| Message |
|
|
@Radu:
iar difuzorul dizolva bula de co2-ul fie prin invartire:
ai vrut sa zici REACTORUL?
Ok. in acest caz, daca reactorul dizolva bula...mmai am nevoie de DIFUZOR? si vice-versa?
|
 |
|
|
Deci pana la urma folosesc toate chestiile astea din poze sau nu?
Daca nu, pe care le folosesc? Daca da, ordinea este: sticla --> valva anti tetur --> bubble counter --> difuzor?
Reactorul unde e? Uff, am crezut ca difuzorul e reactor...i guess not
Tre sa caut un reactor nu foarte mare sa vi-l arat.
|
 |
|
|
|
Salutare si multumesc pentru raspunsuri!
Totusi trebuie sa va hotarati: cu lectrovalva sau fara? (nu ca as stii ce e aia)
@ender67 - interesant cum de vezi tu pagina de inregistrare. ca sa va fie mai usor am atasat pozele.
Valva anti retur e obligatorie? Si este cea astasata (Glass Secure Check Valve?)
|
 |
|
|
Salutare!
Am ajuns la un consens cu nevasta si am voie sa fac o bomba daca arata frumos.
Asadar am cautat pe net si am gasit A astea si B astea.
Intrebare de baraj: pe furtunul care iese din sticla de plastic/recipientul cu CO2 montez prima data prosusul A (banuies ca trebe sa tai furtunul pt a monta asta) si capatul furtunului il montez in produsul B ?
Nu va suparati daca intreb prostii, dar chiar nu ma pricep!
Multumesc!
|
 |
|
|
|
Ah, nu multumesc. Nu am timp de TV. ma scuzi, promit sa nu te mai botez!
|
 |
|
|
|
Da ,sa-mi fie rusine! Iti sunt dator cativa miei!
Ce inseamna "brawn" ?
|
 |
|
|
|
Multumesc brown. Astea le voi lua chiar azi sau maine.
Urmatoarea "sarja" de teste ar fi pt plante? Care anume? NO3 / KH / GH / NO2 ?
|
 |
|
|
3 Neoni si un Oto morti peste noapte
Cred ca se impune investitia in niste teste. Tocmai am venit de la agazin si alea JBL costa ~ 50-60RON bucata.
Ce ma sfatuiesc sa cumpar IN PRIMUL RAND? NO2 / NO3 / PO4 / KH / GH / Fe ... Nu imi permit sa le iau pe toate odata. Luna asta cateva, luna viitoare altele.
DECI: care sunt cele mai importante (de preferat 2 deocamdata - pana luna viitoare...)
Multumesc!
|
 |
|
|
Great!
Sunt pe deplin lamurit. Multumesc!
Sa vedem ce surprize ma vor astepta maine cand ma voi uita in acvariu. Sper sa nu am si alte victime si APA SA NU MAI FIE ASA DE INTUNECATA! Fertisoil asta ... acum sunt ofticat ca am luat varianta small, parca e prea marunt
|
 |
|
|
|
Bun. In caz ca nu mai are nimeni alte pareri asa voi face.
Inca o neclaritate: plantelor noaptea le trebuie O2 corect? Doar ziua se intampla fotosinteza. Deci, daca bag o2 noaptea si co2 ziua...nu e ok?
|
 |
|
|
Deci sa ma lamuresc:
1.pana se obisnuiesc plantle cu noul mediu pun CO2 via Excel sau nu?
2.filtrul in las sa bage aer (O2?)
3.daca nu bag aer din filtru - ce se va intampla cu pestii?

|
 |
|
|
|
@Nilsen
Am acvariu de 40L in care am 4 anubias, 1 cabomba mica, niste java moss subnutrit lipit de o buturuga, 4 fire de Bacopa caroliniana.
Astea nu au nevoie de CO2?
|
 |
|
|
|
@nilsen:
1. cu neonul nu am nimic dar nu arata prea bine...inca pluteste
2.cu Anubiasul - am zis plantat dar de fapt l-am prins de niste lemne in acvariu, iar 2 le-am pus in substrat DAR am avut grija ca rizomul sa nu fie acoperit. Am inteles ca daca rizomul NU e acoperit, doar radacinile e ok. Gresit?
3. Ok, am inteles. Asa fac atunci, las aerul si astept 2-3 saptamani ca plantele sa se acomodeze. Voi continua cu Excel zilnic insa daca aerez si pun CO2 nu se bat cap in cap??
Multumesc,
|
 |
|
|
Da, va multumesc pt incurajari  Voi incerca.
Pana atunci sa va povestesc ce tocmai am terminat de facut: am re-facut acvariul - am scos nisipul, am pus substratul de la JBL iar peste Fertisoil Black S de la aquatic nature (care a facut apa ... cam neagra  ) am plantat niste Anubias - inca nu mi-au venit Heteranthele - si am pus pestii. Evident apa din acvariu am pastrat-o si am puso la loc - mai putin vre-o 5 litri cre s-au "pierdut" pe drum si a trebuit sa pun la loc niste Aqua Safe in apa de la robinet...sa inlocuiesc cei 5 pierduti.
Am pus Excel urmand instructiunile si gata. Nu prea am vazut nimic prin apa tulbure cam o ora si, dupa ce s-a mai limpezit am observat cum mai toti pestii stau la suprafata incercand sa respire cred. Filtrul l-am reglat sa nu bage aer pt ca asa am inteles ca se face daca ai plante in acvariu.
