[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: fr0ggy
Forum Index » Profile for fr0ggy » Messages posted by fr0ggy
acvariul are : 65 lungime, 25 latime, 30 inaltime.
m-am tot gandit de vreo cateva ori daca sa scriu un topic despre, daca nu ... dar hai sa scriu totusi, am avut retineri mai ales dupa citirea articolul cu genetica. (pastrarea liniilor)

dupa 1-2 luni de lamentari pe la diversi, am primit un mascul de betta frumos (zic eu), rosu.
ce gaseam prin beve de obicei erau masculi care aratau cu femelele, in seamenea hal de ciufulire erau.

dupa asta a urmat o vizita din nou pe la petshoape. dupa femele, preferabil tot rosii. culmea nu am gasit. asa ca dupa cateva zile am renuntat la cautari si am luat 2 albastre. parea atat de trist avand companie doar niste creveti in acvariu (sper ca se inteleg) si niste guppy...

alaltaieri dimineata am avut surpriza sa gasesc o femela incovoiata plutind pe langa ceratopteris. am zis ca e moarta. m-am intins sa iau plasa sa o scot de acolo, dar a venit mai repede masculul si au continuat sa se pupe.
din pacate masculul nu a avut ocazia sa construiasca un cuib (le adusesem doar cu 1 zi inainte), asa ca acuma din cate vad sunt doar vreo 10 bule de aer sub/pe langa ceratopteris + cateva icre. masculul le pazeste constiincios.
in acvariu mai am pe langa creveti 3 guppy, (2 femele, un mascul), care o sa plece imediat ce le gasesc un proprietar, si 2 ancistrusi.

e oki in viitor sa ii las sa depuna tot in acvariu "original" ? am citit stickyul , dar nu prea vad nici un motiv pentru care sa mut perechea intr-un acvariu mai micut. mai ales ca depun destul de des, din cate am citit.

cateva poze : aici
pune un mascul in acvariul celalt, care nu dispune de "rechini" si carasi, si o sa vezi ca odata cozile refacute, nu o sa se mai zdrentuiasca.
nu apare un double post ?
si daca aia fiarta pe aragaz o amesteci cu aia rece de la statut pana ajunge la temperatura normala nu e bine ? (asta in cazul cantitatilor mai mari, gen 1 ibric la 1 galeata)
damn, ce imi lipseste editul.
la decor totusi nu m-as baga cu sfaturi pana nu zici ce ai de gand sa pui in el ca pesti.
poti sa pui o placa de pal peste marmura aia, si deasupra neaparat un polistiren, sau izopren. ca sa nu ii crape fundul. eventual ca sa dea un aspect de marmura poti sa pui autocolant pe pal.

in cazul in care o sa faci asa, baga un 125, 50, 60.

pt bogatia de decor la care visezi as zice si un 50 ca latime.
110 lungime ? baga un minim 125 pt neoane.

45 inaltime ? sau latime ?
imi aminteste de :
akademik_79 wrote:Vei avea urmatoarele probleme:
....
- incepi sa faci analogii stupide: confunzi freamatul tubilor cu nunta serpilor, te uiti la pestii ce vin la geam sa le dai de mancare si ti se pare ca au ochii umezi de recunostinta precum caprioarele, puii de peste devin "copiii" tai, etc.
..
daca le iei un acvariu mai mare ia un min de 6 ai shanse mai mari de 2 perechi.
si nu te mai uita la ei asa de des. nici eu nu m-am putut abtine pe la inceput, dar a trebuit.

repet ce a zis dolly. chiar daca nu vrei sa iti faci un acvariu separat.

Sa iti faci un acvariu separat pentru ponta, unde sa nu ii mai deranjeze nimeni si nici tu sa nu-ti faci drumuri dese pe acolo. Daca sunt o pereche, stiu ei mai bine ce au de facut.
eu m-am lamurit.
Multumesc pt informatii.
cam mic pt discusi avand in vedere ca ar trebuii sa tii vreo 6+.

http://www.acvariu.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=91&Itemid=29
vezi si tu pe aici ce intelegi fara poze ...
http://oldforum.acvariu.ro/viewtopic.php?t=7319
o parere mai aiurea.. lasa-i si tu in pace, sunt pesti usor de stresat in aceasta perioada, este recomandat sa ii lasi in pace si sa nu te uiti toata ziua la ei, ca isi manaca icrele. se recomanda punerea unei lampi de noapte sa nu se sperie si sa pape icrele.. daca te uiti toata ziua la ei nu stiu zau ...
ce acvariu ai ? (litraj/dimensiuni)

http://oldforum.acvariu.ro/viewtopic.php?t=7407&highlight=scalari+neoni
http://oldforum.acvariu.ro/viewtopic.php?t=6758&highlight=scalari+neoni

scalarii merg cu neoni, cu conditia sa nu fie 2-3 neoni.

oricum, conteaza de ce spatiu dispui tu.
pt ca topicul este blocat, intreb aici, pe cel care l-a compus, si pe altii care au incercat.
esti 100% sigur ca pestii nu sunt deranjati de lumina albastra generata de ledurile normale ?

poate e doar reflexul lor original si nevoie de odihna care ii indeamna...

ce vreau sa zic.. m-am documentat si eu pe tema asta.. si ca specificatii tehnice am gasit pt echipamentele cat de cat pro.

Our system is created with the highest quality LEDs on the market. Each LED module is an industry standard 5mm (T1 3/4) unit, with a minimum luminous intensity of over 5,500mcd, projected over a viewing angle of 40º. The frequency output of the LED is 470nm, extremely close to the frequency of natural moon light. With a total of nine ultra-bright LEDs on the LED Lite system, this represents in excess of 49,000mcd of total combined light power.

textul e destul de diferit fata de cei 800 din articolul tau, si parca nu faci nici o referire la frecventa... nu e un "flame topic", dar as vrea o lamurire ....

http://www.projectx.com/shop/shopexd.asp?id=63

later edit.. aveam 2 ferestre deschise, si in loc sa dau new topic la diy, am dat la plante. daca il puteti muta corespunzator..

Mutat de Lucian
o intrebare ...
la multe chestii tot aud "pun 10 g ca am acvariu de 50l"

e corect sa se puna atata cand volumul acvariul este de 50, (x*y*z), sau cand ai apa in el 50l ?

uneori diferenta este mare intre apa efectiva care e in acvariu vs volumul acvariului. de aici pot apare unele probleme, zic eu.
pai mi-a murit si un guppy dintr-un accident (am scapat prea multa apa si s-a lovit in substrat ) .. si 2 zile mai tarziu l-am scos intact de acolo. am bagat hainuta la loc, sa vad exact daca o servesc
azi am tras o sperietura ... holbandu-ma ca de obicei in acvariu, am vazut un crevete mort. bagat plasuta, scos la suprafata.. dar era o problema... parca ar fi fost supt. asa ca m-am bagat cu lupa prin acvariu.. am momit cu niste hrana, si am ajuns la concluzia ca inca ii aveam pe toti.
asa ca in momentul asta am ca amintire o frumoasa fosta haina de crevete

ceea ce m-a inselat este ca are tot pe ea. adica este ca un crevete, fara "continut"

Forum Index » Profile for fr0ggy » Messages posted by fr0ggy
Go to: