[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: alexandruv
Forum Index » Profile for alexandruv » Messages posted by alexandruv

Am observat ca Ammania sp. 'Bonsai' a inceput sa se ridice, si sa scoata radacini pe alocuri. Azi am dozat EI macro, jumatate din doza - nu vreau sa le lipseasca ceva

In alta ordine de idei, amicul meu rosu nu mananca. Am inteles ca nu-i place mancarea pt neoni dar i-am luat bilute Hikari betta si nici pe alea nu le baga in seama.

Sugestii?

Edited by Lucian: Ti-am editat eu avatarul care trebuie sa fie maxim 130x130 pixeli
Salutare,
Banuiesc ca asta e o alga:

image
image

Am cautat-o pe lista tipului asta dar parca nu seamana cu nimic de pe alcolo. Stie cineva ce este si de la ce se face? Interesant ca e numai pe lemne...

Deocamdata am luat-o cu mana si am stropit niste h2o2 pe alocuri

Multumesc,
Alex
Salutare!
Vreau sa va întreb despre lumina: la ce distan?? de acvariu sa atârna lampa? Acum e la vre-o 30cm dar b?nuiesc ca e prea sus?

Multumesc,
Alex
catalin_ wrote:
stefanp wrote:Pfoai ce poze misto faci
Asta te va ajuta pe viitor

Chiar ca... super poze. Ce aparat/obiectiv?

Catalin, nu aparatul conteaza atat de mult cat caliatea luminii si unghiul ales. Oricum, pozele sunt prelucrate (contrast, temperatura, vibrance, saturation, sharp) in Lightroom - fara asta n-ar arata asa fain.

Alex
alex08 wrote:Alex, foarte fain ce ai realizat pana acum.
Iti doresc si eu succes si sa-l vedem in concurs(uri).

De poze, nu mai zic, salivam in continuare.

Multumesc Alex.
Mai am mult pana sa emit pretentii de concurs
stefanp wrote:
alexandruv wrote:

La ce? Daca nu ma pricep la chimie ... ma indoiesc ca plantelor le va pasa de aparatul meu foto

La eventualele concursuri in care te vei inscrie.
Daca vei dori acest lucru.

Stefan - io acum am citit de Grigore al tau. Eu n-am capac la borcan ... oare sa ma astept la asa ceva?
stefanp wrote:Pfoai ce poze misto faci

Multumesc. Am noroc cu subiectul ;)

stefanp wrote:Asta te va ajuta pe viitor

La ce? Daca nu ma pricep la chimie ... ma indoiesc ca plantelor le va pasa de aparatul meu foto
Ok, am plantat blyxa japonica - nu atat de usor cum ma asteptam dar e ok. Sper sa stea infipta ca m-am enervat putin pe ea

In alta ordine de idei, azi am decis sa cumpar un peste:
image
image
image

Stiu ca nu se prea potriveste cu un plantat dar ... mie imi place
Tocmai am luat 2 tufe de blyxia si un pot de pogostemon erectus. Urmeaza sa le plantez cand ajung acasa.
Porcu wrote:
alexandruv wrote:Chiar daca doar 2 neoane merg? Cata lumina ma sfatuiesti sa las si pt at timp?

Tinind cont de cantitatea de plante eu as lasa un tub in jur de 8 ore, pozitionat deasupra zonei cu plante.
Al doilea tub l-as lasa vreo 2 ore si-as urmari atent sa nu apara alge, urmind a face modificari in functie de cresterea plantelor.

Nu prea am cummsa fac asa, pot controla 2 canale separat (1 canal are 2 neoane). As putea sa aprind si sa sting brusc lumina dupa 3 ore de max sau dimez ambele tuburi la 50% pt 8 ore.

Alge probabil ca vor aparea oricum, este lumina in camera - n-am cum sa fac bezna - sper insa sa-si dea drumul plantele si sa inving in final
BBogdan wrote:Un inceput foarte bun, imi place!
...cum zicea si colegul mai sus ar mai trebui mai multe plante cel putin acum la inceput iar daca nu vrei sa le pastrezi pe toate poti sa renunti la ele pe rand.

Sunt curios sa vad cum o sa se dezvolte proiectul , m-am abonat.

Bafta! ;)

Nu ma incanta ideea sa plantez ceva pe care sa scot pe urma, pt ca astea cu crestere rapida de obicei au si radacini luuungi si n-am chef sa amestec solul cu powersand-u etc.
Incerc sa mai iau niste fire de ceva pt spate, maine am liber, ma plimb prin magazine
bitanu wrote:Ptiuu , m-am speriat cand ,,vazui, acele paharele superbe cu plante. Ce-am zis eu?! Mai nene, unde pana mea a gasit ,,asta,, asemenea frumuseti, ca mie nu mi-au vazut ochii prin pet-urile noastre asa ceva. M-am linistit cand am vazut locatia. Chiar, forumurile lor, nu sunt pravalii cum sunt multe ale noastre (acvariu.ro sare din discutie ;) )? Dar acvaristii, nu sunt ,,gradinari,, cu solarii, ca multi ai nostrii (cei de pe acvariu.ro sar din schema. Se stieee!!! ) ?

Ce pot sa zic, innafara de succes, ape limpezi si ca imi place umezitul?! Asteptam sa ii vedem evolutia.

Stai linistit ca nici aici nu se prea gasesc. Astea 'mini' le-al luat de pe thegreenmachineonline.com ca nu am gasit pe aici.
Porcu wrote:
Cred ca-i prea multa lumina pentru inceput, vorbesc de cele 4 ore de maxim.

Chiar daca doar 2 neoane merg? Cata lumina ma sfatuiesti sa las si pt at timp?
kirucd wrote:Ti-am zis eu ca merita lampa, bine ca m-ai ascultat

Multumesc frumos ;)
Buna seara dragi colegi

In sfarsit a venit si ziua mult asteptata: plantatul. Arata cam asa:
image
image
image
image
image
image
image
image
image

Atest ca plantatul a fost foarte usor, desi migaloase plantele astea crescute in vitro, n-am avut probleme cu 'prinsul' in ADA Amazonia Powder.

Evident sunt nemultumit de amestecul de nisip cu sol, plaja inegala etc. dar sper sa curat in curand.

Lampa e super faina: efectul de apus e bestial (rasaritul nu-l vad ca e pe la ora 1300 cand eu sunt la munca) - merita efortul daca puteti.
Deocamdata tin aprinse doar 2 neoane, putere maxima 4 ore, restul de timp dimata la jumatate.

Nu fertilizez cu nimic inca - mai astept o saptamana sa vad cum evolueaza lucrurile si-i dau drumul usor. CO2 e la aproape o bula / secunda.

Multumesc,
Alex

Avansatul wrote:De unde ai cumparat planta si cate zile a durat pana sa ajunga ?
Ca eu sincer.... le-as fii trimiso inapoi =] dupa felul cum arata ( zic eu ca are apx. 4-5 zile de transportat izbit si toate cele )

Da, are exact 5 zile.
Azi am primit restul de plante, abia astept sa ajung acasa

Din nefericire Aponogeton crispus 'Red' arata asa:

image
image

Sper sa o pot salva
kirucd wrote:Adica nu stiu daca substratul de la ADA elibereaza sau nu amoniac. Daca elibereaza
inseamna ca e ok si ciclarea a inceput, impreuna cu bacteriile de la Seachem, si ca urmare
a inceperii ciclarii ti-a aparut biofilm la suprafata apei.

Pai asa ar trebui, conform a ce zic ei
kirucd wrote:Ba da, si asta poate fi o explicatie pentru biofilm. Asta daca substratul de la ADA elibereaza
amoniac, nu ma pricep la substraturile de la ADA, nu am folosit niciodata.

Asta adica prea mult amoniac or ?
Si Amoniacul din ADA Amazonia nu asta face: hraneste bacteriile?

Forum Index » Profile for alexandruv » Messages posted by alexandruv
Go to: