Salutare,
Scuze pt intarziere in a raspunde, am cam neglijat acvariul in ultima vreme, nu-mi venea sa ma uit in el din cauza scarboseniei pe care trebuia sa o curat la 2 zile.
Oricum, am schimbat apa 50% in fiecare saptamana, curatat filtru etc regulat.
Sambata trecuta am facut ceva - nu stiu ce - care a schimbat situatia: de sambata,
a murit scarbosenia!!!
Povestea e asa: de obicei 50% din apa pe care o schimbam, era de RO.
Acum 2 saptamani, am zis ca
nu se merita efortul sa pun in bidoane apa de RO pana la schimbul saptamanal de ala si de 2 saptamani schimb apa direct de la robinet.
Sambata, ultima data can am schimbat apa, tot de la robinet - tratata cu Seachem Prime ca de obicei.
In plus, am stropit plantele cu o sticulata plina de H2O2 - toata sticla
In plus, am adaugat apa in numaratorul de bule - se evaporase?!? - si Duminica dimineata am gasit furtunul pe jos, ori pisica a facut ceva cu el, or nu l-am montat indeajuns, habar nu am. Ideea e ca, toata Duminica si Luni acvariul a stat fara CO2 gaz, doar Seachem lichid.
NU am fertilizat cu nimic in afara de Seachem Flourish+Seachem Trace
Luni dupa munca, am montat la loc sistemul de CO2 si am constatat ca
scarbosenia era moarta - nici urma de ea prin acvariu!!
De la ce sa fie?
1. De la lipsa de CO2?
2. De la aditia de H2O2 - toata sticluta in 90L de apa?
3. De la lipsa fertilizarii cu macro din EI
Acum, CO2 merge la 2 bule pe secunda - inca nici urma de scarbosenie.
Ar fi bine de stiut de la ce a murit.
==
In alta ordine de idei, Rasbora ai mei din 15 initiali, au sarit din acvariu 14. Au lasat mostenitori 8, deci acum am 1 matur si 8 tinerei
Crevetii red cherry s-au inmultit la greu, nu stiu cati sunt - multi in orice caz.
Am cumparat o pereche de Ramirezi care vad ca se dau la puii de creveti dar nu e bai, ii tine in check
Idei despre moartea scarboasei?
Multumesc,
Alex