[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Adrian Ionut
Forum Index » Profile for Adrian Ionut » Messages posted by Adrian Ionut
Message
Salut Dragos,

Asa si fac... nu e prima data cand fac ciclare cu amoniac, iar pentru cei interesati, unul din cele mai bune articole pe care le-am gasit recent despre ciclarea cu amoniac se afla AICI

Merci de sfatul legat de schimbul de apa si nitrati, i-am masurat deja si pot sa-ti spun ca China e mica pe langa ce am gasit eu, pur si simplu valorile sunt "off the scale" dar nu stiam daca se poate face un schimb de apa asa de masif...

Am mai facut niste sapaturi si am gasit un articol care zice ca in cazul concentratiilor mari de nitrati trebuie procedat dupa cum urmeaza:

For high nitrate levels changing as much as 60% then filling the aquarium only 80% (this cuts the nitrates in half), followed by a 50% change again which will then have an over all reduction of 75%.

Din toata treaba asta as spune ca cine vrea sa sa faca acvaristica, inainte de bani, experienta si altele, trebuie sa invete sa aiba RABDARE
As fi de acord cu tine, insa ciclul azotului este continuu, si nu odata ce l-ai completat gata, poti sa uiti de el. Daca nu mai pun amoniac, cum nu am nici un fel de pesti si nici altceva care sa produca deseuri organice si deci... amoniac, nu voi face altceva decat sa opresc ciclul azotului, iar bacteriile nitrificatoare vor face foamea si vor fini prin a muri. Cam asa vad eu lucrurile... As putea incerca sa pun amoniac o doza la 2 zile, desi amoniacul pe care-l pun seara a doua zi sera testele spun ca de la o concentratie de 2-3mg/l cu o zi inainte valoarea acestuia scade la 0mg/l.

Ar fi interesant daca ai (mai) gasi linkul cu informatia respesctiva.
Sigur, toti invatam de undeva, dar sunt unii care au talent mai mult decat altii. In cazul asta, la aquascaping.
Eu unul mai am de invatat aici... de la unii ca tine
@marius
Nu ti-am vazut posturile pana acum... sunt insa impresionat... Felicitari, superb acvariu
O adevarata inspiratie pentru noi ceilalti!
Mda... deci rabdare... numai ca tocmai ochisem niste Botia kubotai ... care acu' tre sa mai astepte (si eu impreuna cu ei )
scificuss wrote:La ce aveti voi acolo iti faci singur de stau gastele in coada.


Ai grait drept, doar ca PS-ul a fost adaugat de partea mea... mai lenesa
Revin cu o sugestie de pe situl celor de la Seachem, sectiunea FAQ.

Q: I'm using Flourite®as my only substrate, why should I use Flourish Tabs™?

A: While Flourite®is a rich source of iron and some minerals such as manganese, it is primarily a porous substrate/gravel base for the planted aquarium. Flourish Tabs™, while not truly necessary for successful plant growth, does supply a broader and more easily utilized source of minerals than does Flourite®alone.

Deci s-ar parea ca totusi nu e chiar contraindicat sa folosesti si pastile fertilizante... dar mai asteapta putin si cei care fac aquascaping iti vor raspunde cu siguranta.

Nicidecum... Pozele prezinta capace cu fante pentru acces, in plus zice pe site "Detalile de constructie pentru capacele de vizitare si/sau hranire, gaurile pentru filtru,incalzitor,etc. se fac dupa cerinte."
Deci... ceri si vei avea

PS. Mi-ar placea sa fie si aici o astfel de firma.
Mai exista lemnul de mopan (sau mopani), care insa trebuie preparat bine ca sa iasa taninul din el...
Pietrele da, sunt ok daca la testul cu otet sunt inerte.
Legat de substrat, daca ai deja substrat conceput pentru plante, nu mai vad rostul de a introduce in el pastile fertilizante, ci doar de a utiliza fertilizanti lichizi.
Dupa cum ziceam mai sus, alaturi de filtrul Fluval U2 si-a facut aparitia un Eheim2213 pe care l-am instalat fara prea mari batai de cap (doar cu ceva emotii, ca a fost un pic zgomotos la inceput, si nu de la aerul neevacuat ci pana s-a rodat nitel, acu e dead silent ).

Pana aici, toate OK, problema e alta. La recomandarea lui kirucd de a lasa cele doua filtre impreuna mi-am zis nici sa nu adaug pesti pana ce noul filtru nu se va stabliliza complet. Am continuat sa adaug zilnic o mica cantitate de amoniac pentru a hrani bacteriile, data fiind lipsa pestilor.

