[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: fr0ggy
Forum Index » Profile for fr0ggy » Messages posted by fr0ggy
daca prin minune i-au mai ramas ceva in viata, sa ii tina in carantina, si sa dezinfecteze acvariul. spalat din nou tot, ca nu se stie ce a fost in balta aia.
si sa o ia de la capat cu ciclatul.
dragut.
cat au costat daca nu is indiscret ?
schimba si tu semnatura.
a dimensiunile alea poti sa il faci din ce vrei tu... (pal, ceva de plastic (imi scapa denumirea))

deschide un paint si fa cateva schite pana te declari multumit.
eventual le supui atentie forumului.

uite ceva facut in 1 min. scuze de calitate, a fost facuta pe fuga extrema.

aici

mai uita-te si pe http://oldforum.acvariu.ro/ , din pacate pe acolo nu cred ca o sa mai gasesti poze la ele.
val, daca si tu ca mine esti discromat, sau ai oarecari tendinte, poti sa renunti la idee
)
in interior m-am taiat. pestii din fericire bnu ajung acolo, spatiu e ocupat cu bureti.

e "model koala" ....
un acvariu mai mic cu gauri ) cred ca unii ar creste cu succes oscarii numai in el
damn .. facem curatenie azi prin bazin si m-am taiat urat de tot in filtru.

sper sa nu pateasca nimic de la sangele meu ... a curs destul de serios pana sa imi dau seama ca m-am taiat. am bagat niste picaturi de albastru de metil preventiv.
http://www.acvariu.ro/forum/viewtopic.php?t=567

citeste si pe acolo.
e mult prea mic.
mult prea mic e putin zis de fapt.

si schimburile alea de apa .. cam tot degeaba sunt.

nu sunt multi 6 PESTI la 100 de litri.
sunt multi 4 OSCARI + 2 NIGRO

eventual poti sa tii 2 scalari. (sa iti faci o oarecare idee de raportul dimensiunilor/temperamentul pestilor/volumul acvariului)
OMG 100 de litri ? pentru 4 + nigro ?

aici e raspunsul la intrebare ta.

probabil incet o sa ti se duca toti.

cata apa schimbi si la cat timp ?
vorbeam de deviatiile lor ...
o scena pe care o vad aproape zi de zi. mai pe un perete vertical, mai pe fundul bazinului.. se descurca ei.
daca e pentru o broscuta, eu zic ca te poti "risca" sa il faci si tu.
hehe ...
ce priveliste azi .. erau 2 amano pe frunzele ovale, intre ape, si am pus mancare niste fulgi. unul din ei mergea repede, prindea cate unul, si-l aducea pe frunza, apoi sa intorcea dupa altul si tot asa.
dupa ce si-a adunat o bila mare, a plecat cu ea in ceratopteris
superb
mancarea mai putina a avut o influenta asupra apei cel mai probabbil
e mult mai curata acuma.

la mine cand oscarii erau plini ca le dadeam prea multa (nu puteam sa le ignor privirile rugatoare), stateau pe fundul bazinului. se decoloreaza cand se mai bat intrei ei.

de ex. acuma perechea care cred ca s-a ales, cand stau in coltul lor, sunt aproape portocalii, si restul mai mult negrii. cand se apuca sa ii alerge ca stau prea aproape de ei, trec la o culoare mai alba.

incearca sa faci rost de un bazin mai mare. schimba apa mai des, ia un filtru mai mare.
nu zic nimic de dimensiunea acvariului, cred ca o sa zica koala destule

e cam prea mic sa inghita cata mizerie se face in apa ,de la oscari si inima cel putin. filtrul cred ar trebui sa fie ceva mai tapan, capabil intr-o ora sa aiba posibilitatea sa traga de 2 ori volumul acvariului, deci cam 200l

dupa ce schimbi apa, care as zice ca ar trebui sa o schimbi de 2 ori pe saptamana la volumul ala de 20%, oscarii nu isi recapata culoarea, si par mai zburdalnici ?
pai sunt si ancistrusi pe acolo (pe langa filtru intern duc o viata de lux, parca ar avea un acvariu numai la dispozitia lor) ... pe forumul vechi cred ca am pomenit si de pleco, daca nu ma insel.

eh ... sa vad cum se mai comporta bestia.. m-ar durea sufletul sa il dau... desi cred ca acolo o sa ajung.
vroiam sa anunt ca fericit ca aproximativ cred ca am 2 perechi + 2 stingheri, dar nepravazutul se intampla...

dupa ce am facut acu 2 saptamani niste schimbari prin bazin, 2 stateau langa filtru, alti 2 se plimbau impreuna, iar ceilalti alergau de la un grup la celalt.
unul din ei se apucase se sape langa filtru, si sa alerge cu pietris in gura..

de acu, de 2 zile nu stiu ce a patit pleco-ul, dar ii fugareste non stop. asa ca nu ii mai vad ca stau impreuna.
din disperare de cauza am infipt plantele de suprafata in substrat (iar nu mai stiu cum se numesc, frunze rotunde pe fire luuuungi), asa ca le-am schimbat o tara decorul, si s-a mai calmat plecoul. aseara inainte sa le sting lumina am vazut ca iar se apucase de inotat dupa ei.

ceva sfaturi ?
nu am unde sa scot plecoul (are cam 30 de cm), iar de dat nu cred ca se inghesuie nimeni. si nici eu nu as vrea sa il dau.
detalii bazin, filtare, schimburi de apa, mancare ?
nu ar trebui sa se slefuiasca sticla (partile ei) care se dau cu silicon. prin slefuire, siliconul nu mai adera.

de ce ?
teoretic, prin slefuire raman o gramada de gaurele mici, ivizibile la ochiometru, in care siliconul nici nu intra, nici nu adera. asa ca durata de viata a unui bazin paote sa scada destul de drastic.

lasa muchiile asa cum sunt de la taierea normala.
eu ma gandeam la in viitor, sa fac un fel de "colivie" din plastic. era un post la diy pe forumul vechi cu asa ceva, din carcaser de cidie, si in momentul "nebuniilor" sa montez cutiuta in jur (dar tot in acvariul original.).
crevetii par deosebit de pasnici, de obicei misuna pe la fundul bazinului, si papa cam orice. cu toate astea am avut un guppy micut mort (s-a lovit de substrat cand am turnat apa), si nu a atentat nimeni la el.

Forum Index » Profile for fr0ggy » Messages posted by fr0ggy
Go to: