[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: alexandruv
Forum Index » Profile for alexandruv » Messages posted by alexandruv
Cred ca e cazul sa ma apuc de studiat problema. Cumparatul altui acvariu e exclus din lipsa de spatiu. Merg maine la magazin sa vad ce si cum. Daca reusesc, postez poze. Daca stric capacu nu )
Chestia cu gasit placa de aluminiu/plexiglas si prins poate m-as descurca, dar sa conectez cablurile unde trebe si sa le bag in priza... mai bine o rog pe nevasta-mea )
Esti super tare! Si esti si din Brasov. Daca eram acasa sigur te bateam la cap ca io sunt cam anti-technica...
Numa ca asta e luuung. Mie-mi trebe unu de 18".

Ziceai ca-mi povestesti despre cum sa pun neoane in capacul meu
@brawn: cand ai recomandat tubul Philips te-ai referit la asa ceva: http://www.elightbulbs.com/catalog_product.cfm?source=GoogleBaseCSE&prod=QQ36096 ?
Am atasat poze Astept indicatii )
@brawn: motivul principal pt care nu vreau sa-mi fac o bomba de CO2 este ca nu am spatiu sa pun butelia, cabluri etc. Cand o sa am o masa sub care sa ascunt toate "balariile" de cabluri necesare...imi voi lua si dispozitiv de CO2
Am JBL Ferropol, va trebui sa-mi cumpar versiunea de 24h.

Cu lumina am o problema pt ca in capacul meu de acvariu nu se poate monta decat un singur neon . Ok, daca Aqua glo nu sunt bune ce zici/ziceti de Flora GLO sau Power GLO?

Mentionez (pt cei care nu au citit de la inceput) ca deja am acvariu stabilizat - dar voi reface substratul si adauga plantele enumerate putin mai sus.

Alex
@Alber:

Ai scris intr-un post asta ca "inciti la cresterea plantelor"

M-am informat, am citit si am comandat JBL AquaBasis plus + ferti soil black S ca substrat pt acvariul meu de 40L. Asa cum am scris in postul de mai sus un neon AQUA-GLO de 18"/46cm 15W - crezi ca e suficient de puternic pentru a creste frumos Heteranthera Zosterifolia, Mech Fissidens fontanus (Phoenix moss) s Glossostigma elatinoides? Deocamcada nu pot sa iau CO2 din butelie asa ca o sa folosesc CO2 Nutri Tabs - Aquatic Nature (sau ceva similar).

Multumesc!

) Cand imi cumpar o casa mare si spatioasa poate

Cand eram copil, am batut-o pe bunica-mea la cap pana mi-a cumparat un acvariu de 100L. (inainte tineam pestii - gupi si xifo - in borcane) si taica-meu mi-a facut un stativ super pt el pe ... balcon in bataia soarelui. Eu, la mintea de atunci credeam ca e bine ca e cald pt pesti, numai ca in 2 zile nu vdeam pestii de algele verzi de pe sticla )

Ce vremuri ... )
Aha.

O sa citesc despre plantele enumerate de tine si vad ce si cum. Multumesc!

Acum imi dau seama ca intr-un acvariu mare ai mai multe "sanse" de a face ceva frumos. In asta mic al meu nu prea am loc: filtru e maricel+incalzitor...nu mai ramane loc de prea multe ramuri/lemne pe care sa pui ceva. Dar incerc.

Cand primesc substratul si refac acvariul va pun poze. Abia astept. Sper sa gasesc plantele pe care le vreau. Cred ca incep sa ma transform in maniac. )
@Alber: dar cresterea plantelor presupune mmai multe/mari acvarii si evident spatiu. Voi citi despre "bomba de CO2". Dar ce nu inteleg este: pestii respira cu O2 corect? Daca bagi prea mult CO2 nu se sufoca?

Alta intrebare de baraj: am vazut in pozele astea frumoase ale pasionatilor de acvaristica un fel de muschi/iarba pe fundul acvariului/ramuri etc. Cum se numeste si unde se gaseste asa ceva? Sau asta intra la capitolul EXPERT? Nu am vazut in magazine asa ceva de vanzare, desi acvariile lor de prezentare au
@Val: wow. Frumos raspuns. Imi place cand vad forumisti ca tine. Multumesc.

