| Message |
|
|
|
de program (net browser). nu neaparat auto delete coockies. poate sa fie si delete cockies on exit ... samd. variante.
|
 |
|
|
|
daca ai ceva antyspyware, sau optiune de sters automat coockies, de acolo poate sa fie.
|
 |
|
|
|
+ inca 2 coconi gasiti in niata asta.. damn. e ceva normal ?
voi ce faceti ca sa aveti un oarecare control al melcilor ce ies din oua ? sa le fac niste acvarii mai micute (15x5x5 de exemplu) si sa pun coconii acolo ?
|
 |
|
|
|
si nici rame normale din pamant cu ingrasaminte chimice. de exemplu de pe tarlaua statului. de obicei mai bagat prostii prin pamantul ala. eu de exemplu sperii cand vad cartofi 1 la kil. sunt plini de ingrasaminte. am avut prieteni care au ajuns la spital din cauza lor. din nefericire gasesti destui prin piata.
|
 |
|
|
|
eventual daca sunt mari, merg spalate si clatite inainte ... au un mucus deranjant de vazut prin acvariu pe ele (mari = 15->20 cm+).
|
 |
|
|
|
si la mine se mai infoaie femelele una la alta ... dar la mascul nu am vazut sa se dea.
|
 |
|
|
pai nu de hranire cu cirese.. asa o mica gustare.. sa mai schimbe si ei meniul. si cum stiu cazul cu asa numitii cleni, ca imi rupeam de la gura sa prind cativa.. am zis sa incerc. da sa intreb totusi inainte  le-am dat 2 cirese asa bucatele .. le-au molfuit, jucat cu ele, si apoi le-au cam scuipat 
|
 |
|
|
|
"luati-va mai multe pensule pentru ca cele utilizate se fac "beton" si trebuie aruncate.......aveti grija si acoperiti cu atentie toti porii decorului , dupa intarire rasina devine ca o sticla deci nu mai e problema cu ea"
din textul de mai sus cred ca e o problema cu porii neacoperiti ... or iesi chimicalele in apa...
|
 |
|
|
se pot da si ceva fructe de sezon ? de ex. cirese.
la cleni le plac.
|
 |
|
|
MARELE ALB wrote:Baga tu toate detaliile ca unii sintem cam batrini, foarte aproape de  ....... (=lumea de dincolo, unde ne intilnim cu pestii tai) si nu mai tinem minte ce ai acolo.
uite aici
|
 |
|
|
acu 1 saptamana eram fericitul proprietar e unui sir de "icre" de melci (pomanceea). de ieri sunt din ce in ce mai nefericitul proprietar al unui al doilea sirag.
ma rog, bucuria e mare,  dar ce fac cu atatia amar de pui ?  si asa am in acvariu mic prea multi, ii duc in seara asta lui sergiu cativa.
iar in acvariu cu oscari parca nu ma lasa inima sa las cativa. am incercat sa tin acu vreo luna 4-5 MARI, si nu le-am vazut antenele 2 saptamani. asa ca i-am transferat o parte in acvariul mic + o parte la sergiu. acu urmeaza al doilea transport catre sergiu 
|
 |
|
|
|
eu ma intrebat chiar azi prin beve cand sunt sanse sa mai apara ceva pe piata, si mi s-a zis ca poate in 2-3 saptamani. acu nu stiu daca va fi un trasport general ...
|
 |
|
|
pana acu am fo convins ca decor de spuma poliuretanica = decor polistiren scluptat. dar se pare ca nu e asa
http://www.sett.ro/Etansanti%20siliconici.htm
aveti idee ce suprafata acopera un tub de 750 sa zicem, care ar fi cel mai netoxic, si cam cat costa ?  cu pretul nu e urgenta.. dar daca tot a luat cineva ...
|
 |
|
|
|
kid, carapace, nu animala vie.
|
 |
|
|
|
" in schimb daca apare vreunul din ceilalti 2 ramasi" = "in schimb daca apare vreunul din ceilalti 3 ramasi"
|
 |
|
|
bun, pleco si syno au plecat la sergiu (sa nu ma intregi aveai si syno ?  ) acuma is numai oscarii in bazin, si ancistrusii care isi fac de cap prin alte parti. filtrul ala e un extaz pentru ei.
acuma iara ar fi o problema.
2 stau in colt langa filtru. unul mai mic care scurma pe jos, si unul mai mare care il "apara". de multe mai apare 1 (specific) pe langa cei 2 fara sa fie alungat, in schimb daca apare vreunul din ceilalti 2 ramasi, ala mai mare (de la inceputul frazei) deschide o gura uriasa, pana celalt ia o pozitie de lumanare, si se retrage. totul frumos, fara bataie.
din cand in cand cel care sapa mai trage o tura pe langa ceilalti si se intoarce cu ala "specific" de care nu se ia cel mare.
cam aiurea formulat, dar no.. sper ca se intelege ceva. si inca is nelamurit, de cand i-am avut, nici macar o data nu s-au busit intre ei. singurul act de agresivitate e cascarea unei guri imense, si retragerea celuilalt.
btw, cei 2 nu stau permanent in colt. in special asa mai pe seara.
|
 |
|
|
|
am citit cu atentie posturile tale, si nu am vazut nimic referitor la controlul ph-ului (un factor destul de important intr-un acvariu cu discusi). te rog sa ma corectezi daca gresesc. si nu ma lua cu mah. nu stiu daca le spui mah la toti, dar pentru mine suna urat.
|
 |
|
|
sper ca nu se supara lucian dar :
Lucian wrote:Mai fratilor, CO2-ul nu se baga la numar de bule  Nu exista formula care sa spuna la X litri de apa bagi N bule/minut :o
Se baga codoi pana iti ajunge PH-ul la cat vrei (masurat cu testere si urmarit o perioada de reglare si stabilizare PH - 1-2 saptamani, cu schimburi de apa, etc). Dupa aia ca sa urmaresti sa mentii cantitatea de CO2 constanta numeri bulele si mentii cantitatea de CO2. DAR asta doar ca daca mentii conditiile initiale... Atentie: asta nu va scuteste de necesitatea de a mai face teste din cand in cand... prin conditii initiale intra si plantele care daca vor creste si se vor inmultii pot consuma mai mult CO2, daca schimbati iluminatul se schimba conditiile de asimilare a carbonului => alt regim ...
Va rog sa nu mai dati sfaturi de genul "baga 2 bule pe secunda ca merge"
|
 |
|
|
|
pai daca stai la parter si ai patul la o oarecare inaltime desupra solului, nu cred ca e problema. eventual ancoreaza toate electricele pe la juma de metru preventiv. eu zic ca mai bine te chinui un pic la curatat acvariul, decat sa faci revizii in apartament/casa.
|
 |
|
|
|
cu acvariul la inceput ce ai facut ? l-ai adus acasa, l-ai umplut cu apa pietris, plante si ai pus pestii in el ? la interval mic de timp ?
... si nu sunt buni orice sanitari in el. de ex hoplo. avand in vedere ca sunt o specie comuna, poate din aceia ai luat. eu sper ca nu.
|
 |
|
|