[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: xenon
Forum Index » Profile for xenon » Messages posted by xenon

@tizzle : din pacate nu mai am,l-am capatat si eu de la un coleg tot asa ce i-a mai ramas si lui,el a luat din baumax am impresia de la sectia gradinarit cu 25 lei/20 kg.
@popescu.cristian10 : Nu am luat in nume de rau ceea ce ai spus si chiar multumesc pentru sfat.Intr-adevar este suprapopulat dar am de gand sa scap de guppy.In privinta neonilor nu mai vreau,sunt ca zebrele,traiesc in bancuri.
@naitsirc : La pui nu ma grabesc,am o maternitate de 12 litri in care sta o femela molly,pastrez pui pt un coleg,pentru mine nu pentru ca si asa sunt multi.In caz ca o sa faca pui in cel mare,ii las in voia sortii,nu am ce sa le fac.Am sa va anunt cand imi fac pui si daca doriti sa ii salvati si sunteti din iasi dau cu cea mai mare placere!
@vereb : Limnophila Aquatica am luat din piata 2 baieti,am fost in pet shop dar nu mi-au placut acolo,pe cel de pe Bulevardul Stefan cel Mare are prea putine plante iar cel din carrefour la fel,nu am fost la carrefour era pentru ca Animax este mai mare dar o sa imi fac timp sa trec si pe acolo dar dupa ce se mai lasa iarna cumplita sa pot conduce si eu [incepator].
@stefanp Fertilizez cu Sera Florena,sunt foarte multumit de el,in 4 zile si-au luat 2 cm plantele.Si astept cu mare placere plante.Mult succes in sesiune!

Acum sa va impartasesc ce ma chinuie de cateva zile incoa.La cati pesti ar trebui sa renunt pentru un cuplu de betta?Daca nu in acest acvariu,sunt dispus sa cumpar altu numai pt betta,cam ce caracteristici sa aiba?Ceva sfaturi?Multumesc.

Si cateva poze :

image image image image image image image image image

Scuze pentru calitatea proasta,nu am o camera foto,sunt facute cu telefonul.

L.E. : Ah si inca ceva,daca puteti gasi ce nume are planta de langa Limnophila Aquatica,am cautat si tot nu gasesc!Multumesc.
Sunt eu interesat,sunt din iasi,este vreo posibilitate?
Nu nici un alt peste nu are simptomele,dar vad ca s-a linistit,am impresia ca era putin cam rece apa,dupa ce am achizitionat incalzitor nu a mai facut.
Ok,multumesc am pus si dupa cateva zile deja se vad rezultate.Recomand!Se poate inchide!
Am scos scoicile.Am mai cumparat azi 5 zebre roz.Nu vreau sa il suprapopulez dar as mai dor vreo 2 perechi de neoni,ar mai avea loc?Astept un raspuns.Multumesc.
O intrebare putin mai off-topic.Esti multumit de nucile de cocos?Schimba ceva la apa cum fac scoicile?Intreb deoarece m-ar tenta si pe mine sa pun una mica.Multumesc.
Am cumparat azi,as dori sa stiu daca a folosit cineva si ce efecte are atat asupra plantelor cat si a pestilor.Multumesc!
pune in maternitate si astepti,stiu ca fac pui o data pe luna,ar trebui cat mai curand sa iti faca
volumul acvariului este de 28 litri,fac tratamentul cu jbl biotopol plus,pompa de aer aqua one,filtru sun sun, temperatura medie 25* celsius,substrat : nisip quartz ,pesti : guppy,xypho,molly,corrydoras albino,toti sunt mici nu au ajuns la marimea maxima si sunt in numar de 14.Cam atat sper sa fie de folos.

L.E : Ca mancare le dau fulgi cumparati din piata,iar plante am Limnophila Aquatica si inca una nu stiu exact numele dar are frunze groase.
Il vad cam singur,ceva solzi "albi" ca si cum s-ar fi decolorat si are un fel de crize tremura si vad ca se cam agraveaza.Acum ceva intrebari :

-Ce boala e?
-Se poate raspandi la alti pesti?
-Il pot vindeca/recupera?
Mai ai neonul?Daca da astept un raspuns si poate ne intalnim!
Stiu ca am deciclat dar am trecut de la pietris la nisip de quartz si a trebuit pregatit tot.mi-am cumparat niste plante din piata si vreu sa le inmultesc,Limnophila Aquatica se numesc si le-am pus in maternitate.Doamna de la care am luat a spus ca se inmulteste singura,cresc radacini si ies pui,o data ce o inmultesc o sa am cu ce sa acopar filtrul.Acum am observat ca filtrul e cam "anemic" desi am curatat buretele in putina apa scoasa din acvariu tot slab,ceva tips?Si un autocolant se gaseste pe forum?
Am un neon de 18W,resursele sunt cam limitate momentan o sa fac upgrade-uri cu timpul eventual o sa inmultesc plantele.Am o mica nelamurire,alaltaieri am schimbat apa toata curatat acvariu si acum observ ceva particule in apa,albe de dimensiune mica.Nu am cu ce sa fac o poza mai calitativa a acvariului eventual un close-up sa vedeti acele "particule".Sunt mizerii banuiesc,cu ce as putea scapa mai repejor?
Buna!Sunt Robert din Iasi si am primit de Mosu un acvariu de 28 de litri;Lung 40 cm/Lat 18 cm/Inalt 45 cm.Ma consider incepator in ale acvaristicii desi am mai avut acvariu cand eram mai mic.
Locatarii acvariului sunt :
-3 Molly - 2 femele si 1 barbatus
-4 Xypho - 3 femele si 1 barbatus
-4 Guppy - 2 femele si 2 barbatusi
-2 Corydoras Albino - aici banuiesc fac sunt inca tinerei nu stiu care e barbatus si care e femela

Ca setup am un filtru de la "SunSun" 200l/h, nu e cel mai calitativ dar pentru inceput isi face treaba si o pompa de aer "Aqua One" .

Si acum cateva imagini neclare :

http://www.imagebam.com/image/c53804170874198
http://www.imagebam.com/image/0190e6170874201
http://www.imagebam.com/image/d9489e170874206

Astept ceva opinii,critici tips and tricks orice este binevenit!

Forum Index » Profile for xenon » Messages posted by xenon
Go to: