[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Ancistrus
Forum Index » Profile for Ancistrus » Messages posted by Ancistrus
Message
scubu wrote:Agamyxu' sta cuminte.
Sa-ti traiasca si sa ai parte de el. Ca plante de suprafata de ce nu pui Eichornia crassipes (zambila de apa)? Asta e planta cu care se hranesc Capibara in Amazon, e mai zdravana asa, si face niste flori...
djphazer wrote:m-am tot intrebat cam care ar fi volumul la caure un acvariu sa se autointretina... Chiar e un subiect interesant de dezbatut...
Pai mult de dezbatut nu e, singura in masura sa faca un "acvariu" ca sa se autointretina este natura, izvoare pentru schimb de apa, lumina soarelui, soluri pe alese, aciditate si ozon de la furtuni fulgere... doar ca ea face acvarii fara geamuri, are un stil mai aparte... si se pare ca nu ii plac "acvariile" nano . Parerea mea e ca asta e cam tot ce se poate dezbate pe tema asta.
calin_gherman wrote:Si am scris corect: ci pentru a "detensiona" incordarea, adica a elimina sau a reduce tensiunea aparuta in dialog, nu e nimic ciudat.
Acu am citit re-editarile tale...poate ca esti filolog, om de litere, nu contest. Dar nu voi raspunde acestor comentarii...lumea, cred ca a inteles ce am vrut sa spun.
Nu te-am corectat la ce ai spus, imi pare rau ca asta ai inteles, doar mi s-a parut nostima fraza aia... in fine. Nu am nici o treaba cu filologia, doar editez daca mai am ceva de adaugat ca sa nu postez de 50 ori. Atat am vrut, sa aud de la un cunoscator ce ar merge mai bine la mbunele mici, granule sau fulgi (chestia asta fiind on-topic si in ajutorul lui @temistocle), mersi pentru raspuns si sa ma scuzi daca te-ai simtit jignit din cauza vorbelor mele.
calin_gherman wrote:Ca actual posesor de ciclide africane, de cativa ani, ca si crescator de ciclide africane care am reusit sa reproduc 10 din cele 12 specii de mbune ce le-am avut pe parcursul anilor, precum si toate speciile de Tropheusi, cred ca-mi pot da si eu o parere avizata in ceea ce priveste hrana ciclidelor africane de Malawi (mbune preponderent) si Tanganyika (only Tropheus).
Foarte bine ca ai avut tot felul de mbune, dar noi mai devreme "tensionasem" incordarea (suna ciudat dar asa ai spus ) cu hrana pentru mbuna pitici respectiv Pseudotropheus demasoni de care nu ai spus nimic... sau ai vrut sa spui cand ai zis "10 din cele 12 specii de mbune". Oricum ideea era daca se ineaca sau se basica cu granule sau merita facut biofilm si suspensii in apa cu fulgii, ca tu din ce mancaruri ai prezentat 98% sunt granule.
PS:
calin_gherman wrote:am reusit sa reproduc 10 din cele 12 specii
Nu te supara ca iti spun dar... banuiesc ca le-ai oferit conditii propice in care pestii s-au reprodus singuri nu? sau ma insel? cum sa-i reproduci tu?
temistocle wrote:Pesti i-am cumparat cu tot cu acvariu , nu de la magazin . Am inteles ca se numesc Iodotropheus Sprengerae.
In lista care ai scris-o mai devreme, la penultima specie ai trecut "2 maronii", iar Maronii (Cleithracara maronii ) este numele unui peste... Cichlidae, doar ca este din america de sud http://www.youtube.com/watch?v=x654yUpdLVY
temistocle wrote:2-maronii
Inca odata tipii de la magazin fac prostii, Maronii sunt Cichlidae de America de Sud si nu au ce cauta cu africanii in bazin.
Superbi pestii, sa-ti traiasca, ce se mai aude de ei? au mai crescut?
PS: Ma gandesc cum ar arata in compania unor Ramirezi sau Maronii.
temistocle wrote:Astazi am gasit pe cineva din Buzau care avea un acvariu de vanzare,si am umblat la saltea si ce credeti
am facut achizitia .
In buzau? in capitala geamurilor si sticlei groase? ce acvariu ai cumparat? ce capacitate?
coana_andreea wrote:pai tocmai ca ouale sunt peste tot, pe toate frunzele...si unde intorc capul vad cate un mini melc...dar ce-i drept cresc cam incet....nu m-am gandit sa le oparesc....nu-i nimic, mai am salata, o sa o scald in apa oparita inainte, sa vedem. Si o sa incerc si cu alte legume, probabil ca tot oparite....
Castravete feliat crud proaspat, eu la mine daca bagam o felie se umplea de melci in 10 minute... si d-aia mici care ii simti doar la pipait . Cu castravete nu o sa-ti vina sa crezi ce randament dai la "pescuit" melcisori... ancistrusi sau alti vegetarieni . Succes!
tyna wrote:pentru iluminat , folosesc 2 proiectoare de 60 W cu becuri Halogen cumparate de la Bricostore.
Astea sunt pentru acvaristica http://marbotrade.bizoo.ro/vanzare/205426/Bec-acvarii-HSI-TD-150-W-AquaArc
coana_andreea wrote:Frunza de salata nu a dat nici un fel de rezultat, am scos-o la fel de goala cum am bagat-o.
Daca ai incercat cu salata incearca si cu felie de castravete proaspat, si o sa-i gasesti acolo pe melcisori, problema este ca daca au aparut in acvariu au facut si oua, si o sa tot apara, asa macar ii mai tii in frau... cat de cat.
Claudiavis wrote:Intrebarea este: e suficient acel burete pentru un acvariu de 25 de litri?
De multe ori iubitorii de vietati acvatice isi incep aventura cu un acvariu mic... fiind demoralizati in scurt timp din cauza ca sunt dificil de echilibrat (din punct de vedere biologic) si mentinut. De apreciat faptul ca vrei sa-i oferi un "camin" mai mare acelui pestisor, dar situatia va fii la fel... noroc cu viviparii astia care sunt in stare sa supravietuiasca si in chiuveta, dar a supravietui nu inseamna a fii fericit. Eu iti urez succes, totusi acvariile asa mici ar trebui recomandate acvaristilor mai experimentati.
Andrei Panainte wrote:Aoleu da cu cata placere dadeam acolo