Numa ca dupa o vreme, 1 Oto si 1 Neon au inceput sa se intoarca cu burca in sus si sa pluteasca....M-am speriat sa nu moara mai multi si am reglat filtrul sa bage aer in apa ca sa aibe pestii ce respira. Acum, nu mai inoata la suprafata nici unul - inafara de 1 neon care tot cu burta in sus e (daca il ating fuge) iar Oto a inceput sa inoate dar parca "oboseste" si din cand in cand se duce sus...
CE SA FAC cu Neonul? Sa-l scutesc de chinuri? Sau isi va reveni?
De ce credeti voi ca s-a intamplat asta?
Voi opri aerul din filtru peste o ora. e OK?
|
 |
|
|
|
@brown: ca sa evit discutiile inutile cu sotia (care a exclus idea unei sticle de plastic umflate cu CO2 la ea in bucatarie - caci acolo este acvariul) am decis sa iau Fluorish Excel. Am citit ca da rezultate bune. Probabil ca nu la fl de bune ca o instalatie faina de CO2 - de care nu am bani si nici loc - dar mai bine decat nimic nu?
Lemnu banuiesc ca e de uz acvaristic, era la sectiunea dedicata acvariilor - acum imi trece prin cap ca poate era dedicat soparlelor,serpilor samd. I-am fiert cu partea mai groasa si am turnat apa fiarta peste el. Apa in care a fiert s-a colorat. Se va colora si apa din acvariu?
Multumesc.
p.s. sa nu credeti ca nu tin cont de sfaturile voastre - doar ca incerc sa impac pe toata lumea (plantele din acvariu vs nevasta-mea care de cand m-a apucat nebunia cu acvariul se uita cam ciudat la mine ...)
|
 |
|
|
@brown: multam fain pentru schema. O sa incerc!
Cat despre CO2 am ales solutia lichida Fluorish Excel - pt acvariul meu de 40L sper sa dea rezultate.
Inca astept plantele
Mi-am luat un "lemn" de la petshop destul de interesant (rasucit etc) trebuie neaparat sa-l fierb, nu de alta dar nu incape in nici o oala
Multumesc!
ah, era sa uit: sunt intr-o mare dilema: sa iau incalzitor de substrat JBL sau nu? Am tot citit si parerile sunt ... impartine. Astept pe cineva sa ma convinga
Multumesc din nou
Alex
|
 |
|
|
Oameni buni, uitati ce am citit io acum despre cum pui substratul si cat trebe sa astepti.
[...]The soil has to settle down before flooding the tank. With this method we can avoid unnecessary algae blooms and water turbidity.
Keep the soil saturated for 1to2 month. Note! Do not flood the aquarium yet.
- cititi mai multe la el pe site.
In cazul meu asta e imposibil - am deja acvariul cu pesti in el...unde pun pestii timp de 1 luna?? Sa-mi cumpar alt acvariu e ... exclus.
Help?!?
|
 |
|
|
|
Da da, bag plante acum in we sper sa-mi vina ce am comandat. Acvariul il tin asa - urat - pana imi vin substratul si plantele.
Dupa ce totul e gata, promit ca-l umplu pana sus ;)
|
 |
|
|
Se apropie ziua in care va trebui sa re-amenajez acvariul, sper ca in Week-end o sa am toate cele necasare. Am gasit si cum se face o BOMBA DE CO2, pt incepatorii ca mine uitati un LINK catre site (in engleza).
Am citit ca, datorita luminii mai puternice (voi avea 2x15w/45L=0.66 w/L deci nu e foarte puternica dar nici slaba nu e) s-ar putea sa am alge pana ce plantele incep sa manance din nutrienti. SAE nu cred ca o sa gasesc prea rapid, Otto nici atat dar creveti Amano gasesc. Dupa cum v-am spus am 45 de L si 11neoni, 2 platy, 2 molly, 1 ancistrus, 1 rasbora si 2 creveti amano.
Daca imi cumpar inca 10 creveti - sunt prea multi? Daca ar trebui sa renunt la niste pesti, la care?
Am avut la inceput 4 creveti amano si unu rosu. Acum mai am 2 amano - nu stiu de ce au murit (cred ca au murit cei 2 pt ca nu i-am vazut). Am citit pe aici ca neonii s-ar puttea sa manance creveti, dar prin alte forumuri zic ca nu...ce sa cred?
Plantele pe care le-am ales sunt: Hemianthus callitrichoides pt covor, Heteranthera zosterifolia sa ascund filtrul si incalzitorul si Mech Fissidens fontanus (Pheonix moss) sa pun pe o buturuga. Mai am niste ramasite de cabomba pe care le-am taiat si replantat dar in nisipul de acum nu cred ca se intampla mare branza cu ele, sper ca odata cu cel nou sa le mearga mai bine. Si inca 2 plantute mici care nu stiu cum se numesc dar nu le merge bine de loc. Au radacinile foarte subtiri si ies usor din pietris. Cu ala nou sper sa fie ok. Va pun o poza cu acvariul meu de acum, INAINTEA modificarilor drastice 
|
 |
|
|
|
Tocmai am venit de la PetShop si ... baietii au gata facut suportul pt neon, tot ce tre sa fac e sa-l prind cumva de capac. Probabil ca o sa-l gauresc in 4 locuri. O alta optiune e sa leg neonul no de cel vechi dar nu ma tenteaza.
Cand termin, pun poze.
|
 |
|
|