[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: alexandruv
Forum Index » Profile for alexandruv » Messages posted by alexandruv
@Dolly: inteleg bine limba engleza, multumesc pentru traducere. Problema la mine nu e ca e prea deasa si nu mai ajunge lumina la celelalte frunze, ci ca e mai mult lunga decat stufoasa si indoita. Am inteles ca ii trebe lumina multa pt a se dezvolta.

In legatura cu algele mele Staghorn: cele de pe anubias cred ca au murit dupa "baia de co2 atmosferica" la care au fost supuse, dar pe Microsorum (care era prea jos si n-am putut scoate atata apa) inca mai este. Am dublat doza de Excel (stiu ca voi nu sunteti fani Excel dar asta am), schimb apa de 2 ori pe saptamana. Aseara am schimbat 10L: 5 apa statuta de la robinet si 5 apa distilata. Motivul algerii apei distilate a fost scaderea duritatii apei care am inteles ca favorizeaza aceasta alga.

Ce nu inteleg eu este cu citesc testul de JBL 5in1 cand ajung la duritate. Sunt 4 (daca-mi aduc aminte bine) randuri care indica duritatea de la <4 parca la nu mai tin minte cat. Cum imi dau seama care este exact valoarea mea?

Ce ziceti cu apa distilata? A fost o ideea buna/rea/inutila etc? Stiu ca nu se pune doar apa distilata fara adaugare de ce s-a peierdut bun in urma distilarii de aia am combinat-o cu cea de la robinet.
) right. Dar ai sesizat bine ca e vorba de planta din acvariu...

Deci macro-nutrientii ar fi problema la mine si ... gazul Multumesc!
Linkul tau ma trimite la Tropica. Asta ai vrut? Cunosc site-ul si despre Heteranthera scrie:

Heteranthera zosterifolia is an extremely beautiful plant which forms a lot of side shoots and thus quickly forms a bushy plant group. In strong light growth is intensive, and the plant must be pruned before it becomes so compact that no light reaches the lower leaves. Water roots often form on the stem. In open aquariums it forms small blue flowers if some shoots are allowed to spread on the surface.

Dar tot nu zice de ce e indoita si nu dreapta si frumoasa ;) Poti sa fii mai specific in link?
Salutare!

Cand mi-ati spus sa iau Heteranthera pt ca e planta cu crestere rapida, nu ati zis cat de rapida Cand am adus-o avea 3 firicele micute si amarate (dupa transport arata groaznic) si acum e luuunga cu multe radacini acvatice.

Ce nu inteleg este: de ce e asa ... "bleaga"? Pe net vad poze cu Heteranthera frumoasa care sta dreapta si stufoasa, a mea e lunga si ... indoita. Ce ma sfatuiti?
Excelent, multumesc frumos!
Salutare !

Ceata mea s-a dus peste noapte, filtrul si-a facut meseria. Intre timp, am dat perechea de molly dar, dupa 30 min de incercari nereusite de a prinde singurul rasbora ramas, am luat la schimb 2 rasbora asa ca acum sunt 3. Stiu ca ar trebui mai multi sa se simta bine dar, deocamdata nu se poate. Am mai luat 3 cardinia japonica si am acum 5, plus 2 SAE micuti care dupa prima noapte destat pe fund, acum "ciugulesc" plantele.

Despre problema mea cu CO2 presurizat, am cam dato-n bara (cu ajutorul unui tip de la un pet shop). Sa va povestesc: Ieri, merg cu nevasta-mea la cumparaturi, si pt ca stiam un magazin care vind butelii de toate felurile si in vitrina se vedea una pe care scria mare CO2 o rog sa mearga sa-l intrebe pe ala cat costa si daca are reductor pt ea si tot ce-i trebe. (io nu vorbesc poloneza atat de bine ca sa ma bag in detalii). Se duce ea si afla ca butelia e relativ ieftina dat ca nu are reductor asa finut pt acvariu. Toate bune pana aici. Intamplarea face ca, langa acest magazin e unu e acvaristica (nu vand decat pesti/plante) si tipa intra sa-l intrebe pe ala de recuctor si alte, crezand ca-mi face un bine . La care tipu de la shop o intreaba cati litrii are acvariu si cand afla ca pana in 45 ii zice: "oo, dar nu se merita sa pui butelie la un asa acvariu mic, plus ca e periculos, ca daca nu o folosesti cum trebe explodeaza etc etc. Ca el are acasa u acvariu plantat de 70l si ii da numai Excel si foloseste apa de osmoza si ca plantele lui produc oxigen si totul e un vis."

Va dati seama ca, asta mica (nevasta) era foarte incantata ca nu tre' sa-mi cumpere butelia sau sa tina sticla de plastic cu drojdie. Multmiri domnului de la magazinul de acvaristica! Moth#@ Fuc^$#

INTREBARE: apa de ozmoza inversa este acelasi lucru cu apa distilata? (m-am uitat in magazin pe sicla de apa distilata si scrie pe ea ca e buna printre altele la ... acvarii dar nu zice nimic de osmoza inversa).

