| Message |
|
|
|
Ma refer aici nu la 2 exemplare, ci mai degraba ce ciclide nu depasesc sa zicem 7 cm la maturitate.
|
 |
|
|
|
gasesti la bricostore, praktiker si restu de magazine de bricolaj..Asteptam sa vedem ce iese
|
 |
|
|
inca un lucru care m-a surprins: crevetii n-au avut nimic. isi vedeau normal de treaba . Aveam impresia ca sunt mult mai sensibili.
Acum mi-am invatat lectia si anume ca nu toate scurtaturile ajung unde vrei. Le-am fiert si acum stau la apa rece scufundate pentru cel putin 2 saptamani. Pana atunci poate reusesc sa cumpar niste teste ca sa nu mai omor iar niste pesti nevinovati
LE: Buturuga in cauza- voiam sa o las asa in sus cu muschiul ala pe ea ... dar evident nu mai avea loc si capacul cu neoanele...
Uploaded with ImageShack.us
dupa retezarea partii de sus
|
 |
|
|
|
deja pestii care au ramas au revenit la normal.
Problema e ca nu stiu daca faptul ca am umblat in acvariu i-a afectat sau buturuga a eliminat ceva.
Cat mai curand o sa caut si niste teste ca vad ca fara te uiti la pesti cum fac pluta.
e posibil ca aquabasis si pietrisu sa se colmateze in doar 2 luni si sa faca bacterii anaerobe sau alte chestii daunatoare?
ca daca e asa cat de curand cumpar manado si scap de pietris si aquabasis.
|
 |
|
|
|
problema mare ..doua buturugi le-am pus la fiert in apa sarata intr-un vas .sunt nevoit sa le rotesc pe toate partile ca sa fiarba macar putin toate ramurile.
Problema e alta.
Una din buturugi am curatat-o de coaja cu o perie de sarma cat am putut de bine pana a ramas aproape alba si am bagat-o in acvariu.
Dupa nici doua ore pestii pareau toti apatici. Am crezut ca sunt stresati din cauza ca am umblat in acvariu.
Dupa o juma de ora au murit 2 neoni . Pana acum n-am mai avut niciun peste mort in acvariu nici macar la inceput.
Oare vita sa fie de vina? sau cumva pietrisu si acuabasis de sub el s-au colmatat si cand am umblat eu au eliberat ceva amoniu sau alte porcarii prin apa.
Pesti stau toti ori pe substrat ori la suprafata . cativa pui de guppy sunt iarasi foarte afectati( inoata intr-o parte). Din pacate nu am niciun fel de test de apa sa vad ce s-a schimbat.
Oricum am scos buturuga, am bagat o piatra de aer in apa si am schimbat 50% din apa. acum la cam 1:30 de la schimbul de pa parca si-au mai revenit putin..
Ce sa fie oare?
|
 |
|
|
|
problema e ca nu am vas de lungimea aia sa o fierb . O sa incerc sa o oparesc putin si dupa aia o mai las in apa vreo saptamana.
|
 |
|
|
|
pai am luat-o cu totul
dar ramuri nu avea decat retezate foarte aproape de buturuga si cativa lastari. partea de sus o sa o tai si o sa o asez pe post de pestera pe fundul acvariului..
Ramane intrebarea daca sunt ceva toxine in vita de vie daunatoare ..
|
 |
|
|
la cata gaura am facut ar trebui sa zica mersi ca i-am sapat juma de loc..  )
acum trebuie sa vad cum le tratez ca sunt destul de mari si nu am in ce sa le fierb..
daca decat le curat de coaja are ceva? Pot fi afectati pestii de vreo chestie din vita?
|
 |
|
|
job done...  vecinu o sa gaseasca doar o gaura mare....de fapt doua...
|
 |
|
|
desi a inceput sa ninga ...cred ca o sa ma duc sa sap dupao buturuga de vita..poate fac si niste poze  )daca nu raman impotmolit in noroi.
inca o data multumesc de indrumari
|
 |
|
|
|
am presupus ca fiind esenta tare lemnu de salcam elimina mai mult tanin. poate m-am inselat. Ce- i drept nu am avut-o si in alt bazin fara testoase, doar cu apa curata.
|
 |
|
|
|
si eu mai am ceva experiente ( din nefericire nereusite)
Prima buturuga folosita a fost o radacina de salcam pe care am folosit-o la testoase. Am fiert la ea o zi intreaga cu apa sarata bine de tot . Dupa un an tot imi ingalbenea apa si plutea.
urmatoarea a fost o uscatura gasita langa un rau. Nu ingalbeneste apa dar pluteste desi a stat in apa cam un an .
si in fine ultima tot de pe rau dar nu prea imi place forma. asta nu ingalbeneste apa dar desi fiarta si asta vreo 12 ore tot se incapataneaza sa pluteasca.
Asa ca de maine ma ocup de cautat una de vita de vie cu care sa incerc
|
 |
|
|
ms de sfat .Maine ma duc sa "sap" via vecinului
|
 |
|
|
|
in curand ( dupa dezghet) vreau sa caut o radacina mai speciala .
Intrebarea mea este ce lemn ar fi mai recomandat. Am posibilitatea de a alege cam orice fel de buturuga. Stiu de exemplu ca salcamul elibereaza foarte mult tanin si verde si uscat.
Deci in concluzie ce ar trebui sa scot din pamant?
|
 |
|
|
|
daca are cineva niste siporax in plus folosit/nefolosit la un pret decent as fi dispus sa cumpar cel putin 2l
|
 |
|
|
|
Sunt mai scumpe alea cu capac/stand etc.. Cele simple nu sunt mai scumpe . e cel mai ieftin magazin din cate am vazut la capitolul asta .
un alt exemplu: filtru jbl e901gl e 420 de lei adica mai putin decat cel mai mic pret casit de shopmania.
|
 |
|
|
|
mai bn il cumperi din hornbach
|
 |
|
|
|
la fel ca si pe ceilalti cu acvarii mai mari.
In functie de magazinul de bricolaj pe care il alegi. la calcullele mele pe diaemtru 110 si cu o pompa fara pretentii mari te duce cam 100Ron . poate putin mai mult. Dar Atentie fara medii filtrante . Daca mai adaugi cel putin 5l de siporax la 27 de lei/ L ...depasesti 200RON
|
 |
|
|
|
nu cred ca e furnizor direct ci doar magazin care vinde cantitatea aia si face reducere . am gasit pe shopmania cu 1100 parca
cum spuneam mai sus cand se imparte cantitatea aia la aproximativ 10 persoane pretul ajunge tot pe la 30 lei / litru deci nu e nicio smecherie
|
 |
|
|
|
bine bine dar daca cine l-a folosit 2 ani fara filtrare mecanica buna nu a infundat toate porozitatile alea?? Cum il poti curata?? Daca ar fi refolosibil la infinit nu cred ca s-ar mai gasi de vanzare sh .
|
 |
|
|