| Message |
|
|
Buna seara!Scuze daca nu este locul potrivit pt a posta,dar am zis ca nu are rost sa mai deschid un topic pt o singura intrebare.De fapt mai multe  .Acesti pestisori traiesc neaparat in bancuri?Sau as putea tine sa zic vreo 4-5 bucati?Daca da.Cam ce dimensiuni ar trebui sa aibe un "nano".Ma gandesc asa la un proiect nano in care sa tin numai Microrasbora galaxy.Suna bine?Este realizabil?Se simt pestisorii bine asa singurei?Imi plac la nebunie si vreau si eu neaparat,si ar fi o scuza sa incep un nano nou daca este posibil  .
Multumesc anticipat!
|
 |
|
|
Ma bucur ca Grigore este bine.Am urmarit evolutia.Poate si boala influenta comportamentul lui cand vedea aparatul.Al meu o ia razna cand vede un pix albastru.Nu stiu de ce,chiar si cand scriu la birou face pe nebunul.Trebuie sa schimb pixu ca sa se linisteasca.Arata bine,arata sanatos  .Sper din tot sufletul sa nu mai fie probleme  .
Bafta!
|
 |
|
|
|
Salut si bine ai venit!
|
 |
|
|
ArcaPet este situat pe Bulevardul Stefan Cel Mare Vis-a-vis de magazinul Germanos.Este pe partea trotuarului cu ruine,este acolo un "gang".
O poza cu harta,punctul "A" reprezinta locatia : http://i.imgur.com/Pfg12.jpg
Are pe un perete acolo un afis mare cu magazinul.
Si ca sa te ajut cu dilema pestisorilor.Neonii cresc mari,iar la 15-20 care ii vrei tu,la un moment dat se va face inghesuiala.La fel si in privinta viviparilor[xipho,molly].Pt tine as recomanda niste corrydoras[sanitari],in numar de 3-4,eu am 2 si le merge super bine,dar multa lume recomanda mai multi deoarece sunt pesti de grup.Aici depinde de tine.Si alti pestisori as recomanda de talie mica,pesti ca rasbora arlechin,boraras brigittae,ruby tetra,Microdevario nanus si nu in ultimul rand superbii microrasbora galaxy,la pestii astia nu mai ai nevoie de altceva,sunt foarte frumosi,spectaculosi cu un ritual de imperechere splendid.Eu caut de mult timp dar din pacate nu am reusit sa gasesc.Deci ca rezumat : 2-3 corrydoras[de care vrei tu albino,eques,panda,paleatus,aeneus,voalati etc] si intre 5 si 10 din pestii mentionati mai sus.
|
 |
|
|
|
Nu vopsi pe interior,cel mai bine,pune autocolant pe un carton de marimea unei laturi si lipesti cu banda dublu-adeziva.Pestii nu vad acea reflexie,numai noi o vedem fiindca suntem in afara apei.Incearca sa adaugi mai multe plante.Iti recomand petshop-ul din Stefan cel Mare "ArcaPet".Domnul Ovidiu sigur te va ajuta,plantele sunt ieftine si orice problema ai,el are solutia.Este un om deosebit.Ce filtru ai?Daca nu este ciclat iti recomand sa donezi pestisorii deoarece se v-or imbolnavi in timpul procesului de ciclare.
|
 |
|
|
|
Buna Alex!Si bine ai venit.Ai facut un lucru bun sa scoti acele scoici din apa.Pt inceput pot spune ca ai acolo niste xipho[cei rosii] niste molly [cei negri] si niste neoni [cei colorati].Ce am sa te rog e sa precizezi ce fel de iluminare ai si volumul acvariului.
|
 |
|
|
|
Superb!
|
 |
|
|
Da de pe internet faci comanda,iar plante nenea bitanu are o oferta super aici : http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20487.page,vezi si userul Rebella tot de la sectiunea vanzari.Daca stai cu ochii pe sectiunea vanzari sigur prinzi niste oferte foarte bune.Bafta!
|
 |
|
|
CcC wrote:RCS poate ...
RCS = Red Cherry Shrimp.Deci..tot aia.
Scuze de off topic catalin.Spor la vanzare.
L.E. acum mi-am dat seama ca la titlul postului te refereai.
|
 |
|
|
stefanp wrote:Nu stiu Florena ce fel de fertilizant e, daca e micro, e ok (personal am pers pe linia de la jbl). Macro nu cred ca e momentul sa incepi.
Sera contine microelemente si Fe.Folosesc eu.Desi e parfum pe langa alti fertilizanti,daca scapi mai mult,patesti ca si colegul cu problema.
insane13 wrote:Banuiesc ca cel care a trimis plantele le-a trimis cu tot cu alge....
Este o posibilitate,poate chiar cea mai plauzibila.Intra cumva lumina naturala in acvariu?