Week-end fain!
Buna dimineata!

Multumesc @Adriancalotescu pentru informatia despre SAE. Poate altcineva are alta parere? Vreau sa fiu 100% inainte sa-mi iau 2.

CIUDATENIA despre care scrie in titlu s-a intamplat azi dimineata cam la 30min dupa ce am aprins lumina (1 neon). Eram prin casa si aud un zgomot in acvariu (oarecum similar sticlei cand se sparge) si cand ma uit ... acvariul arata ca in poza din atasament, cu un fel de ceata destul de deasa inauntru si acum, este mai clar dar tot vad "particule de ceata" (daca exista asa ceva ) plutind prin apa fiind purtate de curent. Nu radeti "n-am gasit alta rima".

CE POATE SA FIE? Neonul nu cred ca e spart pt ca e aprins (dar gazul din neon arata ca "ceata" nu?)

Sfaturi va rog! Multumesc!
Wow, super tare! Multumesc de sfat Humbert. Cred ca voi putea scoate ceva apa astfel in cat cateva funze afectate sa stea in "aer". Voi incerca!

Ba da, apa oxigenata. Am uitat cum ii zice in romaneste, nu vorbesc cu nimeni aici romaneste si in nici un caz despre acvarii.

Bine domnule, am inteles cum e cu cauza si efectu!

Multumesc
Multumesc Alber - CO2'u bata-l vina

Am mai citit pe net acum si unii au folosit Hydrogen peroxide (H2O2) pe alga. A incercat cineva? Se scoate planta si se pune h2o2 pe ea sau se injecteaza pe planta in apa?

Altii zic ca au scapat de ea cu excel dozat de 2-3x dar io am avt o experienta neplacuta cu excelu dupa ce am dozat cum zic ei prima si prima data: au murit din pesti...asa ca nu m-as baga sa-l supradozez.

O sa incerc sa o scot de pe frunzele pe care sta si/sau sa le tai in ultima instanta. Fac schimburi mai dese de apa 2 ori pe saptamana sper sa reusesc.
Multumesc Alber,

Si pigule cat poti de mult din ea.

Se tine destul de bine de frunze...taiatul frunzei este o solutie?

Tipu asta zice ca
Higher ammonia/ammonium levels (overstocking and substrate disturbance) and low CO2 levels will favour this algae
. Overstocking...s-ar putea in cazu meu si substrate disturbance...cred ca ancistrusu e de vina, sper ca sapt asta sa-l dau.

Din experienta ta/voastra ce pesti (of any) mananca chestia asta?

Salutare!

Dupa cum va ziceam, m-am uitat cu atentie la algele mele si nu sunt BBA. Cred ca sunt fuzz algae. Am atasat niste poze, puteti sa-mi confirmati/infirmati ce fel de alge sunt SI daca Otto/SAE/Amano/Neritina snail (care din astia) le vor manca?

p.s. stiu ca tre sa pun apa pana sus ca se vede urat dar dupa ce am facut modificarea cu neonul nou sub capac, acesta din urma este mai jos...si nu pot sa pun apa pana sus asa ca nu va luati de mine

Multumesc

p.s 2. Am mai citit si acum inclin sa cred ca sunt staghorn algae? cine ce zice?
OK. Cred ca asa o sa fac, renunt si la ancistrus. Imi pare rau de el ca face parte din "primul lot" si are oarecare incarcatura emotionala dar nu e prea "finut" cu ce-l inconjoara.

Acum, despre inceputul meu de BBA (cred ca e BBA o sa ma uit atent cand ajung acasa) - daca nu-l mananca nimeni (ca inca nu am melci sau SAE si pe Otto nu-i vad decat pe geamuri) simpla reducere a luminii o va face sa dispara?

Multumesc gengiskhan pentru raspuns.

Mi-a intrat bine in cap ca imi TREBUIE CO2 . Lucrez la asta, insa pana atunci va trebui sa ma descurc fara.

Sa vad cum fac cu platy - daca reusesc sa-i dau inapoi.
Despre ancistrus ai dreptate: cam imi strica treaba cu HC-ul. Si cand il apuca sa mai fugareasca cate un peste care intra pe teriroriul lui...Cand l-am cumparat nu stiam nimic despre pesti/acvariu si l-am luat ca multi altii "sa curete mizeria". Cand era mic era ok, dar acum ca e marisor nu prea imi place. Daca il dau - ce pierd? Ottosii sau crevetii inlocuiesc treaba ancistrusului?

Pe Nannostomus mi s-a pus pata citind un post (cred ca al tau gengiskhan despre o alternativa pt neoni) in care colegul cibserg a aratat haita lui. Am fost la magazin ieri si culmea ca aveau si erau chiar mici (am bagat la cap ca vor creste). Si eu vreau pesti de card. Am inteles ca tre sa ai acvariu mare si mai multi pesti de acelasi fel sa se vada efectul. Rumy nose n-am gasit iar neonii mei numai grupati nu stau. Sunt imprastiati peste tot.

SAE voi lua 2 vineri. Sper sa gasesc si melcii de care va ziceam pana vineri. Probabil ca voi lua 10 creveti.

Deci decat cu multa lumina si fara CO2/macro mai bine inchid un neon pana rezolv treaba cu CO2 si macro?
Multumesc pentru ajutor. Inca nu am avut timp sa merg la magazinul de unde am luat-o ca e cam departe de mine dar, sper sa o fac zilele astea si va confirm.

Am alte intrebari:

1. De cateva zile am mai montat un neon de 15w si acum am 30w/~40L si acvariul a inceput sa arate mai aglomerat cu plante. Heteranthera si Bacopa caroliniana s-au inaltat (cea din urma are frunzele de la varf rosiatice ca foarte aproape de lumina) dar amandoua au crescut MULTE radacini aeriene (nu stiu exact cum se numesc). Pot sa le tai? (radacinile) - Are rost? Daca vreau sa fac o tufa din Heteranthera, cum o tai si plantez ce am taiat?

2. De vre-o 2 zile am observat pe "tulpina" de Bacopa si unele frunze de Microsorum pteropus niste firicele de ... BBA sa fie? Cum am mai spus fertilizez cu Ferropol + Ferropol 24 - si inca ceva pe basa de fier Planta gainer scrie pe sticla de plastic. Am dat comanda de ce-mi trebe pt a prepara PPS Pro dar ina nu au venit deci nu am fertilizare Macro inca...CO2 presurizat/bomba inca nu am inca. Folosesc Seachem Excel pt aditia de carbon.
INTREBAREA ESTE: inafara de schimburi de apa la 3 zile (20%) |cumparat Otto (am 3)+Creveti Amano (am 2)+Melci Neritina (vreau sa iau 2)+SAE (vreau 1) [sunt prea multi/putini??] ce pot sa mai fac sa nu ma pasca intunericul algelor?

3. Va ziceam ca am plantat HC. In afara ca perechea de Molly il tot ciugulesc ca le e foame mereu (si o sa-i dau zilele astea) vad ca s-a inaltat (aia care nu au iesit din substrat desi am plantat adanc folosind tweezers). Am inteles ca trebuie sa-l tai sa-l oblig sa intinda runners corect?

4. Cum va ziceam, vreau sa scap de perechea de Molly + 1 rasbora (ca unu mai am). Imi raman: 5 neoni, 2 platy mici si rosii , 1 ancistrus marisor, 3 Otto, 2 Creveti amano. INTREBARE: daca imi cumpar 5 Nanostomus Beckfordi, 1 SAE, inca 3 Amano creveti, 2 Melci Neririna voi avea in total 24 de vietuitoare. SUNT PREA MULTE? Ce sfaturi imi dati? Imi plan neonii dar imi plac si Nanostomus si as vrea sa am. Poate ca platy mei mici si rosii nu se potrivesc dar sunt cuminti si nu deranjeaza pe nimieni.

Sper ca n-am batut campii si v-am ametit. Apreciez ajutorul vostru!
Multumesc,
Multumesc pt vot! Altcineva mai indrazneste?

@tropikana - cred ca, in ultima instanta ma voi duce. Sper sa mai aibe
Arata ca asta dar nu e asa de lunga si parca frunzele sunt puuutiiin mai late. Acum ma oftic ca nu am pastrat eticheta cu care am luat planta. Chiar vreau sa stiu ce planta e
@alber: sigur nu e Echinodorus bleheri Asta are frunzele late si oarecum ovale.

Ce am eu in acvariu are frunzele mai mult lunguiete ceva de genu Echinodorus uruguayensis dar parca frunzele nu sunt asa rasucite...

Cine ce mai voteaza?

Hmm, tipu de la pet-shop mi-a zis ca tipu asta de Microsorum se planteaza. M-am uitat pe tropica si arata asa ... cred .

Dupa cum arata pozele mele, ziceti ca e microsorum sau nu?
Buna dimineata

Asa cum va ziceam mai demult, am observat niste probleme pe niste frunze de microsorum. Am atasat pozele sa vedeti despre ce era vorba. Are 2 saptamani de la plantare azi. Fetrilizez cu Ferropol + Ferropol 24 zilnic, nu am inca CO2 presurizat dar le dau Excel "ca la carte"

Astept sa-mi vina substantele necesare pt PPS Pro. Ce sa fac cu planta asta pana atunci? Ce credeti ca-i lipseste?

Ah, lumina am acum 2x15w FloraGlo la ~45l de apa.

Mltumesc

Forum Index » Profile for alexandruv » Messages posted by alexandruv
Go to: