Calibrarea electrodului pH cu Dennerle pH-Controller Evolution DeLuxe (material produs de Daniel Bitanu / @ bitanu):
Calibrarea electrodului pH cu pH Controller JBL Proflora (material produs de Marius Ciobanu / @ mariuscbn):
PS: in acest subiect nu sunt permise interventiile pe langa subiect (off-topic), ci doar cele asemanatoare cu clipurile postate de autorul subiectului si completari logice si constructive la cele postate. Ar fi de preferat sa fie in limba romana si atentie la drepturile de autor. Multumesc!
Raspunsuri ;) :
a) am trecut din nou pe A1, dar nu pentru faptul ca nu ar merge la fel de bine cu S7-ele, ci pentru ca ma plictiseam pe langa el;
b) in fata dreapta, am replantat Parvula, chiar atunci cand am avut fluctuatiile alea mari ale kh-ului si am cam pierdut-o. Daca intr-o luna, pana la concursul AGA, nu se dezvolta cum trebuie,voi fi nevoit sa mai cumpar cateva poturi pentru indesire. Valabil si pentru tufele de pe spate.
c) acum mergpe urm?toarea schema:
-schimb de apa (40%) facut saptamanal;
-E15 (4 pastile) bagate intregi in sorbul skimmer-ului si V30 (8 pompe) bagate prin alternanta dupa fiecare schimb de apa;
-PG7 (5 pastile) saptamanal, bagate intregi in sorbul skimmer-ului;
-zilnic, EasyCarbo (8-10 ml) si A1 daily (12-15 picaturi).
Niste parametri:
-temperatura: 26, 5 grade;
-kh: 12;
-ph: 7, cu valoare hys setata la 0, 05;
-program zilnic de lumina: 7ore;
-completare zilnica de apa: 3 litri.
PS: referinta cu Navodari-ul, am facut-o pentru ca multi forumisti au auzit de autostrada asta (noua varianta a Constantei) dar nu stiu pe unde sa iasa catre Mamaia. Da, se mai emite Radio Vacanta pe 100, 1 Fm. ;)
In ultimele doua saptamani am tot ciontit din unele plante, mai ales din cele de pe spate. Asa e cand te trezesti ;) cu acvaristi veniti in vacanta pe litoral. Asa ca HOP, o vizita la Bitanu! ;)
Acum trebuie sa ma pregatesc pentru doua concursuri de acvaristica.
INFO de vacanta: cartierul Mamaia Nord (care este al Navodari-ului ;) ) s-a dezvoltat foarte mult si este foarte cautat dar si circulat in ultimii ani, mai ales ca multi turistii care aleg ca destinatie Mamaia, Navodari si Corbu au descoperit Autostrada 4 si aglomeratia infernala de la intrarile din Constanta poate fi evitata daca se iese de pe A4 pe la Ovidiu si stanga la sensul giratoriu catre Tulcea si Navodari.
Cele mai mari camping-uri (pentru corturi si rulote) de pe litoral, dar si cel mai mare complex (resort) hotelier de lux se afla tot pe raza orasului Navodari.
Stiam de acest concurs. Si mai stiam faptul ca un anumit forum din Romania a fost contactat de rusii de la All4aquarium.ru pentru a populariza concursul de acvaristica organizat de ei.
Este bun inca un concurs, dar tare mi-e teama ca vor da buluc si acvaristii romani cu acvarii ,,nepregatite,, pentru un concurs, si asta pentru ca noi nu prea stim ce inseamna un concurs mai ales de talia asta si cum trebuie sa arate cu adevarat prezentarea unui astfel de acvariu. Ai facut cea mai mare gresala ca ai trecut valoarea premiilor! ;)
PS: Este posibil sa particip si eu la acesta competitie, dar si la AGA, cu al meu ,,ONE,, by BitanuD. , dar pana atunci ,,mai am de mancat,, si sa fac rost de un DSLR-eu, ceva panza neagra si poate cateva fire de plante ,,cu imprumut,, ;)
,,Se vede clar calitatea ADA. Nu pot apare alge in acvariile acelea, si e garantat ca nu ai alge cu ADA. Decat pe geam care trebuie frecate zilnic.,,
Si la Dennerle e la fel. Al meu ONE are aproape 90 zile, si sa mor daca am vazut picior de alga prin el. Asta inseamna profi! Dai un ban, dar stai in fata!
;)
Mai Marius (Sica) Minu, eu stiu sau stiam ca noi doi suntem prieteni, chiar daca am fost facut sa ma retrag de pe a__ __ vis, loc in care ne sustineam unul pe altul. Ai facut referire si la mine (dar si la alti acvaristi care vor sa incerce si altceva innafara de ,,pipiplant,, sau alta tehnica) cand ai scris ca am ales produse de firma doar pentru ca ne-a facut cu ochiul ambalajul prin culori si abtipilduri? Poate o sa te vad peste timp ca vei incerca si tu o fertilizare de firma! Niciodata sa nu zici ,,niciodata,,! Sau ce parere o sa ai in momentul in care unul te va face ,,prost,, in fata, pentru ca ai renuntat la ,,pipi,, , sau daca o sa va certati intre voi, utilizatorii de ,,pipiplant,, ca nu folositi prafurile de la aceiasi persoana, fie ea Ionescu, Popescu s.a.?
Noi, cei care am participat la concursuri, nu am reprezentat deloc Romania, pentru ca nu ne-a sustinut nimeni (doar aplauze izolate, dar nici o asociatie sau sponsor), am facut-o asa de capul nostru, si alimentati probabil de concurenta dintre noi forumistii, cu niste acvarii slabute care nici macar nu au fost pregatite pentru asemenea competitii, ci doar s-au potrivit momentului inscrierilor. Hai, recunoaste!!!
Incepusem sa am unele remuscari in momentul in care mi-am anuntat retragerea de pe _____ vis, pentru ca mereu este cate ceva de invatat de un forum (si oamenii sai) mai mare sau mai mic pe care activez, dar consider ca nu asa se procedeaza in momentul in care avem vreo nelamurire, suparare sau cand avem vreun ,,dreaq,, in cap. Asa cum activezi tu pe forumul asta cu un nume, pe altul cu alt nume, cine stie, poate te vei intalni vreodata cu un domn Alex sub denumirea Baracuda?! Mai stii?!
borsec a scris: Treaba cu "ce este de firma este SUPER" si ce este facut asa prin casa este ce KKt nu prea iti dau dreptate. Uite eu sunt incepator si am reusit cu cateva trucuri facute in casa sa obtin un acvariu sanatos si cu un aspect placut.
Nu stiu daca ai suparat pe cineva, dar noi vorbeam aici de participarea noastra, a romanilor, la concursurile internationale si de felul in care acvariile ne sunt jurizate. Doar pentru faptul ca suntem ce suntem, suntem luati in vizor, si pentru a face performanta trebuie sa alegem firma. De exemplu, eu am tot comparat plantele primite de la diversi acvaristi din tara care au avut si au diferite metode de fertilizare (pipi vs. firma), iluminare (neoane clasice vs. firma) si metoda CO2 (bomba vs. reductor presiune controlat de priza programabila vs. pH controller cu un reactor bun) si m-am convins. Firma este pe primul loc.
Domn Alex cand vorbeste de lucruri de kkt, se refera la lucrurile facute fara cap. Si eu am doua scule ,,fabricate,, de mine (un reactor CO2 si un filtru cu pat fluidizat) si sunt multumit de ele.
Ai spus totul si iti multumesc. Ar fi bine sa ne treaca fiecaruia din noi (forumistii acvaristi cu vise frumoase) prin fata ochilor si printre urechi ceea ce ai scris si unde bati.
Ma voi zbate sa raman pe produse de firma, sa nu nu ma iau dupa cei care sunt mai degraba fotografi si maestrii ai editarii, sa raman un incapatanat si sa-mi pun in practica vizunea si sa fiu in continuare un vanator al inspiratiei de afara pentru a nu ramane un ,,incuiat,,.
Doar ce am terminat adineauri schimbul de apa cu intarziere de doua zile (recunosc deci sunt iertat , ca am fost un puturos fiind invitat in weekend la doua gratare) i-am bagat 9 pompe de S7, asa de test. Test: unu, doi!
Da??? Dar nu am intrat in lupta , ceea ce conteaza.
Singurul care a ne-a scos fata in concursul bulgaresc este Sebastian Costin de acum ceva anisori, restul am incercat si noi pe langa el, cu exceptia acestui an in care au fost primiti doar ai lor. Probabil de frica?! ;)
Acum sa fim realisti, bravo lor ca au un concurs, pe cand noi? Apai nooooi, am avut un forum care mai organiza cate unu-doua concursuri pe an (si forum care mai tarziu, datorita ,,cremei,, din varf, au reusit sa le dea cu flit celor cu imaginatie si vointa care aveau ,,altceva,, de spus si de schimbat) si nu cred ca suntem pregatiti pentru scaping competitional, odata ce cei mai multi dintre noi o terminam cu adevarate solarii de zarzavaturi . Noi nu ne sustinem compatriotii si nu ii ,,slavim,, , ci le dam la temelie din invidie sau rautate probabil punandu-le intrebari ciudate gen: de ce nu mai tai craca, de ce pietrele sunt cam verzi, dar de ce plantele alea, de ce Dennerle si nu pipiant s.a.; uitand de dorintele si sacrificiile pe care le face detinatorul unui acvariu reusit si unde ar vrea sa ajunga cu el.
Si ar mai fi ceva: nu prea vrem sa fim in pas cu moda. De-acord cu mine?
Noi radem ca freierii de dintii dinozaurului lui Oliver Knott din setup-ul prezentat in 2013 la Hanovra sau de pietrosul cu Pinnatifida agatata pe pietrele ,,plutitoare,, gen Avatar (2012) , care au primit mii si mii de aplauze.
Trebuie sa spargem bariera, odata si-o data!!! Ura!
Iiiiim, nu stiu! Sa-l fac, sa nu-l fac?! Acum ii bag zilnic 15 picaturi de A1 daily. Cam cat S7 sa ii bag, tot cam 1, 5-2 doze recomandate, cum o fac si cu E15?
Ma mai gandesc. Oricum am 400 ml (in total) de S7.
Substratul a intrat bine in paine.
Mie imi place cum si-a dat drumul dupa ce a mai scazut (sau a revenit la ce aveam inainte) duritatea de la 16-17 la 11-13 in ultimele trei saptamani, mai ales ca pierdusem o mare parte din plante. Asta e, momentan raman in continuare cu provocarea asta. De fapt, cred ca m-am obisnuit sa ma chinui cu duritatea asta si nu stiu cum mi s-ar parea cresterea plantelor din momentul in care voi pune mana pe o instalatie de osmoza inversa.
Mai are mult de mancat setup-ul asta, mai ales ca am dat inapoi cu el din cauza pierderilor. In cateva luni sper sa ajunga intr-un mare fel pentru mine, asa cum imi doresc. Eeei rabdare!? Poate doar asteptare!
Pentru mine este simplu acum:
-zilnic: completare 4 litri de apa, 15 picaturi de A1 daily si 10ml de EasyCarbo;
-saptamanal: 60% schimb de apa de la robinet (sambata sau duminica), 5 pastile PG7, o doza aproape dubla de E15 (5 pastile) in alternanta saptamanala cu V30 (8-10 pompe).
De doua saptamani, am marit programul de iluminare de la 7 la 7, 5 ore zilnic.