narcis wrote:@scorpionul Poate ma lamuresti si pe mine cum vine treaba cu apa aia ciclata din petshop? Si cum crezi tu ca ar putea transporta si daca se merita sa ia "apa ciclata" sa faca schimburi la un acvariu de 250 litrii?
@xenon Fierberea apei nu este o solutie viabila, apa nu se fierbe, nu faci mediu steril, pune mana si mai studiaza.
Ar fi bine inainte sa dati sfaturi sa fiti siguri ca macar ceea ce spuneti....ma abtin.
M-am referit la adaugarea apei sterile in caz ca este ceva in apa ce dauneaza pestilor.Sa ramanem pe subiect si sa il ajutam pe om.
Am cautat pe internet,si am gasit ceva rezultate in privinta sticlei ultraclear.Uite o imagine care dupa parerea mea arata diferenta intre cea float si cea ultraclear :
http://i00.i.aliimg.com/img/pb/613/962/389/389962613_557.jpg DAR nu am vazut-o niciodata pe un acvariu,v-oi mai cauta si v-oi veni si cu alte rezultate in cazul in care nu iti v-a raspunde nimeni pe subiectul acesta!In rest proiectul suna si sunt sigur ca v-a arata superb,multa rabdare si bafta!
Poate e o boala avansata in timp,daca e anemica si se lasa dusa de valuri,sta pe fundul apei toata ziua si nu mananca e bolnava.Am patit si eu asa cu niste barbatusi.Acum intrebarea cheie este : respira greu?Adica da din branhii greu?Daca da atunci e aceeasi problema ca si la mine,cel de la pet-shop mi-a zis ca e un parazit/infectie la branhii.Mi-a dat o pastia galbena dar nu am puso fiindca am doar femele si nu au probleme,am un topic deschis dar nu mi-a zis nimeni nimic.
Teoretic daca il lasi sa isi revina din soc ar trebui sa supravietuiasca.Grija mea este sa nu se fi lovit de la cazatura.Oricum supravegheaza-l si ii tinem pumnii!
Dupa ce am facut schimbul saptamanal de apa am observat ca face o "spuma",adica bulele care le face piatra de aer nu se mai sparg si ramane ca o spuma la suprafata,restul e bine.Pestii sunt ok,plantele sunt ok,doar acest amanunt ma deranjeaza.Ce poate fi?
Din cate stiu la molly trebuie sa apara pe burta o pata maro,si eu am tinut izolata o femela cu burta mare crezand ca o sa faca pui,dar nu a facut si am zis ca nu are rost sa o mai chinui in maternitate,si are burta mai mare decat la a ta.O intrebare offtopic,nu ai probleme cu algele?se vede un geam = lumina naturala.
SI tata a avut acvariu cand eram mic,din cate tin minte 15 litri si avea 40 de xipho,si au murit toti intr-o noapte.Ideea este ca ai pesti de talie medie sa le spun care cresc destul de multisor dupa cum ti-a explicat colegul nostru scorpionul.SI inca ceva,eu din cate stiu barbus tetrazona daca sunt putini se bat intre ei si chiar ataca si alti pesti,corectati-ma daca gresesc.Trebuie sa stea in grupuri de 6-7 ca sa se simta bine [siguri].Eu zic sa nu faci aceeasi greseala care a facut-o tata .Eu iti spun cu cea mai mare sinceritate,si eu am probleme financiare si nu suntem singurii,dar cu timpul incet incet o sa dam un upgrade la un acvariu mai mare,echipamente mai calitative etc.Acvaristica e o boala costisitoare dar si frumoasa.Tot ce mai am de spus e sa ai rabdare si sa urmezi sfaturile date de colegii nostri mai experimentati de pe forum.Ape limpezi!
Daca sunt alge,de ce nu le cureti?Cu o bucata de carpa de bumbac si stergi sticla,eventual iti iei un burete din petshop cu magnet daca nu vrei sa te "murdaresti" prea tare.
Astazi mi-a murit inca un barbatus de guppy,am ramas doar cu femele.As dori sa stiu ce pot face sa verific ce l-a omorat ca sa evit pe viitor,ce teste sa cumpar ce solutie.Am o femela gestanta si am sa o separ ca sa fac rost de barbatusi din nou.Eu plec acus la pet shop si as dori sa imi spuneti ce teste sa cumpar ca sa vedem care e problema.Am sa va las numarul meu de telefon aici,desi nu e indicat sa il postez pe forum,dar am incredere,va rog sa ma sunati si sa imi spuneti!
Multumesc si ape limpezi!
Daca ne-ai putea delecta ochii si cu niste poze .Cat despre ciclare,nu are rost sa ma repet si eu dar iti spun ca eu am facut prostia sa ii pui in a 2a zi.DAR am fost norocos,nu au nimic cei din acvariu dar am avut 2 pierderi,2 barbatusi de guppy.Ca sfat,mai cumpara plante,din cate stiu ajuta si ele la ciclare,corectati-ma daca gresesc!