[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: sv_costin
Forum Index » Profile for sv_costin » Messages posted by sv_costin
eu am vazut cel mai ieftin cu 27 de lei L..
si pe forumuri se vinde cu 20 dar folosit ..

problema e ca se mai adauga livrarea...ambalarea ..cred ca ajungem tot la pretu de magazin

Hai ca poate mai sunt si altii care ar vrea
cele mai ieftine acvarii le-am vazut in Hornbach. Sticla pentru ca nu se zgarie la fel de usor si poti razui alge, calcar sau alte depuneri de pe geam. Daca ai filtru pompa de aer e inutila si inainte si dupa ce iei pesti. Daca vrei sa faci un acvariu plantat pompa de aer mai mult strica.
pentru a fixa neoanele necesare plantelor ai nevoie fie de o lampa fie de un capac .

echipamentele le gasesti mai ieftne pe net fata de orice petshop sau poti cauta donatii pe forumuri sau sh.

toate astea le-am aflat citind forumul asta in ultimele 2 luni . Ar fi bine sa citesti si tu cam tot ce gasesti pe aici ca aflii multe lucruri.
bafta
pentru acvariul de 112 l am confectionat un sump asezat in spatele acvariului. Pana acum am folosit vata sintetica, burete grosier , niste bio balls si pietris .
Din pacate nu pot sa fac teste de apa din motive evidente( nu am teste), dar as vrea sa cumpar material de filtrare biologic cu calitati verificate de acvaristi experimentati.

In concluzie astept pareri in legatura cu ce ar trebui sa folosesc .
salut . Sanatate maxima !

cat mai multe poze
eu nu inteleg la filtrele astea DiY cum se desface capacul??? Doar tragi de el?? E gen dop?
si inca ceva pare lipit cu silicon.. parca nu adera asa bine la PVC . sau ma insel eu?

As aprecia daca mi-ai da si mie niste poze cu interiorul sa vad ce cosulete ai facut pentru mediile filtrante .

Ma tenteaza si pe mine ceva de genu dar doar dupa ce ma lamuresc total.
Sponge Bob e cea mai mica problema din acvariu ala..
Lasa-l acolo si il ascunzi cu plante mai tarziu..
cred ca ar arata foarte bine cu o lampa suspendata.

Pentru idei de amenajare citeste cateva jurnale si analizeaza pozele poate iti vin idei.
Daca nu vrei neaparat sa plantezi acvariul verifica pe la ciclide diverse decoruri. Aici dezavantajul ar fi ca nu e prea mare acvariul.
Ideea principala e ca trebuie sa fie pe custul tau si sa para cat mai natural.

Cred ca gasesti destula inspiratie pe forumul asta.

Nu uita de filtru si incalzitor
click aici http://www.acvariu.ro/forum/forums/show/1.page
in stanga sus unde scrie Forum Index>>Coltul incepatorului imediat sub e un buton pe care scrie NEw Topic

spor
salut

Ca sa primesti si raspunsuri pentru problema ta deschide un topic nou !
eu am facut unul pentru testoase dar nu am mai dat cu vopsea peste. din cate stiu se folosesc doar vopsele pe baza de rasini
aici va trebui sa te sfatuiasca un plantator mai avizat decat mine. inca nu am co2, fertilizanti etc. in orice caz nu te lua dupa vanzatorii din petshopuri ca aia doar isi vand pamantu de gradina ca fiind de acvariu.

edit: vad ca pana am scris eu ai primit raspuns
ti-am dat pm ca sa nu se creada ca fac reclama sau ceva
din ce am vazut si eu si din ce am mai citit pe aici cele mai ieftine chestii sunt la marbotrade
sau la magazine online de gen petshop..
eu cred ca tot mai usor e cu capac din PVC / plexiglas sau comatex(parca asa se cheama)..eu am facut unu din PVC si chiar daca las o parte deschisa tot se formeaza ceva condens.
In plus un capac din materiale plastice e mai usor (ca masa) si e mai usor de umblat / modificat mai tarziu. e mai usor si cu furtunele de la filtru extern sau de la CO2 etc.

Deci parerea mea mai bine pui intaritoarele la cam 3/4 cm si faci un capac din alte materiale plastice pecare sa poti monta cu usurinta mai multe neoane , reflectoare, ventilatoare si orice altceva iti mai trece prin cap...
mai erau cateva topicuri cu privire la inataritoare. Da un Search si gasesti printre primele rezultate.
La colturi nu ai nevoie de intaritoare daca siliconul nu are bule de aer in el. De obicei intaritoarele se pun pentru a oprii curbarea sticlei si deaia se pun longitudinal cu intaritoarea asezata pe cant . sper ca ai inteles ideea
crevetii au ajuns la mine sanatosi si vasneti..Multumesc din suflet lui Gabi si ape liumpezi!

sper sa ajung si eu in stadiul de a face donatii altor pasionati incepatori.

Multumesc si pentru multitudinea de plante.
ai pm
daca tot ai ajuns in punctul asta eu te sfatuiesc sa faci 2 fasii de sticla si sa refaci intaritoarele longitudinale..e mai usor acum pentru ca te poti folosi de cele vechi ca suport pentru astea pana se usuca siliconul.deabia dupa aia lipesti si pe aia transversala peste ele si ai scapat de dureri de cap . din cate stiu eu siliconul de acvariu se usuca la suprafata in 24 de ore dar e complet matur la aproximativ 2 saptamani...asa ca trebuie sa ai rabdare daca vrei sa faci treaba buna si sa scapi de griji.

Nu cred ca s-au dezlipit de la caldura ci din cauza ca a fost prea mica suprafata de contact si implicit cantitatea de silicon dintre geamuri. Eu am la acvariul testoaselor niste pietre lipite pe insula si deasupra am un bec cu infrarosii care incalzeste zona mult mai mult decat o face orice neon si siliconul nu isi schimba sub nici o forma proprietatile.

ps : uiete mai multe informatii http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/149.page
m-am alaturat si eu comunitatii acvaristilor de cam 2 luni..pana acum sunt foarte incantat de acest hobby.
Am inceput cu un acvariu de 100L in care am cativa vivipari, 2 corydoras , si niste neoni .. pana acum pestii nu au avut niciun fel de problema ..plantele nu prea o duc stralucit dar intentionez sa fac o instalatie de co2 , sa adaug si niste fertilizanti si inca un neon eventual un t5 ca vad ca fluora t8 nu prea e suficient de unu singur.
Filtru deocamdata am optat pentru unul extern DIY gen sump care se comporta foarte bine deocamdata..

Ma bucur ca fac parte dintr-o comunitate dispusa sa ajute si pe incepatori ca mine .
Inca o data Sarbatori Fericite! si bineinteles Ape limpezi!
poate nu ajut foarte mult dar intaritoarele nu se lipesc pe muchie??/ma refer la alea longitudinale..dupaparerea mea doar asa impiedica acea curbura a sticlei...eu unu n-am mai vazut intarituri puse ca in pozele alea..

va rog sa ma corectati daca gresesc..

Forum Index » Profile for sv_costin » Messages posted by sv_costin
Go to: