[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Nutrafin Plant-Gro CO2 Natural System  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
Adrian Ionut
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Salut,

Sunt curios daca a folosit cineva de prin RO (evident daca se gaseste) produsul celor de la Hagen Nutrafin Plant-Gro CO2 Natural System, link AICI, si cu ce rezultate.

Vad ca kit-ul este disponibil, si in Europa, nu stiu daca si in Romania.

Merci,

Cauta si vei gasi, intreaba si ti se va raspunde. (oarecum din Biblie)
scificuss
Senior member
[Avatar]

IP:

Pai e "bomba" cu CO2 branduita. Sunt si alte firme producatoare. Ca eficienta poate este putin peste sau sub celelalte dar in principiu mult sub sistemele presurizate.

Este un compromis mai mult prin prisma show of-ului, decat a raportului cost/eficienta. Parerea mea. Ori trantesti clasica bomba cu zahar, gelatina si drojdie ori investesti intr-unul presurizat.

Multe din tainele acvaristicii le gasiti AICI.
[Yahoo!]
petrutz2003
Senior member
[Avatar]

IP:

clasica bomba evoluiaza
activatorul si stabilizatorul lor, fermentatia cu alte cuvinte, se intinde tot pe 3-4 saptamani

https://youtube.com/@walstadmethodstepbystep?sub_confirmation=1
Adrian Ionut
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Bine, marketingul, ca oriunde in lume este prezent, desi e prostesc: "Coloful display box" - de parca plantelor li se vor lungi frunzele de bucurie la vazul cutiei...
In rest, la cat costa, poate o sa fac o incercare, ceea ce ma tine oarecum departe de sistemele presurizate ca ca trebuie sa cumperi butelii de la cei de la care ai luat instalatia de CO2 (Fluval, RedSea, Sicce) pentru ca nu sunt interschimbabile smilie; aici e greu sa reincarci butelii, e drept ca n-am cautat dar nici nu prea am auzit...

Adrian Ionut
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Revin cu o intrebare, legata de distributia CO2-ului in acvariu: a folosit cineva Nano CO2 Diffuser cu o instalatie CO2 tip "bomba"?

image

Intreb pentru ca pe aici (Youtube, diverse forumuri) unii zic ca merge, altii zic ca nu... Gizmo-tenia pare super pentru distribuit CO2-ul in acvariu.

scificuss
Senior member
[Avatar]

IP:

Pai normal ca sunt pareri impartite. Unele pastile ceramice sunt foarte dense, altele au porozitatea unei pietre de aer si multe sunt intre. Depinde de producator, lot, falsificare, model, materialul pastilei de difuzare, etc.

Multe din tainele acvaristicii le gasiti AICI.
[Yahoo!]
Adrian Ionut
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Da, normal, numai ca eu vroiam sa stiu daca a folosit cineva ceva identic, asemanator, imprumutat, furat, fals, etc si cu ce rezultate (daca).
Daca nu, nu. Poate o sa incerc eu.

petrutz2003
Senior member
[Avatar]

IP:

nu am incercat dar majoritatea afirma ca nu "merge" bomba cu difuzor
din acest motiv eu am preferat sa-mi fac un reactor folosind un filtru mic (mic.... dar ocupa spatiu mai mare decat un difuzor)
daca te hotaraste sa incerci iti urez succes si astfel poate determini si pe altii sa foloseasca cu incredere difuzorul alaturi de bomba

https://youtube.com/@walstadmethodstepbystep?sub_confirmation=1

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: