[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Adrian Ionut
Forum Index » Profile for Adrian Ionut » Messages posted by Adrian Ionut
zmeus wrote:eu ma gandeam la ceva de genul asta http://www.fishdeals.com/fish_diseases/dropsy/

Pai vad ca ti-ai gasit singur rezolvarea problemei. Acum, tot ce-ti mai trebuie e putina engleza...
La ce ai tu acolo, filtru ia un Shark ADV 400 - cred ca il mai gasesti la Obor, face toti banii... Incalzitor.... ia totusi un Tronic.
Nu am pus pesti. Doar 4 melci Ampullaria Giga care umbla de nebuni de colo-colo...
Cand vor veni sumatranii, le vor taia cheful de viata... si le vor arata ei cine sunt stapanii .

O sa scot carbunele, merci.
Filtrul pe care il am are in componenta materialelor filtrante si niste carbune activ. Are rostul sa il las in timpul ciclarii acvariului sau ar fi mai bine sa il scot?
Uite, ca sa vezi ca lucrurile nu stau totdeuna asa cum vrem noi, o sa-ti spun ce am patit eu. Chiar in acest week-end. Am luat vineri o buturuga de la un pet-shop. Mopan. Repet, mopan. Teoretic ar fi fost doar nevoie s-o spal si s-o pun in acvariu. Asa am si facut, ba chiar am si lasat apa sa curga peste ea vreo 2-3 ore. Am pus-o in acvariu (abia setat) si am zis ca e ok. Ei bine, nu. Cand m-am trezit dimineata apa arata ca eu eram iar acvariul meu - pus la ciclat de o zi arata ca - daca mai tineti minte sticlele de Cico. Adica galben. Dracia de mopan nu fusese tratata asa cum trebuie...
Asa ca am scos toata apa ~ 120L si am pus alta, plus buturuga pe care vreau sa o fierb, apoi sa o tin in apa pana nu mai are in ea si apoi sa o pun iar in acvariu...
Sper ca postu meu te-a lamurit destul. Daca un mopan luat de la magazin are nevoie de tratamentul asta, cu atat mai mult o cioata din padure - sau de unde vrei tu...
Ce ai facut, nu prea ai facut bine. Ideea e ca buturuga aia a ta poate contine in ea de la substante chimice daunatoare unui acvariu, pana la bacterii si tot soiu de paraziti care numai bine nu vor face acvariului tau. O alta chestie este daca ea este mai grea ca apa sau nu -altfel iti va pluti. Mai este si problema tainului pe care l-ar putea contine si care ti-ar putea modifica si apa...
Daca, daca totusi vrei s-o tii iti recomand neaparat sa o fierbi in apa cu sare - si cred ca va fii nevoie sa faci asta destul de mult, apoi sa o tii in apa cat mai mult posibil (eu zic 2 sapt. macar) ... asta ca sa fii sigur ca buturuga ta nu iti va aduce in acvariu niscaiva ciuperci sau bacterii!
Multam tuturor, baieti!

O sa-l inec de tot. Si eu cred ca astia cam sufla in iaurt aiurea, din moment ce pe tubul meu de spuma de ras scrie cu litere de-o schioapa "atentie, poate exploda!" Noroc ca ma barbieresc de atatia ani... altfel, nu stiu ce ma faceam...
Salut,

Are cineva un astfel de incalzitor: Hagen Tronic?
Mi-a placut ideea pe baza caruia este construit - complet electonic, fara bi-metal. Ideea e ca pe aici scrie cam pe toate incalzitoarele ca cica sa nu le scufunzi complet in apa, idee care nu-mi convine doarece asa caldura nu se distribuie prea uniform...
Ma intreb daca are cineva sa ceva si e complet scufundat...
Sau daca pot totusi sa-l scufund in apa?
Stiu ca e ciudat, chinezariile din tara le scufundam si nu aveau nimic iar astea "smechere" nu - cred ca asta o fac poate din ratiuni de securitate - care se vrea sporita...
Nu, nu aveam de gand prea mult sa-i pun impreuna pe cei doi... Doar ma gandisem ca poate ce stiam eu era gresit... Da vad ca nu... tetrasii tot "fin nippers" raman...

Cat despre varianta cu Macropodus, m-am gandit si la asta... Cat despre "zmotoceala" masculilor se Tetra, pot spune ca am avut in RO vreo 14 si nu am reamenajat nimic...
Are cineva combinatia din titlu?

Daca da, cum merg lucrurile pe acolo?
Daca vreti sa-mi ziceti ca cei doi nu merg impreuna, ceea ce cam stiam si eu, am gasit destule sit-uri care chiar recomanda coabitarea celor 2. Exemplu aici...
Auzi.... care e efectul panzei aleia pe acvariu?
Puteti sa-l treceti unde vreti, da ma gandeam sa fie undeva "foarte la vedere". Crezi tu ca un incepator disperat va sta sa caute prin linkurile de acolo!? Eu ma indoiesc...
Hmmmm... Asta imi aminteste de cineva care mi-a zis "am un acvariu mare, jumatate pesti, jumatate apa...." :8:
Eventual... s-ar putea lua pagina aia :ninja: si pune pe aici, pe undeva la indemana tuturor... de catre un meserias in HTML, Pearl, etc...

Nu sariti pe mine ca n-ar fi prima data cand piratam cate cava in viata... e doar o sugestie...
Salve tuturor,

Tot dandu-ma pe teva, am gasit un site care are printre altele un tabel destept facut care zic eu ca rezolva problema pe care o au multi incepatori: - ce pesti sa-mi iau si pe cine cu cine sa combin.
Linkul e AICI, poate (daca se considera) il face cineva poll, sticky sau nu mai stiu eu ce - nu le am pe astea...
mihai20005 wrote:Azi ma duc sa mi-l iau, de fapt azi este gata. Si sa nu imi mai faci acvariul cel mic cutie de conserve, caci cu el am invatat foarte multe, de fapt fiecare cred ca a inceput cu un acvariu mic, si chiar vreau sa ii fac un capac ca al lui Dalles, dar sunt in dubiu sa ii pun un neon sau un bec economic ?Voi ce ziceti ?

Baga un bec economic. Da vezi sa fie NUMAI Philips! Nu te zgraci.
La ce ai tu acolo, un economic de ~20W e super.
mihai20005 wrote:... o sa adaug un link catre acest forum, ca sa fie mai popular ca am inteles de la un junior member ca nu prea ar fi

Mda... Ma intreb cum ar trebui ca sa fie popular...(sa se dea guma gratis :yeah2: ) si e ciudat, da se pare ca tocmai juniorii (care ar avea nevoie de el mai mult) nu-i apreciaza importanta.
Ma intreb daca de ex. Dolly sau Marele Alb s-ar descurca fara forumu asta - si sunt sigur ca da, asa ca cei care nu au nevoie de el sunt cei cu experienta, nu incepatorii...
Dar... asta-i viata. Ca in postul ala in care s-a vorbit muuult si bine de filtrare, ce, cum, de ce, cat - ca la sfarsit sa apara un nene si sa zica "ce filtre dom'le? eu am un burete cu bolborositor si e mai bun ca orice"...
diskusfun wrote:sistem de filtrare tip asia ....si folosit doar in asia...asa cum spunea si memeics mai sus, la ei apa costa mai nimic si de aceea isi permit asa ceva ... i-ti dai seama ce ar insemna asta in occident , in USA...nimeni nu-si permite si tocmai de aceea au si dezvoltat sisteme de filtrare performante ....

my discus

Un pic off-topic.
Hmmm... nu chiar. In Canada eu platesc pentru apa 50 $ pe an. Indiferent cat as consuma...
Am o idee mai buna.
Daca tot iei ceva de la Eheim, ia modelul 2213.
Eu sunt de azi proprietarul unei asemenea dihanii si, dupa cum vezi si din link, acum vine cu robinet dublu, canistra are un cos mare care deja e plin cu tot ce trebuie; vechile modele nu au asa ceva.
Asadar l-au facut ca la computere, adica plug-and-play! (insa nu e pe USB ).

Aici in Canada am dat pe el 109 dolari canadieni.
Deci...

Am facut testu si... surpriza (sau poate nu). Concetratia de Cu in apa de pe aici este undeva sub 0,25 mg/L. Adica cu alte cuvinte reactivul nici nu s-a colorat. Am repetat testul. La fel. Am rasuflat usurat... :yeah2: :bravo2:.

Forum Index » Profile for Adrian Ionut » Messages posted by Adrian Ionut
Go to: