Message |
|
Cum naiba toate testele, da ala de amoniac nu !?
Si da, scapa de Gourami. Tetrazonele il vot chinui, Gourami-ul este peste pasnic.
|
 |
|
Cel mai bine ar fi sa folositi un declorinator... cloru sa zicem ca se duce, alte chestii nu. 
|
 |
|
Mult prea mult 31C. Coboara-o la maxim 27, altfel plantele (mai ales) vor suferi.
|
 |
|
Pentru ca nu-mi place cum arata cu filtrul intern de la Hagen (model U2) am cumparat un Eheim 2213 (pentru cei care vor sa compare preturi, 129$ CAD).
Este al treilea Eheim 2213 cu care am de-a face si stiu ce le poate pielea. Remarcabile echipamentele de la Eheim, filtrele sunt la fel de durabile ca si piramidele. 
|
 |
|
volts wrote: Tin sa mentionez ca il am intr-un acvariu de 60 L care e pus pe pervaz langa geam, pe gresie, fara PAD, fara polistiren, si tine temperatura la 25 de grade fara probleme
1 - Nu stiu cat de buna este ideea... acvariul se pune pe o suprafata perfect plana... e gresia ta asa?
2 - Acu' e iarna, da la vara nu te vad bine. Algele isi deja freaca palmele de bucurie.
|
 |
|
Acvariul meu sta pe o bucata de pluta de 5mm grosime.
Dupa cum zicea si eugen.popp mi-am dat seama DUPA ce l-am umplut cu apa  ca ar fi trebuit ca pluta sa fie ceva mai mare decat fundul acvariului, nu cum o am acum, doar cu vreo 2-3mm mai lata
PS. Eu nu am incredere in polistiren cum ca polistirenul tine de cald...  Daca in camera e frig, poti sa ai si 10cm de polistiren, ca tot aia e, schimbul de caldura al unui acvariu cu mediul exterior se face destul de rapid; si ce daca ai o parte a acvariului izolata, mai raman 5 neizolate, sau hai, 4. Destul ca sa pierzi caldura.
|
 |
|
bobo_florinel wrote:Teste nu am apucat sa fac dar daca trebuie neaparat voi cumpara o substanta di aia ca sa pot face testul. Din pesti nu mai am decat 14 ceilalti mi-au murit.
Adevarat genocid
Dupa mine nici nu mai are rost sa cumperi test de amoniac, majoritatea se opresc la 8mg/l, la tine cu 30 de pesti in 30 litri valorile au fost astronomice, testul e inutil. Iti garantam noi ca ai amoniac atat de mult incat e un miracol ca mai inca pesti.  Am exagerat, desigur, important e sa inveti ceva din experienta asta si sa nu o mai repeti. Cumpara teste si foloseste-le corect. Cel care ti-a spus ca ciclarea tine 2-3 zile ar merita sa stea tot atatea zile (macar) cu niste sampon in ochi, ca sa inteleaga cum e sa traiesti intr-un mediu plin de amoniac.
bobo_florinel wrote:Am uitat sa spun ca apa pe care o schimb o las de pe o zi pe alta intru-n bidon de plastic deschis de 5 litri.
Oarecum inutil (daca in apa este doar clor - 24 ore e ok, clorul se elimina ceva mai repede, dar daca e cloramina pestii tai vor inota in ea), se recomanda intotdeauna folosirea unui declorinator, daca n-ai declorinator macar pune o pompa de aer sa grabeasca procesul de eliminare al clorului.
Si eu zic ca daca ti-e mila de pestii pe care-i mai ai, muta-i intrun acvariu ciclat, desi s-ar putea sa fie prea tarziu.
Bafta... 
|
 |
|
volts wrote:http://www.aquaticplantcentral.com/forumapc/plantfinder/details.php?id=97&category=difficulty&spec=Very%20Difficult
planta aceasta m-am gandit s-o cultivez pentru inceput, sper sa traiasca
Foarte bine ales...  Sper sa ne tii la curent!
|
 |
|
Colisa Lalia NU are ce cauta cu Tetrazonele ! Pestii astia se dau la oricare peste cu inotatoarele lungi. Ca sa nu mai zic ca un acvariu de 60 de litri este stramt pentru el.
Apoi, Barbusii sunt pesti de card, care cu cat sunt mai multi cu atat se simt mai bine impreuna. La 3 cati ai tu, in loc sa se fugareasca unii pe altii, vor stresa restul pestilor. Cum s-a spus mai sus, ar fi bine sa ai macar vreo 6.
In alta ordine de idei, din ce am citit, culoarea Barbusului ar trebui sa fie jos pe lista ingrjorarilor tale... de alte lucruri ar trebui sa te ocupi pentru moment.
Spunea scificuss ceva de niste amoniac... si bine a zis, cu un peste (fie el si neon) ca a murit si s-a descompus in acvariu  Sunt convins ca nivelul amoniaclului este mare. Poti sa faci un test de Amoniac si de Nitriti?
|
 |
|
Da, uite aici un link cu exact ce ai nevoie:
http://www.aquaticplantcentral.com/forumapc/plantfinder/index.php
Du-te unde scrie Hardiness, selectioneza Easy sau Very Easy
Daca esti la primul tau acvariu, NU (cum ti s-a tot sugerat) iti complica viata inutil, vei avea dezamagiri. Dupa mine, cea mai buna solutie pentru tine este pietris simplu si fertilizanti solizi + lichizi, si plantele din categoria Easy-Medium vor fi OK.
Plus, nu numai substratul conteaza. Substrat fertil fara lumina corespunzatoare = 0; substrat fertil fara CO2 corespunzator = 0; suma la toate astea = esec. Nu vreau sa te sperii, ci doar sa te previn.
Apoi, daca vrei substrat fertil, esti gata sa dai bani pe teste de KH, GH, Phosphate, Fier? (pe langa testele obligatorii de Amoniac, Nitriti, Nitrati) ?
|
 |
|
Am avut destui Tiger... poate te-as putea ajuta, insa cum esti zgarcit la detalii, la fel o sa fim si noi cu raspunsurile 
|
 |
|
volts wrote:
...dar cum am mentionat, e prea scump in magazin, si ma gandeam ca exista vreo metoda de a face substratul, gen pamant normal/natural, sau orice altceva e bine de stiut.
In nici un caz sa nu faci asta  decat daca vrei sa incepi deja stramb si sa ai probleme de care nu va reusi sa te scape nici cel mai priceput acvarist.
Nu zic ca nu este posibil sa-ti faci propriul substrat, insa experienta necesara este pe masura sarcinii... Fara ea, garantat va fi doar esecul. In acvaristica, ca si in alte hobby-uri NU exista scurtaturi, pur si simplu.
Pamantul natural contine prea multe elemente al caror impact in apa o sa fie enorm de greu de anticipat, evitat si reglat. Daca nu ai bani (si toti am trecut pe aici  ) pune pietris obisnuit si poti folosi fertilizanti solizi. NU e cea mai buna solutie, dar este O solutie. De asemenea, cumpara plante nepretentioase si vei castiga EXPERIENTA, pe care o vei putea fructifica mai tarziu.
|
 |
|
Nu prea are cum sa fie de la filtru, decat daca dupa ce l-ai scos din vechiul acvariu ai uitat sa-l cureti si l-ai lasa asa, dupa care l-ai folosit din nou (dar ma indoiesc).
Bacterii asa de multe... cauzate de ce? Asa cum am mai zis, eu cred ca e de la vita de vie. E mai mult un fel de mucus. De nociv nici eu nu cred ca e nociv, da e inestetic. Cat de mare e buturuga in cauza?
In cazul meu problemele au disparut repede, pentru ca nu am avut o bururuga propriu zisa, ci fragmente de coarda de vie mai groase, uscate.
Mopanul sau driftwoodul nu au probleme d'astea, in cel mai rau caz (mai ales mopanul) iti vor colora apa de va semana a ceai.
Incearca cu mici schimburi de apa... acvariul e la ciclare... ? (ca n-ai specificat nimic de asta)
|
 |
|
fish wrote:Ce se poate face?
Mazga alba e la radacina de vita de vie. Mi s-a intamplat si mie candva. Nu stat suficient sub apa; ar fi trebuit sa o tii sub apa (nu in acvariu, evident) pana cand ar fi iesit din ea toate substantele.
In rest, acvariu neciclat = probleme sigure, care nu vor intarzia sa apara. Comoditatea n-are ce cauta la un acvarist.
Pentru moment scoate burugura si tine-o intr-o simpla galeata cu apa declorinata; pentru rest iti poti culege informatiile citind posturile din acesta sectiune.
|
 |
|
flash gordon wrote:Am vazut acvariul prietenului meu Adrian si pot sa spun cu mana pe inima ca se pricepe 
Prietene, eu nu sunt decat un epigon... "rasfoieste" forumul si o sa vezi ce inseamna sa te pricepi. Cu mult studiu si RABDARE (pentru ca lucrezi cu organisme vii), oricine poate sa aiba rezultate excelente.
In alta ordine de idei, treci pe la "Despre noi" si prezinta-te  , ca sa stie si restu' lumii cine esti, asa e corect.
BDG46 wrote:Poate faceti un topic nou sa vedem si noi cum se prezinta magazinele de specialitate din Canada.
Da, cred ca ar fi o idee buna, insa doar daca exista interes din partea celor din Romania.
|
 |
|
Ba da, se gasesc, doar ca nu ce si cum vreau eu  (dilema celui care are de unde sa aleaga)
@Porcu
Crezi ca ar trebui sa mai adug un neon de 15W sau e ok cu iluminatul?
|
 |
|
Anubias-ul l-am recunoscut si eu... si sta bine merci pe mopan. Ba chiar sta un pic prea sus, dupa mine si are prea multa lumina pentru un Anubias (by the way, care ar fi consecintele ?)
Cum am zis, ma intereseaza sa identific plantutele de avant-plan, alea mici din fata pietrei si de sub Anubias.
|
 |
|
Cum zicea si "oponentul"  meu mai sus este vorba de Tetra AquaSafe. Nu i-am dat numele, deoarece eram convins ca se stie de el (doar l-am folosit si eu in RO) si n-am vrut sa reinventez roata.
In alta ordine de idei, nu merita sa-l luati de aici deoarece cu shipping si restul va iesi destul de scump, da il puteti gasi in orice petshop decent, si indiferent de pret face sa-ti tratezi apa in care iti vor avea salas pestii !
|
 |
|
Am uitat sa mai intreb cam care credeti ca ar fi durata de iluminare maxima pe zi la plantele pe care le am avand in vedere sa substratul contine Seachem Flourish si ca incerc sa evit algele? Deocamdata nu fertilizez deloc...
De asemenea, ma intreb daca o instalatie de CO2 ar fi necesara pentru plantele mele, nu vreau sa fac aquascaping (nu-s in stare) dar vreau sa le fie ok la plante.
|
 |
|
Cam asa arata prima incercare de aranjare a acvariului...
...intre timp pietrele pe care le vedeti aici au disparut caci afara din apa aratau OK, in apa insa aratau ca niste caramizi  .
Dupa ce am cautat alta piatra si au sosit si plantutele (tin sa mentionez ca sortimentul de plante nu este extraordinar de bogat prin pet-shopurile de aici, merge, da ar putea fi mai bine) si 2 zile de munca, acvariul arata cam asa:
Momentan acvariul este la ciclat, nu am (evident) nici un fel de pesti, testele de la API spun ca valorile NH3/NH4 sunt in jur de 4ppm, iar pH 7.4 - 7.6. Rabdare si rabdare !
As ruga pe cineva sa ma ajute sa identific plantele din fotografia de mai jos, caci nu reusesc sa-mi dau seama de numele lor corect. De unde le-am luat erau trecute doar ca Cryptocoryne; am reusit sa determin ca cea din dreapta complet este Hygrophila corymbosa "kompakt"; restul  am nevoie de ajutor.
Locatarii - cand totul va fi gata - vor fi constituiti din Barbus Tetrazona (imi place la nebunie pestele asta  ), cativa Otocinclus si Corydoras panda, dar mai este pana atunci.
|
 |
|