[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: sv_costin
Forum Index » Profile for sv_costin » Messages posted by sv_costin
gasesti la orice magazin de bricolaj Bricostore, praktiker, hornbach, baumax, obi etc am vazut cam prin toate de la grosimi de 2 mm ..De obicei sunt asezate pe la tamplarie, pal melaminat /
oricum nu e cam mare temperatura oare???
Salut.
Pana nu pui poze nu te credem
urmareste sectiunea de vanzari de pe forum si sigur vei gasi plantele pe care ti le doresti. daca nu incearca la hornbach si la unele zoomania.
ciclarea o poti face si fara bacterii din comert. pestii cel mai bine ii adaugi cam dupa o luna de la punerea in functiune a acvariului cu filtre ,plante, substrat, iluminare etc.
bine ai venit..
Cam putin spatiu pentru africani..
uite ici un topic de-al meu in care aveam aceeasi idee
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/23268.page

Orice ai elege asteptam poze
Bine ai venit!
Daca tot ai facut o gaura in perete cat China poate faci si un acvariu mare cat China! ( Deabea astept pozele)
In ce priveste ajutorul sunt sigur ca iti vei gasi sfatuitori demni de luat in seama.

Dumnezeu sa ma ajute, ca n-am stiut in ce ma bag, insa sper ca aici voi gasi persoane ce ma pot scoate la liman.

Daca nu, te ajuta Porcu, kirucd, koala si alti zei de pe aici cu experienta si bazine cat sa te scalzi in ele( sa ma ierte ceilalti dar doar numele astea au venit in 5 secunde).

Bafta maxima!
de ce ai filtre si incalzitoare mai multe? nu circula apa cum trebuie intre compartimente?
Nu poti vopsi despartitoarele cu un spray care sa nu fie toxic??? asta ca sa nu mai adaugi alte materiale..
Arata super si pestii si acvariul.

Flotine tata nu mai tipa la noi.: si foloseste cu incredere .
"Bine" ai venit!
daca te gandesti pe termen lung cred ca mai bn jbl cu t5
lampa e pe 2xt8 mai mult ca sigur vei dori sa schimbi t8 cu t5 pe viitor

eu am totusi o intrebare.
daca pui un reactor de genu pe returul unui filtru si in acelasi timp folosesti si un spraybar pe acelasi furtun nu pierzi mare parte din CO2 din cauza spraybar-ului?
bietul koala dupa ce trebuie sa isi inghesuie mainile intr-un "tablou" mai este si stresat de noi cu caterinca...si oricat de facator de minuni o fi Koala nu cred ca poate face mare lucru acolo..Din ce vad eu omu e un acvarist serios , sper sa nu ajunga in situatia de a-si pune la semnatura asemenea "acvariu" ..
Inca o idee de ce poate sa adauge acolo ar fi o testoasa.
deci nu sunt singuru care si-a imaginat o ferma de furnici acolo))
Stiu rezolvarea ....Baga un SpongeBob..)) o sa arate bestial in oglinda..
si ce se intampla cu simbolistica atunci cand donezi pestii???
trebuia sa fie ferma de furnici...
ancistrusi parca era cineva la vanzari care avea foarte multi pui..
am adaugat un 840 cu ceva material reflectorizant lipit in spate pe capac si un 865 cu reflector solar reflect . "la ochi" nu mi se pare prea mare diferenta facuta de reflector, dar voi vedea pe viitor.
Multumesc tuturor de sfaturi.

Daca plantele easy nu merg la combinatia asta cauta problema in alta parte, nu la lumina.

Sunt sigur ca nu e doar de la lumina.
Deja vanez pe forum manado de vanzare pentru o refacere a acvariului dar pana acolo mai sunt bani de strans si pentru ceva fertilizare si poate si niste Co2 mai mult si mai bine dizolvat.
eu cred ca adaugarea de poze ar trebui trecuta in regulament ca obligatorie cel putin pentru cei care nu sunt chiar la primul acvariu.
ca la noi astia mici e jale. la cei mai "batrani" iti curg ochii cand vezi pozele..
mi-am comandat si un reflector JBL in speranta ca mai castig putin la luminozitate.
o sa incerc o perioada cu 840+865
daca nu merge bine incerc si 827+825
daca nici asa nu merge mai strang bani de niste neoane JBl sau altceva special de acvaristica..
scuzele mele .
Acvariu 112L brut 80*35*40
Neoanele au aproximativ 18 W fiecare ( au 60 cm).
neoanele t8 unu e osram unu Philips
Mai am gasit in Obi si un osram 965 la 40 de lei.

Lungimea acvariului e nasoala...Am gasit neoane de 75 de cm doar la 70 de lei sau mai mult T8 si nu prea imi permit 2 bucati.
ce combinatie e mai buna la plante easy ? Co2 de la bomba cu gelatina si dizolvare 100% . Pana acum fara fertilizanti
oricare din aste pot fi folosite ca pompe de ridicare a apei.. Cu resun 2500 am 2 experimente nereusite de sump. Nereusite din motivul ca la ambele pompe resun sp 2500l au cedat intai axul rotorului si dupa si rotoarele in aproximativ un an..in cazul meu dupa 6 luni deja zgomotul devenise substantial mai mare decat la inceput.
Acum am 2 pompe evo 3 de care sunt multumit ( una o am de 4-5 luni si ridica apa din sump la o inaltime de 1.2 metrii si una de 2-3 luni care scoate apa din alt sump asezat la acelasi nivel cu acvariul ). Inca astept sa vad cum se comporta dupa un an.

Forum Index » Profile for sv_costin » Messages posted by sv_costin
Go to: