| Message |
|
|
|
Eu am sa incerc sa ii vand ca sa imi pot cumpara altii,macar pentru atat,daca nu ii v-oi dona,eventual poate ii v-oi face cadou.Nu stiu nu imi fac planuri ca nu imi ies niciodata.Pana atunci in 28 de litri amarati cam ce ovipari ar putea merge.Ma refer sa intre mai multi,alaturi de niste rcs.Eventual poate imi dati niste nume de specii,ceva mai deosebit.
|
 |
|
|
babanukriss wrote:nu cred ca la vanzare o sa ai succes la xipho molly guppy......
De ce anume?Sunt foarte intalniti?
|
 |
|
|
Si eu ma gandeam la niste ovipari,ceva neoni,mai adaug cateva zebre si niste creveti.Acum sa vad sa ma sfatuiesc in consiliul familial si o sa ii vand.Si chiar ma gandeam la niste Trigonostigma espei ca sunt frumosi.
|
 |
|
|
|
Eu stiu ca e greu dar totusi am sa renunt la vivipari in totalitate si sa raman cu zebre si corry si poate v-oi adauga niste creveti.
|
 |
|
|
|
Buna ziua!Azi cand am venit de la scoala am gasit o zebra roz moarta si cu burta lipsa[probabil mancata].Am vazut cum ciugulea un xipho din ea.Acvariul este de 28 de litri populat cu molly xipho guppy corry si zebre roz.Exista vreo incompatibilitate intre zebre si una din speciile precizate anterior?O alta problema ar fi ca am ramas cu 4 zebre,stiu ca grupul minim e de 6,sa le las asa?Sau sa mai cumpar 2?Multumesc anticipat!
|
 |
|
|
|
Este xipho.Cat despre guppy fara coada,tetra sunt de vina,se tin in grupuri mari de asta au atacat.
|
 |
|
|
stefanp wrote:Zoomania e in Iulius mall, la parter. Cum intri, la vreo 20 de metri faci la dreapta. Se simte mirosul
Si in ambele carrefour-uri la animax incearca.
Si daca nu, poti vedea si la Rebella.
O sa ies prin oras dar imediat ce se mai linisteste vremea asta,e oribil.Oricum va multumesc mult!
|
 |
|
|
stefanp wrote:
xenon wrote:Eu am inceput un mic nano de 12 litri,la momentul potrivit il v-oi posta pe forum,pana atunci caut o cioata mica,si din ce am vazut in petshop e jale,numai bucati mari.Probabil o sa astept mult intarziata primavara si v-oi vedea.Multumesc de ajutor.Daca nu mai are nimeni de adaugat ceva rog sa se inchida topicul!
La noi in Iasi parca la zoomania am mai vazut ceva mititele, pe standul unde e si mancare. In carrefour-uri ai mers? Poti incerca si pe Stefan cel Mare.
Daca nu, cauta printr-un copac si ia o creanga, acvariul e mic si nu iti trebuie ceva mare incat sa afecteze copacul daca iei o creanga din el si nici nu cred ca ii stropesc astia in oras. O fierbi de cateva ori si gata.
Unde anume este zoomania?La domnul Ovidiu de la arca am fost si nu am vazut sa fi avut.
|
 |
|
|
|
Eu am inceput un mic nano de 12 litri,la momentul potrivit il v-oi posta pe forum,pana atunci caut o cioata mica,si din ce am vazut in petshop e jale,numai bucati mari.Probabil o sa astept mult intarziata primavara si v-oi vedea.Multumesc de ajutor.Daca nu mai are nimeni de adaugat ceva rog sa se inchida topicul!
|
 |
|
|
|
Am vazut ca multa lume foloseste lemn ca decoratii pentru acvariu.Si imi place la nebunie!Ce vreau sa intreb este : ce lemn este indicat sa folosesc?prin ce tratamente trebuie sa treaca lemnul?si ce efecte v-a avea asupra apei?[cum au scoicile efect asupra duritatii apei ma gandesc ca si lemnul are].Multumesc anticipat!
|
 |
|
|
popescu.cristian10 wrote:eu nu vreau decat sa ajut,nu vreau sa ne contrazicem aici cu acel schimb de apa la cat timp etc.....,dar eu spun din propia experineta,am zis ca la 5 zile sa nu schimbe apa sa apuce sa se formeze bacteri,in fine poate tu sti mai bine.vreau sa inchiei totusi acest subiect,ape limpezi.
Stefan spune schimburi o data pe zi in perioada ciclarii acvariului,asa se face.Dupa ce acvariul este ciclat se recomanda schimb partial de apa chiar si o data pe saptamana[asta in cazul in care ai plante].
Bine ai venit Bogdan printre noi,ai un acvariu frumos.Sunt putin cam ingrijorat de apa de fantana fiindca am vazut multe multe cazuri tragice in acvarii cu apa de fantana,ea nu are clor dar are alte substante daunatoare[nu oamenilor] dar pentru pesti sunt.Nu stiu exact cum si care sunt acele substante va rog sa postati daca stiti[nu am fost bun la chimie niciodata] dar o sa caut pe net si daca gasesc revin cu un post.Ape limpezi!
|
 |
|
|
|
Bine ai revenit!Suna bine setup-ul,sa asteptam sa se stabilizeze si sa vedem poze.Pana atunci ape limpezi,numai bine!
|
 |
|
|
scorpionul wrote:
xenon wrote:
la mine au burta mare si solzii albi pe burta deci e o sansa sa o vad nu?
la ce pesti te referi?
Molly
|
 |
|
|
scorpionul wrote:nu ai cum sa iti dau seama decat dupa burta mare si patratoasa si inainte si dupa ce a mancat. Altfel pestii sunt negrii si nu poti vedea pata maro, ca de fapt ea e neagra de la nastere. Pata maro inchis se vede doar la pestii semitransparenti.
la mine au burta mare si solzii albi pe burta deci e o sansa sa o vad nu?
|
 |
|
|
scificuss wrote:Posibil si datorita incarcaturii organice mari.
Ce substrat ai si ce filtru, materiale filtrante, debit, volume, etc.
Ca substrat am nisip de quarz,material filtrant ..banuiesc acel "burete" de la filtru nimic mai mult,volumul este de 28 de litri
|
 |
|
|
Pushkatu wrote:@xenon: sunt alge care se dezvolta in masa apei, e putin mai complicat cu ele. Si eu am patit-o si pana la urma am fost nevoit sa refac setup-ul, de asta nici nu ma incumet sa dau sfaturi.
Atunci scuze pentru inducerea in eroare,nefiind prea clara poza am crezut ca sunt doar pe sticla,daca se dezvolta in masa apei ma tem ca nu detin astfel de cunostinte.In schimb v-oi cauta si daca gasesc ceva o sa postez cu cea mai mare placere!
|
 |
|
|
ce aplic eu isi face treaba ;)
Indraznesc sa te intreb,cu ce faci fertilizarea?Imi place la nebunie cum arata plantele!
|
 |
|
|
eugen.popp wrote:Situatia aparent s-a mai imbunatatit de azi de dimineata. Dimineata TOTI pestii inotau la suprafata ca si cum ar cauta aer. Acum doar o parte, plus ca au devenit mai vioi.
Zebra aia a murit cam in jumatate de ora de cand am descoperit-o din pacate. Ma gandesc totusi ca este o coincidenta zebra cu apatia celorlalti pesti. Faza este ca acum 2 saptamani o zebra a sarit din acvariu in timpul mesei si am pus-o imediat la loc, ca eram de fata cand s-a intamplat. E probabil sa fie vorba de aceeasi zebra.
In paralel am inceput sa tund cozile la pistia, ele sunt pline de deseuri (sunt un filtru bunicel de apa, ce sa zic). La ora 5 le dau putin de mancare sa vad cum mai reactioneaza.
Sa le dai putina mancare si daca zici ca plantele au la baza "deseuri" e cel mai indicat sa le tunzi si sa cureti,cred ca asta e problema pana la urma.Acele deseuri daca sunt lasa-te mult timp cam tind sa se strice avand in vedere ca au stat sub plante.
|
 |
|
|
|
Nu prea am cuvinte,un acvariu exceptional si un betta cu o personalitate de invidiat.Se vede ca ai o legatura stransa cu el si sunt sigur ca si el are la fel.Tine-te de treaba si mai delecteaza-ne cu video si poze.Ape limpezi!
|
 |
|
|
Bogdan_Musat wrote:
xenon wrote:Teoretic daca il lasi sa isi revina din soc ar trebui sa supravietuiasca.Grija mea este sa nu se fi lovit de la cazatura.Oricum supravegheaza-l si ii tinem pumnii!
de lovit se prea poate, diferenta de inaltime este de 150 cm, dar nu pare sa aiba semne vizibile de lovitura
inca nu pare sa-si fi revenit
Daca nu apar semne pe corp atunci speram sa fie doar socul de la cazatura care trece bineinteles in timp.
|
 |
|
|