| Message |
|
|
Multumesc pt raspunsuri. Inca nu am incercat. Va tin la curent daca reusesc sau nu 
|
 |
|
|
|
Inca o intrebare prosteasca: cum (naiba) umplu bubble counteru' cu apa 3/4?
Este deja montat pe furtun in ordinea: sticla + furtun + valva antiretur + furtun + bubble counter + furtun + difuzor. Cum, in momentul asta il umplu cu apa si tin apa in el?? Pt ca apa se scurge din el in sticla pana valva antiretur se inchide...
Am desenat o schema in graba.Arata ca naiba dar ... sper sa intelegeti ce vreau sa zic.
|
 |
|
|
|
Interesant si bine facut. Multam de link.
|
 |
|
|
|
Multumesc!
|
 |
|
|
|
Salutare!
Sunt pe cale de a-mi prepara "solutia" DAR nu am inteles: sticla o las peste noapte "la umflat" cu un dop negaurit? Si dimineata pun dopu' cu furtun? Sau pun direct dopu cu furtun si ce gaz iese pana dimineata ... e bun iesit?
Multumesc,
|
 |
|
|
Am observat la o frunza de Microsorum pteropus ceva gaurele si e mai galbuie. Daca se extinde problema, va altertez 
|
 |
|
|
|
Bine sefu, am bagat la cap. Voi cugeta.
Acu despre plantele mele ce zici(eti?) (vezi thread-ul de mai sus..)
|
 |
|
|
|
Bine domnilor! Am inteles ce si cum. Ok, voi analiza problema.
In alta ordine de idei: am plantat cateva plante noi - stiu ca dureaza 2-3 saptamani pana se obisnuiesc cu noul loc, dar daca in timpul asta dau semne ca ceva nu e ok ex: gaurele pe frunze, frunze transparente etc ... ce pot face? Astia de la JBL zic sa nu le dai fertilizanti in primele 3 saptamani pt ca oricum nu vor folosi. Am si Ferropol si Ferropol 24 si le-as da saracelor ... ce recomandati?
|
 |
|
|
Tropikana, tu tii neaparat sa nu-mi iau butelca din asta mica, asa e? 
|
 |
|
|
gengiskhan :
Eu l-am folosit la un acvariu de 200 de litri...
Kitul respectiv este ... foarte ok, cu o singura precizare: nu am folosit difuzorul inclus, ci un reactor extern. Nu stiu cat de bun este acel difuzor.
Acum despre butelie. O butelie de-aia mica de 80 de grame (cred ca acum sunt de 90 de grame - cel putin rezervele) pe mine ma tinea cam o saptamana, intre 7 si 8 zile.
Multam fain! Pai daca acvariul tau era de 5 ori mai mare decat al meu...se poate spune ca pe mine ma poate tine de 5 ori mai mult? Deci in jur de o luna? Daca e asa, imi convine.
|
 |
|
|
 or mai fi si din alea. dupa cum vezi, sunt si barbati care nu stiu ce e aia plinta  Multumesc de lamurire ;)
|
 |
|
|
 Sa o iau pe rand:
@Alber: deocamdata stam intr-o garsoniera si, avand un bebe de 1 an imediat - 80% din casa e ocupata cu de-ale lui. M-am gandit la o varianta asta, dar pt moment nu se poate  . Si da, un filtru extern ar merge ca asta arata ca pixu in bazin...
@tropikana: nu, nu am loc unde sa ascund butelia. Ca sa nu mai vorbesc de furtun, asa cum arata garsoniera mea acum, nu-mi permite asemenea improvizatii. Oricum, chiar de s-ar putea, asta implica discutii nenumarate de care n-m chef - ar trebui sa stii foarte bine ce inseamna hotararea femeiasca (nick-ul imi zice ca esti de sex feminin...)  Sa fiu sincer habar nu am ce e aia o "plinta"!
|
 |
|
|
@alber - sigur ca se gasesc dar, daca-ti aduci aminte de problema castelului de plastic vs. nevasta - o sa intelegi de ce o butelie de CO2 care sa arate asa este o problema pt mine ;)
|
 |
|
|
|
@Alber: ieri am terminat de citit postul tau de incepator de acum 1 an si ceva. Super tare!
Sa revin la butelie...numai 1-2 saptamani sa tina? La o bula pe minut? Ia sa vad daca se poate incarca butelca aia - ma indoiesc dar ma uit.
|
 |
|
|
Pentru ca mai e putin si "vine mosu" - mi-am convins nevasta sa-mi faca un cadou "acvaristic".
Dar am nevoie de ajutorul vostru: vreau o instalatie de CO2 micuta, care sa arate bine sa nu ocupe mult loc (nu are importanta ca incarc/schimb butelia la fiecare 2-3 luni.)
Pt cei care nu stiu, am un acvariu de 40L, care sta in bucatarie si din motive de "estetica", consoarta vrea ceva mai frumos decat "bomba".
Am gasit CO2 Advanced System (ADA) si CO2 Profesional Kit (Aquatic Nature). Diferenta de pret este .. dubla - evident ADA este cu ~100% mai scumpa.
Merita investitia? De ce (inafara de firma este asa scumpa?) Voi ce ati alege si DE CE?
Multumesc,
|
 |
|
|
Salutare!
Asa cum am promis mai demult, am mai pus plante. Mai am de primit 2 x heteranthera zosterifolia si niste HC  (pentru care am mari emotii)
Pozele sunt atasate. Astept comentarii (negative sunt binevenite  )
p.s. ignorati va rog lemnul ala din centru-stanga, singurul lui scop deocamdata este sa tina ramura principala scufundata...inca pluteste  (
|
 |
|
|
|
SARUMANA! - foarte folositor!
|
 |
|
|
Salutare!
Domnilor si doamnelor acvaristi/ste: ce e aia PPS-Pro?
Am cautat pe net ( de exemplu asa) dar nu am reusit sa inteleg.
Se gaseste de cumparat, sau si-o face fiecare?
Puteti detalia putin si eventual, daca se face de cumparat - un link micut?
Multumesc,
|
 |
|
|
Super!
Ok inca o intrebare: daca nu e ok sa bag oxigen noaptea pt a neutraliza CO2-ul...cum opresc gazu pe timp de noapte?
@Radu.U
Warsaw = Polonia ?
- da. locuiesc aici de 2 ani.
|
 |
|
|
SARUMANA!
Ok. deci sticla de plastic --> valva anti tetur --> bubble counter --> difuzor = BOMBA  ?
|
 |
|
|