| Message |
|
|
|
eu ma gandeam si la varianta cu hot glue, dar nu stiu cat de bine sta lipit pe aluminiu. a incercat cineva? pistol am, trebuie sa caut lipici, deci daca ar merge ar fi perfect
|
 |
|
|
Cred ca o sa migalesc la gauri, pentru ca vreau sa am posibilitatea sa schimb leduri fara sa stric radiatorul  .
fiecare sir de leduri are mai putin de 1000mA deci nu am leduri de 3 A. O sa caut un utp mai bunicel.
lampa e pentru plantat.
|
 |
|
|
|
au venit si ldd-urile meanwell.
Mai are cineva pcb in plus? contra cost bineinteles. Am incercat sa fac din placa doar cu gauri, dar nu iese treaba chiar finuta.
Care ar fi cea mai buna metoda de fixare a ledurilor? cu gauri si filet dat cu tarod sau lipire cu adeziv?
Ce fir sa folosesc pentru leduri? merge cu utp sau trebuie ceva mai gros/flexibil?
|
 |
|
|
pana acum prima idee de aranjament ar fi asta, desi cablajul nu este deloc usor de realizat

|
 |
|
|
Ca sa nu mai complic si mai mult topicul de aici http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/120/36513.page am decis sa fac altul.
o sa respect indicatiile primite in acel topic. Inca mai comand unele componente, altele sunt pe drum.
Pana acum am :
- arduino mega cu touchscreen care asteapta programarea
-radiator aluminiu
-ledurile
-multa nerabdare
Acum incerc sa gasesc o asezare a ledurilor care sa ma ajute sa uniformizez lumina pe toata lungimea de 80cm a acvariului si sa ma ajute putin si la cablare.
Aici sunt binevenite sugestiile .
am asa :
10 leduri Cold white
8 warm white
2 hyper red
2 red
5 royal blue
4 blue
4 hyper uv
3 uv
5 cyan
5 far red
|
 |
|
|
|
dimensiunea acvariului este exact ca la cele vandute de Hornbach (eheim ) . acestea au intaritoare pe lungime. la grosimea aia a sticlei sunt necesare. la dimensiunea asta iti spun sigur ca o sa ai probleme cu iluminarea pentru ca nu vei gasi neoane de lungimea potrivita. Doar juwel produc unele care au 74 cm, in rest vei avea ca variante ori de 56 cm ori 85cm.
Standul cred ca rezista, mai ales ca are si perete interior.
|
 |
|
|
gata . au sosit una bucata arduino mega cu display si ledurile.
acum caut radiator. as prefera sa iau de undeva de pe la noi, sa vina mai repede.
Oare asta face fata? http://www.adelaida.ro/radiator-al-1000x165x35mm-rad-a4291-1000.html
Ldd cred ca le iau pe alea de la coralux, dar trebuie intai sa mai verific specs pentru leduri sa vad cum le grupez.
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
eu inca nu am inteles cum se foloseste un montaj cu Ldd.
imi poti da un exemplu pentru 1 rand de leduri dimabil din lampa ta?
vad ca un ldd 1000h de la coralux are input intre 9 si 56v si output 2-52v . outputul se seteaza din controller? adica in functie de ce voltaj scoate LDD pentru toata seria de leduri se realizaaza dimmingul?
|
 |
|
|
am facut ceva similar. m-am oprit din lipsa de timp la controlarea unui ventilator din capac in functie de temperatura si la afisarea acesteia pe un display 4X20.
termometru gasesti deja waterproof (eu am gasit pe olx cu 35 de lei parca). daca nu te grabesti poti cauta si pe aliexpress. de obicei iesi mult mai ieftin. https://www.robofun.ro/senzori/vreme/senzor_temperatura_DS18B20
pentru lumina ai nevoie de relee. (numarul depinde de ce tip de lumina ai). coolerele le poti controla PWM folosind un circuit cu MOSFET. o sa mai ai nevoie si de alte componente gen rezistori, diode, capacitori, mosfeti.
Daca nu ai cunostinte pe care sa te bazezi legate de curenti mai mari si cablaje de 220V nu ti-as recomanda sa lucrezi la partea de lumina inca.
|
 |
|
|
|
dragut, dar mai e mult pana acolo. un controller de genu asta si cu ph si alti senzori e deja next level, dar vom ajunge si acolo.
eu inca mai ma bat cu gasirea ledurilor. cred ca o sa incerc sa le gasesc pe toate pe aliexpress.
as vrea ca in primul proiect de genul asta la care lucrez, macar pana inteleg mai bine partea de dimare, alimentare, sa nu folosesc leduri scumpe.
|
 |
|
|
ok, m-am apucat de cautat ledurile.
am totusi unele nelamuriri. de exemplu: far red am gasit la steve leds http://shop.stevesleds.com/SemiLeds-Far-Red-3W-Brand-NEW-8794102596.htm de 3w cu 2$ si la led tech https://www.led-tech.de/en/High-Power-LEDs-Osram/Osram-Oslon--SSL/OSRAM-Oslon-SSL-80-Far-Red-on-Star-LT-2520_206_207.html de 1w cu 3E . in lista de mai sus la cele colorate nu e specificata puterea ce ar trebui sa aleg?. as fi vrut sa comand pe toate de la led-tch, dar nu am gasit pe cele hiper uv, uv si cyan.
majoritatea ledurilor colorate de la led-tech au ~1w.
LE: oare ar fi mai bine sa fac propriul topic? sa nu mai incurcam si mai mult lumea care urmareste proiectele tale?
|
 |
|
|
|
super tare. merci mult .
controller as vrea sa incerc sa folosesc un arduino. ma atrage mult si partea de a programa eu ceva, desi exista 80% sanse sa ratez.
ma apuc de cautat.
poti pune o poza cu lampa finala?
|
 |
|
|
|
pe undeva am pierdut sirul de date al acestui proiect. cum merge lampa de 80cm ?
vreau sa fac si eu ceva similar, dar nu am inteles cate leduri de fiecare culoare ar trebui sa folosesc si cum sa le asez cat mai eficient.
acvariul meu are 80 x35 x 40. in urma experimentului ce m-ai sfatui sa cumpar (numar de leduri / culori)?
|
 |
|
|
S-au cunoscut deja  ). nu stiu daca s-au prins ce-i trage de ochi inca. merci frumos de animale
|
 |
|
|
|
au. am uitat complet. da inca ii mai vreau. am trimis pm
|
 |
|
|
|
Salut, daca mai sunt pana luni i-as lua eu. am destule plante de devorat pentru ei.
|
 |
|
|
|
s-au dat. mai apar altele saptamana viitoare.
|
 |
|
|
se doneaza in seara asta sau maine dimineata(pana in ora 9) gramada asta de plante:
donatie valabila in zona dristor / McDonalds
plantele sunt scoase acum din acvariu, cred ca ajung si pentru mai multe persoane .
|
 |
|
|
pare la fel. o sa ma uit mai sigur cand ajung acasa.
daca nu ma insel asta e exact modelul http://www.tucradio-acvariu.ro/index.php?route=product/product&manufacturer_id=8&product_id=51
diseara o sa ma joc putin la ea si o las putin pe direct sa vad cat de tare se incinge. pe ea scrie si Tf < 90 deg .oare asta inseamna temp maxima?
|
 |
|
|