In principiu daca urmezi schimburi de apa mai frecvente si adaugi EasyLife EasyCarbo ar trebui sa scapi de ele.Nu este scump,25 RON flaconul de 250 ml.Eventual daca o planta este asaltata de alge,o scoti si o pui intr-un castronel cu apa si pui Easy Carbo direct pe ea cu seringa.Eu asa am facut cu niste Bacopa Caroliana cu alge brune si am scapat de ele in 48 de ore
Bafta!
|
 |
|
|
In scop medical nu am auzit,dar ce iti pot spune e ca acesti viermisori pot fi purtatori de diferite boli.
Prezinta-te si tu la rubrica "despre noi" si apoi deschide un topic la "Coltul Incepatorului" in care sa iti prezinti acvariul.Si treceti si locatia la My profile.
Regulament : http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/59.page
O zi buna iti doresc!
|
 |
|
|
narcis wrote:Nu neaparat, la mine de exemplu masculul alearga tot ce este mai mic decat el, dar cand da de ceva mai mare se potoleste instantaneu  .
Pai asta e problema,femelele de molly sunt duble fata de el  .
|
 |
|
|
Da stiu,am avut mult mai multi  dar am scapat de ei,vreau sa raman cu rasbora.Si sunt sigur ca este guppy deoarece curteaza femela de guppy.Deci comportamentul lui poate fi influentat de aglomerare?
|
 |
|
|
|
Am un mascul de guppy care imi tot ciupeste femelele de molly.Nu tare dar indeajuns sa le tina muscate cam 2 secunde.Este ciudat ca guppy n-au o tangenta cu agresivitatea.Culoarea lui este neagra cu reflexie albastra,dar tot corpul este negru nu doar coada.Intreb aici fiindca m-a impins pacatul sa intreb in piata si toata lumea era "smartass" cu replici de genu "Dute ma d'aici,inseamna ca n-ai tu guppy acolo" [exemplarul acesta il cumparasem de la tipul care a dat replica.Si multe alte replici obraznice si cu ton "grandios" cum ca eu as fi prost si ei Takashi Amano.
Sper sa imi spuneti ce as avea de facut.
Acvariul are 28 de litri si este populat cu 2 guppy,3 molly si 5 rasbora.
Multumesc anticipat!
|
 |
|
|
fakemoth wrote:Hahah - dap, sotia o sa o ia razna  daca vede ceva bazdaganii prin casa - urla si pe sarmanii paianjeni iti dai seama cum ar face la tubi  Ma gandeam ca poate sunt unii care vand hrana vie ca pe vremi - as fi interesat sa iau legatura (doar daca cresc personal, nici gand culeasa de pe baltile/canalele crisurilor).
Pai tubi tot de acolo provin,eu am vazut acum 2 ani un nene din piata cum culegea tubi dintr-un lac din afara Iasiului,lacul la vremea respectiva fiind aproape secat.Ii lua din namol.Dar cred ca e mai lejer sa cumperi decat sa te afunzi dupa ei 
|
 |
|
|
|
Buna!
Am mai auzit de probleme cu nisip decorativ.Iti recomand nisipul de quartz,nu numai pentru ca este natural,dar se mentine foarte bine.Eu il folosesc si sunt multumit.Si un mic sfat : inainte sa bagi orice in acvariu,spala in cateva ape bine bine.Eu am spalat nisipul pana ce a iesit apa limpede.Nu am folosit nisip decorativ de asta mai fancy,deci nu ma pot pronunta ca e bun ca nu e bun,dar ce pot spune e ca nisipul quartzos rules!Cat despre filtru,si la mine a obosit de tot pompa de la un filtru,mergea tot mai incet tot mai incet,pana ce nu a mai mers.Las pe alti colegi mai experimentati sa se pronunte.
In rest proiectul tau suna promitator.Bafta si ape limpezi!
P.S. Treci pe la rubrica "despre noi" si prezinta-te si trece-ti locatia la profil,sa stim in caz de ceva probleme unde sa te trimitem sau poate te ajuta un coleg din zona!
|
 |
|
|
|
Cea mai buna solutie ar fi cea propusa de Iulian.Du-l la o farmacie veterinara,am vazut si papagali lasati acolo pt ingrijire cat stapanul nu este acasa.le spui cum si ce sa faca si ai rezolvat treaba!
|
 |
|
|
|
Desi as avea si eu o idee de un nano mult mai mic,las competitia intre cei mai maturi.
Acum nu stiu daca e o idee buna dar Paedocypris progenetica ar merge ca un locatar.Este o parere documentata rapid,daca am gresit cu ceva corectati-ma,o sa continui sa ma documentez despre aceasta specie.
|
 |
|
|
|
Bine ai venit!
|
 |
|
|
Deci clar!Nenea Iulian Nano Master!Felicitarile mele pentru idee,ingeniozitate,ambitie,rabdare etc,sunt prea multe.
Sunt foarte curios cum evolueaza.Stau de cand ai pus pozele pana acum si ma uit la poze.
Sunt speechless.Bravo! 
|
 |
|
|