca. Si eu care credeam ca suntem buricul pamantului in acest domeniu?!  Se pare ca nu am fost, nu e si nici nu cred ca vom fi. Dar, si daca va fi vreodata un nume romanesc printre primii, sigur acela nu va fi roman.
|
 |
|
|
|