[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: sv_costin
Forum Index » Profile for sv_costin » Messages posted by sv_costin
inainte de a cumpara un alt acvariu sau vreo "pompa de CO2" te-as sfatui sa mai petreci ceva timp pe acest forum si sa citesti cat mai multe articole. mai ales daca vrei si plantat deja mai ai de invatat despre fertilizare , lumina, filtrare, substrat, incalzire si relatia dintre ele..
bafta multa si spor la citit
ca sa inteleg si eu....ai fiert pietrele????De la ce anume s-ar putea colora apa??
Cred ca ai inteles putin aiurea...Buturugile se fierb nu pietrele.. pietrele le fierbi doar daca vrei sa le dezinfectezi...

v3c : pietre cel mai probabil gasesti in natura nu la magazin. e si mai ieftin si ai si de unde sa alegi.. pompa de aer cred ca o elimini daca vrei plante . pentru filtru poti opta pentru unul extern home-made de genul sump care sa fie asezat sub acvariu in stand/masa sau in spatele acvariului , in care poti ascunde si incalzitorul..

in primul rand La multi ani! si bine ai venit..
daca te documentai putin inainte nu ai fi cheltuit de exeplu bani pe o pompa de aer care e inutila la un acvariu, cu exceptia celor de tratament unde e nevoie de temperatura mare si oxigenare puternica a apei.

din start daca vrei plante scoti pompa de aer. Plantele au si ele nevoie de substrat , lumina, fertilizanti etc.
Iarasi daca te documentai nu cumparai si pestii de la inceput , pentru ca s-ar putea sa ii pierzi in perioada de ciclare a acvariului.

in concluzie poti accesa linistit articolele de la coltul incepatorilor ..vei afla multe lucruri foarte interesante.. Acolo am inceput si eu , si desi nu ma consider un acvarist pro, imi place sa cred ca acord animalutelor mele cam tot ce au nevoie. Sunt sigur ca si tu vei gasi foarte multe chestii interesante care te vor ajuta sa profiti la maxim de frumusetea unui acvariu sanatos si stabil.

Multa bafta !
vrei si mai multi pesti in aia 20L ???? deja mai ai putin si tre sa-i intorci cu mana pe fiecare..
A incercat cineva sa incalzeasca silicon ?? ce se intampla cu el ?? Oare devine mai elastic decat este??? asa doar ca idee.. daca ar fi adevarat ai putea dupa aceea sa fortezi putin cornierul cat sa incapa o lama intre el si geam..
Feedback pozitiv pentru colegul Stefanp ...livrare perfecta exact cum am dicutat inainte. Persoana de incredere. II multumesc pe aceata cale si sper sa-mi iasa un acvariu frumos cu manado de la el.
marbotrade...
bine ai venit! Acest forum este deschis tuturor incepatori sau nu.
la centrul de incarcare nu ai incercat sa gasesti robinetul?? sau in ploiesti nu e niciunul??
ai rezolvat butelia ca sunt foarte curios la ce pret ai ajuns..
in cazul asta cred ca iesi si mai ieftin si mai bine la capitolul aspect daca ranforsezi raftul respectiv cu coltare speciale pt mobila si eventual o intaritoare transversala pe toata lungimea raftului...
eu nu inteleg de ce nu asezi acvariul direct pe mobila... ca spatiu e cam acelasi lucru poate chiar mai comod fara stand
felicitari!.
Cred ca in locul tau imi mutam camera la subsol)
in cazul asta incerca sa gasesti pe cineva care are o butelie fara revizie...ai un "tip" pe PM
in Ploiesti nu cred ca ai sanse prin petshopuri.. eu unu nu am vazut nici pe la zoomania, nici noul animax, nici pe la restu de care stiu. La zoomania am vazut doar din alea de plastic pentru aer dar am inteles ca nu merg si la CO2.
Cred ca singura varianta e online sau la vanzari pe forum. Incearca pe la nevertebrate.ro ..parca aveau si accesorii
si eu cred ca sunt bune. Oricum si asa zisu siporax vrac sau alte variante cred ca vin din acelasi loc doar cu mici/ mari diferente de pret.
important este sa aiba suprafata cat mai mare pentru bacterii.
pe scurt inseamna "mic". in sisteme de masura inseamna 10 la puterea -9. pentru acvaristi inseamna acvariu mic
in cazul asta si eu sunt de parere ca mai bine il faci mai mic si ii dai tot ce trebuie( fertilizanti , lumina, filtrare) decat mare si neingrijit.

LE: da ai inteles bine
in functie de factorul de siguranta iti poti face o idee daca ai nevoie de intaritoare sau nu..
prea mult in ce fel? intretinere sau constructie?
uite un calculator pentru acvariu care iti arata si factorul de siguranta in functie de dimensiuni si de grosimea sticlei

http://acvaristica.org/acv-generala/116-calculator-volum-acvariu

Forum Index » Profile for sv_costin » Messages posted by sv_costin
Go to: