| Message |
|
|
Arata bine,in timp sa grupezi plantele mai in spate,in rest imi place  .
|
 |
|
|
|
Cati litri are acvariul?
|
 |
|
|
|
In pet-shop ma indoiesc ca vei gasi.Intreaba in piata de animale pe cineva de un crescator de killie caci acvaristii se cunosc intre ei si sunt sigur ca ei sunt mai in masura sa te ajute.Bafta la cautat si daca gasesti sa te lauzi cu ei pe la noi.
|
 |
|
|
stefanp wrote:
xenon wrote:
2.Daca este o femela dezvoltata pana la marimea maxima,in jur de 15-18,mie nu mi-au facut mai mult.
Se duce linistit si pana la 30-40 de bucati daca e o femela matura dezvoltata bine
Sau mi-au ramas 18 din 40 restu mancati de restul,o fi nascut inainte de a o separa.
@ClassMaker : Sa nu iti faci griji,in fiecare luna o sa ai pui,o sa si pastrezi,o sa ajungi sa donezi daca ii salvezi pe toti.Oricum bafta!
|
 |
|
|
1.Dupa cum a spus si colegul de mai sus depinde si de numarul puilor,dar am patit sa stau de la 1 noaptea langa ea pana pe la ora 4 dupa amiaza.Deci nu este ceva batut in cuie,depinde de conditii,depinde de stres,depinde de multe variabile.
2.Daca este o femela dezvoltata pana la marimea maxima,in jur de 15-18,mie nu mi-au facut mai mult.
Puii nu aveau cumva un fel de ou lipit de ei?
OffTopic : Daca tot vorbim de guppy,o sa ma laud si eu,am facut in sfarsit rost de guppy albastru. Awesome!!
|
 |
|
|
|
Bine ai venit!Am vazut topicul cu proiectul tau..cum sa fiu eu mai elegant?Esti FOARTE ambitios si te admir pt asta.Imi doresc sa reusesti cu acvariul.Trebuie sa te incarci cu foarte multa rabdare si foarte multa pasiune de care sunt sigur ca nu duci lipsa.
Iti doresc o zi frumoasa!Bafta!
|
 |
|
|
|
Bine ai venit!
|
 |
|
|
Multumim.Inca un material de citit!  Cu cat mai mult cu atat mai bine,si daca spuneti ca e schematizata,sarumana domnul Andrei!
|
 |
|
|
stefanp wrote:
Ce sa zic...imi pare rau. Daca reuseai inainte de Paste, abia vineri dupa-amiaza am plecat din Iasi.
Cu ocazia urmatoare
Lasa ca mai crestem noi mari si ne ducem noi la nenea vereb in Stuttgart,speram intr-un viitor apropiat.
|
 |
|
|
Bine ai venit!
Daca doresti poti face o prezentare a acvariului ca la carte la coltul incepatorului,acolo pui si poze si poti folosi topicul ca un jurnal.
Ape limpezi si sa iti fie pestisorii sanatosi!
gabrielbzt wrote:
din cate stiu xipho sunt mai agresivi, sa nu ai probleme sa-ti atace ceilalti pesti...
Xipho nu sunt agresivi,se fugaresc ca nebunii intre ei [asa fac si la mine] dar sa ciupeasca sau sa fugareasca alti pesti nu am vazut.Viviparii sunt foarte pasnici.
|
 |
|
|
|
Cumpar un grup de 10 pestisori rasbora arlechin sau rasbora brigittae.Doar Iasi!
Multumesc!
|
 |
|
|
|
Bine ai venit Gabriel!Daca o sa respecti sfaturile de pe forum o sa te bucuri de un acvariu frumos.
Ah si spor la citit in continoare,forumul este full de informatii pretioase si secrete ale acvaristicii,toate necesare pentru orice acvariu.
Iti doresc ape limpezi!
|
 |
|
|
|
De acord cu Iulian!Bine ai venit!Pana acum totul este bine!
|
 |
|
|
|
Este Fish Fix de la s.c. exotic-k s.r.l.Gasesti in pet shop la maxim 2 lei flaconul.Este ca o faina,foarte buna,eu am tinut puiuti cu ea si au crescut sanatosi si voinici.Si din cate am bservat au crescut relativ mai repede decat cu fulgi bine Sfaramati.Sper sa gasesti.Recomand!
|
 |
|
|
|
Gabriel,vad ca tot nu ne-ai pus niste poze,sa vedem cu ce ne confruntam.Orice detaliu conteaza in cazul unei boli.Si nu este vorba de regulamentul forumului dar cred ca respectul fata de cei mai experimentati si mai in varsta vine din bunul simt.Si daca vroiai intr-adevar sa ii urezi domnului narcis noroc la pescuit trebuia sa spui "fir intins" si eu sunt pescar si tin acvarii,nu cred ca ar fi o problema.Nu uita ca eu cu respect am tratat pe cei din jur si pana acum m-am facut placut si respectat.Mai usor cu atitudinea asta.
