Message |
|
Asta e cauza... calitatea mai putin buna...sa speram ca fiabilitatea nu va fi si ea afectata, in rest nu prea cred ca ai ce sa-i faci, trebuie sa te obisnuiesti cu ea.
|
 |
|
dorudumitrescu wrote: substrat pro este luat de la un filtru extern gata ciclat, eu zic ca este putin, vro 60 de bile
micromecul (tuburile poroase albe ) tot asa din recuperari, dat si alea vro 30 max
crezi ca ar mai trebui puse?
Pune cate se poate de mult, nu vor fii decat efecte benefice... Spre comparatie, un filtru Eheim 2213 are cam 1L (daca memoria mea e buna) de Substrate Pro echivalent ca volum...
|
 |
|
baldoros wrote:Sanitarul este ciugulit de corp si nush ce sa fac ca sa-l ajut  (
Oricine poate sa isi spuna ideea(parerea) va rog frumos!
Da-l cat mai repede, daca nu o sa-l pierzi, o sa fie omorat. E simplu. 
|
 |
|
Calitatea ei poate e de vina - din ce poate sa-mi vina in minte pe moment. De cine e facuta?
|
 |
|
Am on nedumeriere legata de Cabomba aquatica din acvariul meu... Desi creste si este sanatoasa (chiar trebuie sa o tai si replantez in curand, fiind prea inalta), are radacini aeriene in loc de radacini in substrat, si nu-mi dau seama de ce si ce nu-i place. Stiu ca in general plantele de tip STEM au obiceiul asta, da ma gandesc ca faptul ca face radacini aeriene in loc de in substrat ar putea sa fie o problema pe undeva. Are cineva idee de ce un astfel de comportamnet?
Conditiile pe care i le ofer sunt: substrat Eco-Complete de vreo 5-7cm, KH8, pH 7.4-8 (acvariul e in ciclare...), injectez CO2 cat se poate, avand in vedere ca nu am pesti momentan, fertilizare inca nu am inceput, de teama algelor, doar am mai adaugat Fe lichid si ceva Seachem Excel.
Merci,
|
 |
|
Dupa mine nu va fii nevoie de zeolit. E folosit pentru a elimina amoniacul, dar daca ai un filtru biologic sanatos si bine dimensionat in raport cu marimea acvariului, nu este necesar.
Plus ca trebuie schimbat des. Baga cat mai mult Substrate Pro (sau echivalent), nu suprapopula si nu o sa ai probleme.
|
 |
|
Stai linistit, era o gluma... nicaieri in excelenta lucrare ( nu exhaustiva, dar tousi excelenta si pe care am achizitionat-o acum cateva zile ) a lui Peter Hiscock - Encyclopedia of Aquarium Plants nu se pomeneste de neoane albastre si dupa cum vezi configuratia mea nu contine asa ceva.
|
 |
|
Fratilor, ma bagati la chieltuieli...  La capacul meu eu am trei tuburi: 2 Coralife de 6500K la extremitati si un tub roz in mijloc... Pana acum credeam ca asa este cel mai bine sa se procedeze pentru un acvariu plantat, da vad ca lucrurile incep sa se schimbe... Am mai dat peste un tip la un LFS care mi-a pomenit de tub albastru, da nu prea i-am dat crezare... si nici acum nu prea sunt convins ca un tub albastru ar fi OK la un acvariu plantat.
|
 |
|
Cosmin wrote:Nu e bine asa...CO2-ul iti omoara bacteriile din filtru si astfel risti o deciclare.
Asa ceva ce nu stiam... merci, caci tocmai aveam de gand sa bag CO2 pe partea de TUR a filtrului meu extern.
Nici pe net nu am gasit pe undeva un asftel de sfat... ba chiar dimpotriva, da va ca nu este o buna idee.
|
 |
|
Poate ca e ciclat acvariul, dar nu este inca matur... Si eu am un acvariu care este aproape ciclat si la care am aceeasi problema... Daca nu pozitionez spray-barul sa agite apa la suprafta (ca sa nu pierd CO2), am biofilm. Daca da, biofilmul se reduce mult, da probabil pierd ceva din CO2... asadar trebuie gasit un compromis, pana acvariul se va "maturiza".
|
 |
|
Daca ai inele si bile ceramice poti scoate bioball plastic-ul;, mi se par inutile... Si un alt lucru - de ce ai pus pasla? Din cate tin minte, pasla este foarte deansa si cred ca-ti va afecta debitul filtrului...
|
 |
|
Ingenios filtrul din stanga... iar daca il si vei umplea cu Substart Pro, o sa fie si mai bine. Legat de fundal, sincer, nu prea merge. Incerca sa pui un fundal negru sau albastru inchis, si vei vedea diferentele.
Si nu in ultimul rand, cat mai multe plante.
|
 |
|
Pentru a scapa de melci mai poti incerca cu asa numitul Assassin Snail (Clea helena)... din ce-mi dau seama de dimensiunile acvarilui tau, vreo 4 ar fi suficienti. Numai sa-i tii flamanzi, ca sa se puna pe treaba, adica pe vanat 
|
 |
|
Nici o problema... sper ca pestii din acvariu nu au avut de suferit
Numai bine,
|
 |
|
baldoros wrote:eu am tinut zebre fara nimic in acvariu de 20l
Bun, si asta ce ar trebui sa insemne? Ia zii, ai cumva rude la gradina zoologica unde tineau un urs intr-o cusca de 4m patrati?
Cam tot asa ar trebui sa fiti tinuti si d'alde voi... nu mult, ci doar pana va dati seama cam cum este...
|
 |
|
baldoros wrote:Pai singura solutie este sa cumpari un incalzitor...
Cinic raspuns... 
|
 |
|
Hmmm... daca pompeaza apa, nu suna a filtru stricat si mai degraba infundat... Incepe prin a-l dezasambla si a-l curata temeinic, da ai grija sa curati MEDIILE DE FILTRARE in apa scoasa din acvariu sau declorinata. Nu uita camera elicei si elicea insasi.
Verifica daca pe partea de TUR tubulatura este curata si daca cumva filtrul nu a tras ceva care sa-l fi infundat...
|
 |
|
EasyBalance da, poate, dar AquaSafe nu e ceea ce cauta el. E doar un declorinator...
|
 |
|
Uite ce am gasit eu mai demult pe net, legat de reducerea KH-ului in acvariu.
Nu stiu cat de corecte sunt informatiile , da printre altele se vorbeste si de apa de-ionizata.
Cu siguranta sunt persoane pe aici care pot amenda articolul.
http://www.ehow.com/how_8386567_reduce-kh-aquarium.html
Numai bine,
|
 |
|
Salut,
Am o intrebare - identica cu titlul postului - ce este Potentialul Redox si cum /cu ce afecteaza un acvariu, mai ales de apa dulce?
Am dat o cautare pe forum, da n-am gasit nimic concludent iar multe de pe paginile de pe net vorbesc de chestii nu totdeauna facile de inteles...
In ce context pun intrebarea... vreau sa pun in filtrele mele externe Purigen, insa am vazut pe ambalaj ca ar creste potentialul Redox si as dori sa inteleg mai bine fenomenul.
Am gasit explicatia pe pagina Wikipedia ( http://en.wikipedia.org/wiki/Reduction_potential), dar tot NU inteleg efectul intr-un acvariu
Merci,
|
 |
|