Vreo 3-4 zile totul a fost OK (NH3 – 0 / NO2 - 0 / NO3 - 80mg/l), dupa care am remarcat ca apa s-a tulburat si a devenit cetoasa, cu destul de multe elemente in suspensie (nu am umblat la pietris, nu am adaugat/scos plante, nimic), si spre surprinderea mea de la NH3 – 0 / NO2 – 0 am ajuns iar sa am NH3 – 0/ NO2 – 5 mg/l. Nu prea inteleg de ce s-a intamplat asa, dar banuiesc ca e legat de noul filtru care nu ciclat… desi de cel vechi nu m-am atins (deci bacteriile sunt bine merci netulburate din activitate) si ma asteptam ca valorile NH3/NO2/NO3 sa ramana neschimbate.

Are cineva vreo idee de ceea ce se intampla?
Merci, ma gandisem eu ca trebuie tinute in paralel, acu e confirmat.
Eventual pentru a grabi ciclarea noului filtru, o sa iau 1/3 din BIOMAX-ul din filtrul U2 si o sa le pun in noul filtru.
Pana atunci, tre' sa ma duc sa-mi iau un alt robinet dublu, ca unul s-a... stricat deja... desi scrie pe el Made in Germania - mi se pare mie sau nici Eheim nu mai e ce a fost?
Gata... acvariul s-a ciclat

Am inceput procesul pe 11.12.2011 folosind amoniac pur, pana am avut o concentratie de 5mg/l
In urmatoarele zile, am avut grija ca concentratia de NH3 sa nu scada sub 4mg/l
Nitritii (NO2) au aparut pe data de 17.12 (atunci am facut primul test) cu o valoare de 5mg/l; am mentinut valoarea de 4mg/l de NH3
Pe data de 18.12 valoarea masurata a NH3 a fost de 0.5mg/l, NO2 5mg/l iar NO3 (nitratii) masurau 40mg/l
Ieri, 20.12 NH3 - 0 ; NO2 - 0 ; NO3 - 120mg/l = acvariu ciclat

Cum nu am pesti inca, adaug zilnic o cantitate de amoniac care sa dea o valoare a NH3 in jur de 2mg/l, ca sa nu moara de "foame" bacteriile. Daca fac asta dimineata, seara cand vin acasa amoniacul arata din nou 0. Foame mare!

Urmeaza locatarii + instalarea noului filtru Eheim 2213.
Cum nu am facut niciodata o transaltie de filtru in timp real, cam cat timp trebuie sa las si vechiul filtru pana cand se formeaza bacteriile in noul, are cineva idee?
eugen.popp wrote:Clorul din apa de la robinet, elimina rapid cele mai multe bacterii. Clorul din apa de la robinet, elimina rapid cele mai multe bacterii. Asta inseamna ca practic revii cu ciclarea la ziua intai. Exista solutii de tip filter start, sau fiole cu bacterii.


Ar fi bine, doar ca clorul termina toate bacteriile. Toate. Legat de fiole, din ce am tot citit pe net, eficienta lor este extrem, extrem de mica. Nici un acvarist serios nu foloseste asa ceva. Dupa mine, alte cioace de marketing. Natura trebuie sa fie lasata sa-si faca treaba ei, nu exista "magie", nu exista scurtaturi
Vad ca te pregatesti... asta e bine, insa mesaje de genul celui de mai sus se pot timite si pe privat (PM).

Spor la scos taninul din radacina !
Bine, marketingul, ca oriunde in lume este prezent, desi e prostesc: "Coloful display box" - de parca plantelor li se vor lungi frunzele de bucurie la vazul cutiei...
In rest, la cat costa, poate o sa fac o incercare, ceea ce ma tine oarecum departe de sistemele presurizate ca ca trebuie sa cumperi butelii de la cei de la care ai luat instalatia de CO2 (Fluval, RedSea, Sicce) pentru ca nu sunt interschimbabile smilie; aici e greu sa reincarci butelii, e drept ca n-am cautat dar nici nu prea am auzit...
Ai ucis 20 de Sumatrani...
Asta nu se iarta !

L-am ciclat o saptamana cu plantele...


E prima data cand aud de ciclare "cu plante"
Salut,

Sunt curios daca a folosit cineva de prin RO (evident daca se gaseste) produsul celor de la Hagen Nutrafin Plant-Gro CO2 Natural System, link AICI, si cu ce rezultate.

Vad ca kit-ul este disponibil, si in Europa, nu stiu daca si in Romania.

Merci,
Cum distribui CO2-ul?
Salut si bine ai venit!
Sigur acvariul are 60X30X30? Mie imi pare mult mai mare...
Da... eu am oarecum aceeasi lumina la un tank de 80 de litri si ma tot gandesc sa mai adaug cumva vreo 15-20W.
Acu depinde si daca plantele alea neidentificate vor lumina multa sau nu.
 
Forum Index » Profile for Adrian Ionut » Messages posted by Adrian Ionut
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com