Ce mai face pestisorul?A mai dat inapoi ochiul?
|
 |
|
|
|
Daca iti este drag bettanul fa-ti un nano,10 litri maxim,nu ocupa spatiu mult si il tii singur.In rest sfaturile spuse de colegi sunt ok.Sa nu te impinga pacatul sa cumperi la sfaturile vanzatorior din pet-shop cine stie ce solutii pt indepartarea algelor.
In rest acvariul arata bine,felicitari!
|
 |
|
|
gabrielbzt wrote:nu stiu ce piatra e... am cumparat-o din HORNBACH e speciala cik pt acvariu... k nu luam dak nu era.
deja m-am resemnat o sa-mi moara toti  , unu zice asa, altul altfel si totul e in zadar, astept sa moara , o sa spal acvariul, o sa-l reciclez o sa plantez plante si o sa incerc din nou, dak nu merge... ma las !
de unde apar bolile astea penibile nu stiu... la aia in magazin nu le mor, la mine mor, ce fac ma duc sa cumpar si apa de la ei ? ....
Cei de la magazin au ciclat acvariile apoi le-au populat + ca ei le indoapa cu fel de fel de chimicale pt mentinerea apei cristal si alte prostii.Doneaza-i ca sa nu moara,faci un schimb de 50 % din apa,si adaugi plante.Te duci in piata de animale sau in pet-shop [atentie aici la alge,pet-shop-urile tind sa aibe alge la capitolul plante,sunt patit] si cumperi plante,saptamana asta una,saptamana viitoare alta si tot asa.Poate te ajuta un coleg din zona la o tunsoare din acvariul propriu cu ceva plante.Te descurci,trebuie doar sa citesti si sa respecti niste reguli.Daca nu o sa schimbi pestii in fiecare saptamana.
In caz ca nu ai citit : http://www.acvariu.ro/generalitati/-/asset_publisher/uA9v/content/15819?redirect=%2Fgeneralitati
|
 |
|
|
gabrielbzt wrote:
dar in cazul meu ce pot sa fac... o sa-mi moara toti pestii si nu pot face nimic, prea trist
1.In cazul tau doneaza-i pe toti la un pet-shop.
2.Pune plante in acvariu
3.Asteapta pana ce se cicleaza acvariul.Apoi il populezi.
Singurul motiv al decesului si al viitoarelor decese este lipsa plantelor care sa mai scoata si ele din substantele daunatoare pestilor dintr-un acvariu deciclat.Un alt motiv ar fi dezinteresul tau de a citi.Intai te informezi apoi treci la fapte,zic eu o regula de aur.Urmeaza pasii de mai sus si poti avea un acvariu atat placut privirii tale cat si placut pentru pesti.
|
 |
|
|
|
Ehee!Arata bine,interesanti creveti.Sunt tentat sa procur si eu cativa,sa vad poate gasesc prin Iasi.Dar mai intai sa ma vad cu proiectul pe masa.
Ape limpezi in continoare!
|
 |
|
|
rick wrote:
@xenon = ai toata libertatea din partea mea :-) Nu pot decat sa ma bucur ca acvariul meu poate fi sursa de inspiratie!
Cu fandalul treaba sta cam asa: se ia bucati scoarta de fag care se taie la dimensiune si se spala bine dupa care se lasa la uscat. Dupa uscare se lacuiesc cu ecolac pentru protectie. Cu cat mai multe straturi cu atat mai bine. Se lasa la uscat dupa fiecare strat aplicat. Dupa uscarea ultimului strat de lac se fixeaza cu silicon pe geam. Eu in spatiile goale am presarat nisip dar daca vrei poti astupa totul cu lemn.
Si nu stii cumva daca lipsa lacului influenteaza cumva?Daca as face tratamentul normal pt o buturuga?Pentru ca tare bune ar sta un moss prins asa "random".
Stima!Si frumosi locatarii!
|
 |
|
|