Dupa cum v-am spus, am un acvariu mic de 40L. O sa mai astept cu achizitia de echipament scump de CO2 pana o sa am ceva mai mare, peste 100L. Pana atunci mai invat pe asta mic.

Deja am comandat substrat si bile de argila de la JBL si abia astept sa-l reinstalez.

Despre plante: daca nu gasesc in magazinele de specialitate o planta anume, ce parere veti despre achizitionrea plantelor online? Este ok?
Ok, adevarat ca depinde de marimea buzunarului.

Voi vedea ce si cum. Cati dintre voi folosesc asemenea butelii? Este intr-adevar ABSOLUT NECESAR introducerea de CO2 in acvariu?
@ Val: Promit ca va intreb Da, e adevarat ca vanzatorii de la pet-shop ar trebui sa stie cum sta treaba insa, nu mi-a zis nici unu de substrat de la JBL cand le-am zis ca-mi mor plantele - mi-au zis "ia solutia asta si pune in apa..." si cam asta a fost.

Despre CO2: am inteles ca sunt mai multe feluri de a introduce CO2 in apa: microorganizme care produc CO2 (solutie ieftina) si ... chestii ca JBL proflora CO2 sets ca astea care ... nnu sunt asa de ieftine

Ce aveti de comentat despre asa ceva?
Super! Multam fain! Asa voi face.

Acum citesc despre CO2 - habar nu aveam ca trebuie sa ADAUG CO2 in apa. Stiam ca plantele consuma CO2 si elimina O2 cu care respira pestii dar sa adaug CO2 pt plante ... interesant.

Crap - daca stiam de "JBL AquaBasis plus" inainte sa pun pietrisul eram acum posesorul unui acvariu cu plante sanatoase Nu?

Se pare ca o sa trebuiasca sa refac acvariul.

Alta intrebare de baraj: daca va trebui sa scot pestii si pietrisul pt a pune pe fundul acvariului "JBL AquaBasis plus", dupa care pun pietrisul si plantez plantele, pun apa - pot pune pestii imediat? Banuiesc ca bacteriile despre care am tot citit nu o sa mai fie in apa - poate in buretele de la filtru? - cum ma sfatuiti sa procedez?

@alber: multumesc!

Intrebare prosteasca poate: bilele astea se infunda in pietrisul din acvariu langa radacinile plantelor, corect? Conteaza daca nu sunt acoperite (bilele) complet in pietris?
Am gasit JBL The 7 Balls pe http://jbl.de - sper sa gasesc si in magazin
@ Dude multumesc pt sugestii. Sunt de acord cu tine ca am putine plante ... au fost mai multe dar au murit si de asta am deschis topicul, sa ma ajutati sa aflu ce am de facut. Deja stiu mai multe decat inainte, va multumesc pt asta!

O sa ma uit sa vad cum arata plantele sugerate de tine/voi si asa voi face. Iar cu argila JBL ... sper sa gasesc pe aici. Imi poate da cineva un link sa vad cum arata cutia/sticla whatever it is?

Noapte buna :
Aha!

@V.Sorin: multumesc pt rectificare. O sa caut JBL Florapool si o sa pun. In momentul asta habar nu am ce e asta, dar o sa caut pe net.

@Sanitarul: faza cu crevetii e urmatoarea: eu le dau mancare pt creveti (sera shrimps natural) dar pana ajunge mancarea asta pe fundul acvariului, ceilalti pesti o mananca si ma tem ca saracii creveri sunt flamanzi. Asa sa fie?? Am avut 3 transparenti/albi si unu rosu. Acum au mai ramas 2. Am crezut ca crevetii sunt rezistenti dar se pare ca nu .. . Despre neoni ai dreptate - si mie mi-ar place dar nevasta-mea vrea si pesti colorati

@Pestoaica: Multumesc pentru sfat, o sa caut bile de argila. Am uitat sa va zic ca eu locuiesc in Varsovia si o sa-mi fie cam greu sa gasesc bile de argila . Imi poti spune mai multe despre ce inseamna "substrat de fertilizant?". Sau macar un link sa citesc? Multumesc

Forum Index » Profile for alexandruv » Messages posted by alexandruv
Go to: