| Message |
|
|
|
de obicei ultima e inaltimea:d
|
 |
|
|
si totusi daca vrei plantat mai bine micsorezi inaltimea si maresti latimea. castigi profunzime si maresti cantitatea de lumina care ajunge la plante..
Daca mai stai mult pe ganduri cred ca o sa maresti si acvariul  ).. cel putin eu asa am facut..voiam sa fac de 150 L si dupa ce m-am apucat de masuratori si planuri a iesit de 200  )
|
 |
|
|
|
la sticla de 10 nu cred ca e neaparat . eu am 80x50x50 si nu am observat sa se curbeze sticla.la masurare cu ruleta nu se observa curbura sticlei. singura diferenta ar putea fi ca al meu nu e plin (are in el cam 160L). pentru acvarii ieftine si bine facute poti incerca si la hornbach.. de fiecare data cand am fost am vazut acvarii frumusele
Le: nu vazusem de unde esti...posibil ca hornbach sa nu fie o varianta
|
 |
|
|
|
daca esti atent sa nu presezi pana iese tot siliconul , dar suficient cat sa nu lasi genu ala de bule in silicon nu mai ai nevoie de distantier. eu unul nu am folosit si e ok acvariul (are totusi cateva bule de aer dar nu periculos de mari).
firul de pescuit il asezi perpendicular pe cordonul de silicon, pui silicon, apoi sticla . Firul de pescuit pus in 2 locuri sau in mai multe iti asigura o grosime constanta de silicon intre geamuri.
|
 |
|
|
|
ar arata misto facut ferma de furnici..
|
 |
|
|
|
am ajuns la parerea ca amandoi ar trebui sa va linistiti putin. nu sunt admin sau altceva pe acest forum dar mi se pare de bun simt sa astepti sa doneze cineva ceva si nu sa ceri .
Cred ca e strict decizia donatorului daca trimite sau nu ceva prin posta sau curier in functie de vointa/timp liber/ posibilitati de ambalare/ posibilitati de suport pentru costurile aferente.
|
 |
|
|
|
eu zic sa stai linistit cu "fisura".. eu am asa ceva la acvariu de 200 L brut si in ultimii 3 ani nu s-a intamplat nimic. acvariul in cauza fiind lipit de mine.supravegheaza in timp fisura .
recomandat ar fi sa-i faci poze la diferite perioade de timp si sa compari pozele ca sa vezi daca se schimba ceva (lungime, latime fisura) . daca ramane la fel nu e o problema
|
 |
|
|
|
negru sau maroniu? Daca maroniu atunci probabil era JBL manado.
LE: Negru parca e o varianta de JBL Sansibar
|
 |
|
|
alexutzur wrote:
ms mult da am mai auzit 0 solutie pun substrat in ceva decor de lut si pun si peitris si plantez planta in ea e o solutie?
e o solutie dar nu pentru acvariu..doar pentru gradina (gandeste-te cum o sa arate )
Si pui si pestii inapoi in acvariu. A uitat sa mentioneze Stefan
un mic aspect neesential trecut cu vederea
|
 |
|
|
|
daca nu ai de unde sa imprumuti un acvariu ..e buna si o galeata mai mare ..ii pui filtru si incalzitor si pestii o sa supravietuiasca.
Oricum dupa adaugarea substratului , acvariul va trebui sa traca de faza de ciclare inainte de adaugarea in el a pestilor...(adica 2-3 saptamani)..
|
 |
|
|
Ms de indrumari . Intradevar cred ca o sa cumpar un filtru deja facut ( desi imi place sa bricolez cred ca as ajunge tot pe la 40lei cu materiale filtrante, powerhead etc).
xifo mei par destul de pasnici ca sa nu zic blegi, dar ca sa nu risc cred ca merg pe 5 neoni si atat.
Cu bombele co2 , desi am mai facut cateva pt acvariul mare mi s-a parut ca tin cam putin(ce-i drept am cam avut probleme cu etanseitatea . incerc sa merg fara si poate cu multa
poate primesc o marire de salariu si poate cade o butelie de co2 ...luna urmatoare un reactor...Asa usor usor...
Deocamdata caut sticla cat mai ieftina.( cea aveam pe acasa am tocat la proiectele anterioare)...
Inca o data multumesc..
|
 |
|
|
|
Salutare!
Vreau sa incep un proiect DIY NANO. Am deschis acest topic cu scopul de a primi sfaturi si indrumari. Vreau sa fie un proiect cat mai lowcost posibil..eventual si cu cateva preluari de donatii(vanez sectiunea de ceva vreme).
M-am gandit la dimensiunile 30/30/30 cm si deja am cerut o oferta la vispesti glass ploiesti. Nu sunt insa sigur daca aceste dimensiuni vor fi incomode in vre-un fel ( incompatibilitate cu lungimi de neoane,etc).
De lipit o sa-l lipesc cu silicon pentru acvarii de la bison . As vrea negru dar nu cred ca gasesc asa usor .
Ca substrat m-am gandit la AquaBasis si Pietris/ Manado daca gasesc pe la cineva ieftin. Plante deocamdata easy pentru ca nu am CO2 . La filtrare m-am gandit la un hang on de maxim 30 de lei sau un hangOn Diy (aici voi experimenta).
Fauna va fi in special formata din rcs..si poate o pereche de xifo sau cativa neoni.
Cum spuneam astept sugestii, sfaturi critici si eventual pomeni de lucruri care zac prin balcoane sau dulapuri(desigur legate de acvaristica nu muraturi sau alte minuni) .
|
 |
|
|
|
si totusi ... inca nu a documentat nimeni cat dureaza aceasta reteta..ca pret e aproape la fel cu cea cu gelatina, e mai usor de setat, dar daca tine doar 10 zile nu se merita.
deci timpul este cel mai important.
|
 |
|
|
|
incearca sa suni la Vispesti Glass....
mai sunt unii si pe la Billa VEst parca.
|
 |
|
|
|
daca deja a intrat apa acolo...cam asa va ramane. cred ca nu ai asteptat suficient sa se usuce. De curs nu curge deocamdata dar nu cred ca poti dormi linistit cand il sti lipit doar pe jumatate. daca tot nu l-ai poulat mai bine il lipesti iar si stai linistit dupa.
daca totusi nu il mai desfaci de tot poti incerca sa cureti cat poti din siliconul de pe lateralele alea fara sa dai fata jos de tot si sa completezi cu alt silicon pe care sa il lasi putin in surplus. va fi inestetic dar poti roti acvariul astfel incat fata aia sa vina in spate.
|
 |
|
|
|
nu imi dau seama daca dunga aia e in silicon sau pe afara. Daca epe afara nu e problema , daca e in silicon nu prea e reusita lipitura
|
 |
|
|
|
pentru co2 ph controler + electrovalva sau priza digitala programabila (20lei ) + electrovalva ,pentru neoane priza programabila.
a nu se intelege ca o priza programabila poate face treaba unui ph controler.
|
 |
|
|
|
acum te credem . Foarte frumos. Felicitari.
|
 |
|
|
rost= spatiul dintre sticla care se lipeste pe cant si sticla care se lipeste pe fata . 4-5 mm poate pentru ambele parti ,daca lasi 4 mm de silicon numai pe o parte cred ca e cam mult .
Nu e nevoie de silicon pe colt cum ai desenat tu cu negru acolo, in special pentru ca volumul e mic.
LE: un tutorial video bun
http://www.youtube.com/watch?v=GuXMgWdTEfM
|
 |
|
|
|
da poate trai / cam in aceeasi situatie ai fi si tu intr-o pestera.
|
 |
|
|