otto.harry wrote:Apropo Andrei nu merita sa spargi gura cu ancore sau te miri alceva la asemenea pesti
Nooo... cu dinamita direct sa dai acolo, atunci sa vezi delta, amazon si alte rauri d-ale noastre flooded living room
dan_dan wrote:nu sint deacord cu ce ti-a link-at @Ancistrus(fara suparare ),cel putin eu nu m-as risca...daca Ancistrus le da la ai lui si sint inca in viata... atunci retrag cele spuse(scrise)....
Hikari sunt lideri mondiali in calitatea mancarii pestilor de acvariu.
temistocle wrote:Mancare sa inteleg ca este bine sa le dau doar mancare vegetala dar de care?
Eu ti-am recomandat ceva mai sus
Salut, Synodontis sunt pasnici, doar daca gasesc pesti mai mici ii inhata... accidental , dar tu spui ca ti-au disparut scalari... pe astia chiar nu aveau cum sa-i inghita, ai vazut ce forma au?
Din pozele puse de tine nu se vede foarte clat daca sunt ulceratii, dar in schimb se vede altceva, un acvariu foarte mic cu un nisip de o granulatie foarte mare, acvariu in care din cauza nisipului cel putin pot fii boli care ii afecteaza doar pe ancistrusi. Pestii au fot cumparati cu ulceratii pe ei? daca nu... iti poti da raspunsul singur.
PS: Celor care nu stiu: Ancistrusii in perioada de reproducere (femelele cel putin) fac pe cap (de fapt cam pe ceafa) un desen ca o "caciula" rosiatica, asta inseamna ca fata are chef
rayzo wrote:despre butelia de CO2 as dori cateva informati , am mai citit pe forum unele pareri , ce firma ar trebui sa iau , sa iau kit complet sau sa cumpar separat , difuzorul , numaratoarea , etc ..
Citeste articolul asta http://www.acvariu.ro/articole/-/asset_publisher/5zvJ/content/despre-instalatia-de-co2?redirect=%2Farticole
PS: Ca sa tina mai mult, logic vei cumpara o butelie mai mare, macar 4-5 litri.
rayzo wrote:sa mai prezint odata acvariul corect . dupa ce l`am masurat : lungimea - 120 cm , latime-42 cm , inaltime 60 cm (apa in el pana la 45 cm) capacul este original de la acvariu cu doua tuburi ANUBIAS unul red light altul white light amandoua de 39 W , lungimea lor fiind de 849 mm . intrebarea mea va fi suficient doar cele doua neoane sau va trebui improvizat si mai adaugate si altele si daca acestea ce le am trebuie schimbate .. (le folosesc de 6-7 luni)
Pune apa mai multa in acvariu, cu firma Anubias lucreaza Oliver Knott din cate stiam deci tare am impresia ca ai iluminare buna acolo, singura chestie nasoala este ca niste neoane trebuie schimbate odata la 8 luni maxim ca sa ai randament la cresterea plantelor (asta in cazul unui bazin echilibrat si plantat).

rayzo wrote:"fertilizarea micro si macro"
Solutiile cu fertilizant lichid (destinate acvaristicii) ce contin elementele de mai jos sunt fertilizanti micro sau macro.
Macro elemente: carbon (C), hidrogen (H), oxigen (O), nitrogen (N), fosfor (P), potasiu (K), calciu (Ca), magneziu (Mg) si sulf (S).
Micro elemente: fier (Fe), clor (Cl), bor (B), mangan (Mn), cupru (Cu), zinc (Zn), molibden (Mo) si nichel (Ni).
tyna wrote:Am reusit in schimb , sa gasesc filtru extern , racitor extern si incalzitor .
Filtru extern cu incalzitor incorporat exista, dar chiller (racitor) cu filtrare si incalzire nu am vazut, deci daca exista asa ceva exista prin strainatate la niste preturi pe masura. Cu banii cu care cumperi cel mai ieftin chiller de pe piata, pui un aer conditionat in incaperea acvariului, si asa ai temperatura constanta in orice anotimp, si iesi si mai ieftin
alber wrote:M-a spart neamtu cu piscina aia. Foarte tare. Care stiti nemteasca, ala e acvariul lui de acasa?

Stiam de mult acvariul ala, cica ar fi al lui, cel mai mare acvariu personal din europa, mie imi plac de acolo Myleus si Red Tail catfish (Phractocephalus hemioliopterus)
PS: Aici se vad mai bine pestii (proaspat cumparati), avea si oscari (Astronotus ocellatus) http://www.youtube.com/watch?v=b6rUyDHWH2o
 
Forum Index » Profile for Ancistrus » Messages posted by Ancistrus
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com